Manolo logotype

10 x Regnrockar

Tittade man ut genom fönstret i vår huvudstad under gårdagen insåg man snabbt behovet av funktionella ytterplagg för hösten. Även om temperaturen fortfarande är relativt mild står regnet som spön i backen vilket för oss till dagens artikel. Vi ger er 10 vattenavstötande favoriter från höstens kollektioner.

Om man tänker efter är egentligen regnrockar av diverse slag det perfekta ytterplagget för Sverige. Med undantag för ett par veckor om året är temperaturen sällan riktigt låg och genom att kombinera lager på lager med en tunn vattenavstötande rock ytterst kan man under såväl höst som vår hålla sig torr. 

När temperaturen väl kryper en bit under fryspunkten är såklart en tyngre ullrock eller dunjacka svårslaget men vi rekommenderar alla män att ha minst en regnrock i garderoben.

Vad bör man då titta på när man letar efter dessa plagg? Först och främst är det såklart materialet. Antingen satsar man på en gummibehandlad bomullsväv av den sort som exempelvis Mackintosh introducerade för över 100 år sedan. Ett annat alternativ är de moderna, tekniska tyger som dykt upp de senaste åren där man kombinerar en väldigt lätt vikt med vattenavstötande egenskaper. Kombinerat med detaljer som tejpade sömmar ger det ett bra skydd även om andningsförmågan såklart är begränsad.

 

Mackintosh

Anrika Mackintosh är kända för att mer eller mindre uppfunnit den avskalade modellen vi brukar benämna som Mac. Här har man en modern tolkning med avtagbar huva i en riktigt fin mörkbrun nyans.

 

Private White V.C

En annan specialist på ytterplagg är brittiska Private White som har en helt ofodrad regnjacka i olivgrönt med tejpade sömmar.

 

Ten-C

Ljus regnrock med plaggtvättad känsla från Ten-C.

 

A.P.C

Franska A.P.C är kända för att kombinera en god estetik med ett i sammanhanget lågt pris.

 

Stutterheim

Svenska Stutterheim är en stark aktör med fokus på just regnplagg.

 

Ring Jacket

Japanska Ring Jacket är ett av de mest inspirerande företagen inom skräddat mode som tyvärr inte finns i Europa för tillfället. Här i form av en klassisk regnrock med bälte i beige.

 

Aspesi

Aspesi är en av branschens mest prisvärda kvalitetstillverkare och företagets marinblå Mac passar perfekt till både lediga plagg och kostym.

 

Snoot

Snoot är en annan riktigt intressant aktör från vårt avlånga land som i modellen Tribiano tagit fram en enkelknäppt trenchcoat med bälte.

 

Herno

Herno har för hösten en dunfodrad regnrock i ett vattenavstötande tekniskt material. (även översta bilden)

 

Thom Browne

Amerikanska Thom Browne fortsätter med en avskalad och 60-talsinspirerad silhuett.

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar om varumärkena: APC Aspesi Herno Mackintosh Stutterheim thom-browne Snoot
#1 Matte säger
2015-09-16 12:15 - Anmäl

Fina....håller fast i
Min barbour ett tag till sen blir det nog något mer dressat
#2 linus säger
2015-09-16 16:10 - Anmäl

Vilket företag kommer den första regnrocken ifrån? (Den inledande bilden)
#3 Anders säger
2015-09-16 16:24 - Anmäl

En härlig samling av mest snygga regnrockar, några (foto 2 &3) mediokra och en (Stutterheim), som väl klär bäst i svampskogen.
#4 Andreas Weinås säger
2015-09-16 17:59 - Anmäl

#2 - den är från Hernos kollektion Laminar.
#5 lano säger
2015-09-16 19:05 - Anmäl

Regnrock enligt ovan är inget jag äger, har dock en gammal historia från lumpen som fungerar ypperligt. Vore dock kul att se hur de nya funktionsmaterialen åldras. Om de åldras värdigt kan jag tänka mig att slå till på en Herno eller liknande.
#6 Chris säger
2015-09-16 19:39 - Anmäl

Få rockar slår Herno Laminar eller deras mer ordinarie linje. De kan gå på en skön slant men faktiskt hyfsat "billigt" i jämförelse med andra plagg i samma matrial och kvalitet. Svårt att gå tillbaks till något annat.
#7 Hedåsgatan säger
2015-09-16 20:09 - Anmäl

En luva på regnrocken e att föredra, grymt skönt o dra på när regnet kommer...
#8 Peter säger
2015-09-16 20:40 - Anmäl

Aspesis marinblå mac är ju förjäkla fin, klar etta in min bok av ovanstående exempel! :)
#9 jh säger
2015-09-16 20:43 - Anmäl

#5 ja förr var det riktigt gammal hederlig PVC som gjorde plagget både slitstarkt och långlivat. Dagens tekniska material är bra men knappast så slitstarka.
Överlag ganska snygga plagg i denna artikel. Jag är lite för praktiskt lagd för att ha paraply och då är dessa plagg klart bättre.
#10 oscar säger
2015-09-16 21:39 - Anmäl

Hej, trenchen från Snoot är utan bälte. Har själv en sådan, riktigt nöjd. Gillar även Aquascutums dubbelknäppta trench!
#11 EB säger
2015-09-16 21:53 - Anmäl

De ovan är ju rätt dyra, är de värda sitt pris om man också anser att hållbarhet är ett kvalitetskriterium?
#12 KB säger
2015-09-17 14:48 - Anmäl

Har en Herno som har en lite ball funktion att man kan packa ihop den till ett litet paket (med dragkedja, som dessutom inte påverkar passform). Väldigt smidigt att ha med den i träningsväska eller på resa. Dessutom skrynklar den inte trots att den är enormt tunn och fin i materialet.

För er som vill ha en Herno men inte betala fullpris - kika Yoox.com. Standardpriset är iaf 1000kr lägre i butik (oftast betydligt mer) och vid reor kan du få en regnjacka för halva priset eller mindre.
#13 Gabe säger
2015-09-17 16:31 - Anmäl

Ett tips i budgetklass är danska Rains. Fler olika modeller av i mitt tycