Manolo logotype

Eidos Napoli AW/15

Nästa varumärke på tur i vår bevakning av höstens kollektioner är en av våra största favoriter. Eidos Napoli har tagit branschen med storm och till glädje för oss svenskar kan vi meddela att varumärket redan i höst kommer att finnas tillgängligt på hemmaplan.

Eidos kollektion för hösten 2015 är döpt till The Correspondent och visades för första gången på Park Avenue Armoury under New Yorks modevecka förra året. Inspirationen kommer från andra världskriget och närmare bestämt Neapel 1943. 

"Det var då de allierade gick in i Neapel och tog tillbaka staden från tyskarna. Tillsammans med de allierade var fotografen och krigskorrespondenten Robert Capa, känd för att vara den enda fotograf som var med under stormningen av stranden vid Normandie på dagen D. Det är hans bilder som legat till grund för filmer som Rädda Menige Ryan m fl." - Creative Director Antonio Ciongoli

Capa hade en fantastisk personlig stil och det var hans orädda attityd och krav på kvalitet som fick Antonio att känna att Capa vore en perfekt representant för varumärket Eidos. 

"Han var en person som älskade välsydda plagg och hade ett öga för detaljer men behövde samtidigt slitstarka och tåliga plagg i sitt arbete. Han kunde ses bära allt från eleganta tredelade kostymer till fantastiska lediga plagg." 

Antonio Ciongoli kände att det var viktigt att hitta balansen i kollektionen. Inspirationen från militära plagg är enorm i modet överlag och även i Eidos kollektion men det finns få saker Antonio avskyr så mycket som fejkade militära kläder. Därför var det viktigt att hitta subtila detaljer så som en högre byxmidja, vidare byxsilhuett och hängslen för att återskapa känslan av perioden. 

Färgskalan och mönstren är mer återhållsam och går i klassisk khaki, grått, vinrött och blått med fokus på grövre tyger och mörka toner. 

För säsongen har Eidos samarbetat med Christian Kimber och tagit fram en rad olika skomodeller så som sneakers, loafers, lågskor och boots för säsongen.

Våra personliga favoriter är de skräddade inslagen i kollektionen där de höga byxorna med imponerande detaljnivå kombineras med exempelvis väst och kavaj i grova tredelade flanellkostymer. För er som är intresserade av företagets produkter kan vi meddela att vi kommer berätta mer om Eidos introduktion på den svenska marknaden senare under året. 

Vill ni ha mer inspiration från Eidos rekommenderar vi att ni tittar närmare på höstens kampanj som åter igen är fotograferad av Glen Allsop i hjärtat av Neapel.

 

Tredelad kritstrecksrandig flanellkostym.

Dubbelknäppt kostym med hög byxmidja.

Grova rustika tyger i både kostymer som rockar.

Flanellbyxor med dubbla plisséringar och hög midja.

Ljus kostym med scarf.

Ledigare inslag i form av mockajacka.

Klassisk look inspirerad av mitten av förra seklet.

Dubbelknäppt Glencheckrutig kostym.

Otroligt elegant Smoking med sjalslag.

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Kläder Kostym

#1 T säger
2015-09-28 11:59 - Anmäl

Nån som vet vart man kan hitta tröjor (piké?) som den på tredje bilden?
#2 Måns säger
2015-09-28 13:02 - Anmäl

Äntligen har modet kommit ikapp min stil (!) Jfr med hopplöst omoderna OJ AW 15. Var och när hittar vi denna kollektion på hemmaplan?
#3 alx säger
2015-09-28 13:37 - Anmäl

Jag gillar't verkligen! Fantastiskt
#4 oscar säger
2015-09-28 16:48 - Anmäl

Någon som vet vart man kan hitta dubbelknäppta på andra bilden, online eller i stockholmsområdet?
#5 Rob säger
2015-09-28 17:44 - Anmäl

#2 Centralt i Stockholm inom en väldigt snar framtid.
#6 Matte säger
2015-09-28 18:37 - Anmäl

Så snyggt. Klass hela vägen
#7 Hedåsgatan säger
2015-09-28 19:22 - Anmäl

Snygga bilder o stil men känner mig skeptisk till midjans höjd, tycker det ser gubbigt ut även ifall denna inte var jättehög, hörde mig för bland kvinnor omkring mig o de tycker detta ser extremt gubbigt o fult ut men men smaken e ju delad och återigen, bilderna e ju riktigt snygga
#8 Andreas Weinås säger
2015-09-28 19:43 - Anmäl

#7 - Utan att känna kvinnorna i fråga kan jag inte låta bli att känna att just kvinnor överlag sällan ser klassiskt skrädderi eller för den delen kostym över huvudtaget som fördelaktigt. Självklart bör man inte dra alla över en kamm men baserat på att frågan "vad skall en kille ha på sig?" i 9 fall av 10 besvaras med T-shirt/jeans/skinnjacka så känns det lite så. Vill man klä sig för att imponera på damerna blir således min slutsats att man får mer konkreta tips från Idol än Manolo.

Däremot tror jag personligen att det handlar om att vara bekväm i vad man har på sig. Tycker du det ser bra ut och känner dig bekväm utstrålar du också en helt annan känsla. Därför tycker jag man bör klä sig efter vad man själv gillar snarare än för att behaga någon annan. Är man inte bekväm med så här hög midja skall man inte ha det men jsg skulle inte välja bort det för att tjejer fann det "gubbigt".
#9 Andy säger
2015-09-28 19:54 - Anmäl

Två saker:

1. Till Weinås - din "idol"kommentar var bara för dryg!

Skriv inte sånt till läsarna, det är helt onödigt, Hedåsgatan förde bara upp en tanke, måhända gillade du inte den men du behöver inte göra dig rolig på hans bekostnad för det.

Jag tycker personligen att du generellt håller en rimlig nivå på dina återkopplingar men någon gång per vecka eller så kommer ett sådant syrligt och drygt svar, inte bara onödigt utan också förhållandevis oprovocerat.

2. Att Eidos känner att inspirationen till denna snygga kollektion skall ledas tillbaka till Capa är höjden av bajsnödighet. Att ens andas orden invasionen av Normandie i samband med att beskriva en kollektion är tjänstefel.

Vill dock ge Eidos ett stort plus i kanten för snygg styling.

Från vad jag sett på bilderna ger jag kollektionen 3,2 wein-gåsar av 5 möjliga.

Trevlig kväll allihop.
#10 mango säger
2015-09-28 20:00 - Anmäl

Tycker trenden med en oerhört hög och framhävd midja och >5cm slag på byxorna börjar kännas lite uttjatad innan den knappt nåt de svenska butikerna. Hoppas därför att det bara är kampanjbilderna som "överdriver" vissa av samlingens mer utmärkande detaljer, och att det känns mer sansat i verkligheten för det är ju helt klart mycket trevliga plagg på många sätt.
#11 Nils säger
2015-09-28 21:05 - Anmäl

Eidos gör några av väldigt få RTW som väcker ha-begär.
Att midjorna skulle vara särskilt höga köper jag inte. Det är nog bara att många blivit indoktrinerade i en EXTREMT låg midjeskärning under de senaste 10-15 åren, vilket btw är det gubbigaste och mest daterade man kan ha i mina ögon.
#12 E säger
2015-09-28 21:54 - Anmäl

Vad ligger en Eidos Napoli kostym på? Typ den dubbelknäppta på bild 2?
#13 Andreas Weinås säger
2015-09-28 21:57 - Anmäl

# 9 - Om du skall kritisera min kommentar gör du nog bäst i att läsa igenom den först. Det jag skrev var inte på något sätt kritik mot #7 utan mer ett konstaterande angående hur väldigt många tjejer och kvinnor verkar se på herrmode baserat på deras svar på frågor om vad killar bör bära.

Att "Idol-modet" ligger närmare framför allt yngre tjejer än exempelvis klassiska 3-delade kostymer är väl mer ett konstaterande än någon kritik mot det. Gillar man det så skall man självklart inspireras av det. Det jag skrev var bara att Manolo fokuserar inte i första hand på vad tjejer gillar.

Tråkigt om du finner mina kommentarer syrliga eller dryga. Du får gärna ge exempel men jsg tycker du borde fundera över ditt eget sätt att uttrycka dig här som börjar bli minst sagt tröttsamt och får 0.5 "Wein-gåsar"...
#14 Kim säger
2015-09-28 22:10 - Anmäl

#13

Andreas, jag vill inte lägga vikt vid huruvida du medvetet var nedlåtande i din kommentar till #7 men jag måste säga att även jag tycker den var antingen märkligt formulerad eller en aning dryg. Det kan vara ordvalet eller möjligtvis dispositionen i texten som gör det men det blir en lätt aggressiv ton - detta kan ju bero på problematiken att översätta tal till text men oavsett tycker jag att det kan vara något att ha i åtanke.

Sen kan jag i ärlighetens namn säga att jag skrattade gott åt Andys uttryck Wein-gås till en början men precis som du säger så har det nu börjat låta som en trasig skiva! Påminner om Halmstad i sina bästa dagar
#15 Anton säger
2015-09-28 22:22 - Anmäl

Var hittar jag "field-skjortor" likt den på bild tre i Sverige/Göteborg? Gärna i en grövre bomullskvalitet och med dubbla bröstfickor!
#16 Pellefant säger
2015-09-28 22:22 - Anmäl

Eidos är verkligen en fantastiskt märke. De utgår ifrån det klassiska skrädderiet men har en egen vision.
#17 Andreas Weinås säger
2015-09-28 23:06 - Anmäl

#14 - om det uppfattats så av fler personer får jag absolut ta till mig det. Det var absolut inte menat som kritik mot #7 utan mer som en egen reflektion av just vilken stil som tjejer ofta säger sig gilla på killar.

Det var snarare menat som en uppmaning att följa sin egen väg oavsett om det innebär det vi skriver om eller något helt annat.

Hoppas #7 inte tog illa upp och vill passa på att nämna att jag tycker hans kommentar lyfter en fråga jsg tror många män funderar över som är värd att diskutera.
#18 Alve säger
2015-09-29 06:59 - Anmäl

Håller inte alls med Andy och Kim, jag tycker Andreas kommentar var rimlig.

Eidos känns verkligen som det kanske mest inspirerande rtw märket, är det någon som har mer detaljer om när de kommer till Sverige? Jag vill minnas att någon skrev att de skulle släppas i en tysk webshop i höst, oklart vilken dock.
#19 Peter säger
2015-09-29 09:32 - Anmäl

Någon dryghet har även jag svårt att finna i Andreas svar. Tycker snarare tvärtemot att det var ett mycket relevant och välbalanserat svar.
#20 Mike säger
2015-09-29 10:59 - Anmäl

Idol-mode verkar vara ett känsligt ämne för vissa här i lättkränkthetens land. Långsökt att finna någon dryghet i det, det är ju bara sanning...
Skaffa inspiration och klä dig som känns bäst och bry dig inte om vad andra tycker.
#21 Vecket säger
2015-09-29 11:33 - Anmäl

Utomordentligt snygg kollektion! Brukar vanligtvis inte kommentera men vill tacka för ytterligare en utmärkt artikel. Förstår inte heller kritiken mot Weinås kommentar däremot "Weinås-gås" systemet anser jag kan ifrågasättas.
#22 OlleBolle säger
2015-09-29 11:57 - Anmäl

Stå på dig, Andreas. Din kommentar angående "idol-modet" var spot on och mer rolig än dryg. Att många yngre kvinnor uppskattar killar som (oavsett yrke) ser ut som bilmekaniker i vit t-shirt, alt. bär amerikanska sportkläder, är bara ett krasst konstaterande. Och uppenbarligen nödvändigt att påpeka för att förklara att manolos bevakning inte riktar sig till dem som vill göra denna grupp belåtna.
#23 Portofino säger
2015-09-29 15:07 - Anmäl

#9 Vilket trams! Vågar inte skriva mer än så med risk för att såra dina känslor. Kommentaren var inte bara en korrekt iaktagelse utan bar även en tydlig ton av komik/satir. Och wein-gåsar? Är du tolv år gammal?

Ännu en kissnödig tangentbordstuffing...
#24 Peter säger
2015-09-29 15:31 - Anmäl

#23 ibland saknar jag "Gilla-knappen" för kommentarer här på Manolo.
#25 Gubben säger
2015-09-29 17:01 - Anmäl

#8 Härligt Andreas - "spot on"
#26 Gustaf säger
2015-09-29 19:08 - Anmäl

Bilden med "mocka jackan" är egentligen en väst ärmarna är från tröjan han har under. På bild 6
#27 Hedåsgatan säger
2015-09-29 19:30 - Anmäl

Som kommentar till kommentarer så tog jag inte illa och läste inte "idol" kopplingen personligt, förstår vad Andreas menar men ville lyfta frågan från ett kanske snävt perspektiv till ett annat. Läser alltså Manolo för att jag är intresserad och mån om vad jag har på mig och hur det ser ut. Kan man kombinera sitt klädintresse så att man känner sig snygg och samtidigt ser snygg ut i betraktarens ögon också ser jag det som ett plus, det innebär då inte ett idolperspektiv på klädseln :)
#28 Helmer säger
2015-09-29 22:29 - Anmäl

Till Weinås: Vad bra att du inte drar alla kvinnor och tjejer över en kamm (sic!), utan bara 9 av 10. Tur att Manolo är en lekplats för pojkar och män, annars hade nog kommentarsfältet exploderat...
#29 Jimmy säger
2015-09-29 23:34 - Anmäl

Låt Andreas vara, kommentaren var helt rätt!
Ifrågasätt snarare dagens syn på mode och konsumtion än någons svar på en kommentar.
Herr "Wein-gås" är nog den som var lite pigg på tangenterna denna gång.

Keep up the good work Andreas och ha en skön fortsatt vecka alla.
Soliga hälsningar från Sydamerika
#30 Portofino säger
2015-09-30 09:45 - Anmäl

#28 Jag tror du menar Sick. Med ett k på slutet. I övrigt är din kommentar ganska obegriplig. Återgå till ditt jobb på rättviseförmedlingen.
#31 KB säger
2015-09-30 15:17 - Anmäl

Intressant hur känsliga folk är här för minsta lilla. Apropå rättviseförmedlingen så är "kränkt vit man" rätt passande när man läser kommentarsfältet här. (Japp, jag är så fördomsfull att jag drar er alla över en normativ vit kam).

On topic så är bilderna briljanta, kläderna superfina och stilen helt i linje med min personliga stil och smak. Jag älskar de höga midjorna (oavsett var min bättre hälft eller någon annan kvinna har att säga om saken). Jag klär mig endast efter vad jag(!) är bekväm i - aldrig för att imponera på det täcka könet eller någon annan för den delen.
#32 riesenschnauser säger
2015-09-30 16:23 - Anmäl

Om man klär sig för att locka kvinnor, betyder det att man vill locka kvinnor till sig baserat på hur man klär sig? Vilken slags framtid går man tillmötes med en sådan approach? Vilken slags kvinna?
#33 DT säger
2015-09-30 17:09 - Anmäl

Andreas har ju helt rätt i att de flesta kvinnor/tjejer inte går igång på skräddat klassiskt herrmode. Ett konstaterande bara, jag tycker inte det var något kontroversiellt i det.

Där vissa ser stilsäker extravagans i en öppen knapp i flanellkavajen, där ser andra kanske mest en lillgammal kontrollmänniska. Man får helt enkelt gilla att alla inte imponeras av samma saker som en själv, och tjejer tänder nog generellt mer på sportiga hollywoodhunkar i tisha och sneakers än på lillgamla kontrollmänniskor.
#34 T säger
2015-10-01 09:59 - Anmäl

#28 Nej, det gör han inte. Läs på lite, sluta vara raljant när du inte bottnar och diskutera kläderna istället.
#35 T säger
2015-10-01 10:01 - Anmäl

Menade förstås #30, svårt med siffror uppenbarligen.
#36 Portofino säger
2015-10-01 14:46 - Anmäl

#34 & #35 Det gör inget. Du är säkert duktig på mycket annat.
#37 Halmstad säger
2015-10-01 18:12 - Anmäl

Så höga midjor kräver väst. Märkliga proportioner annars.
#38 Hong Kong säger
2015-10-02 13:11 - Anmäl

Fantastisk inspirerande kollektion, tack for en bra artikel.
#39 R säger
2015-10-04 21:59 - Anmäl

Eidos finns numera att få tag på i Sverige via Marcus Malmborg, marcus@marcusmalmborg.com, Strandvägen 7A.
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.


Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

Amended Friday Polos in stock – and...

Läs mer

Shoegazing

Nyhet – Ny kollektion från Skolyx

Läs mer

Hodinkee

Bring a Loupe: Two Omega Chronographs...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen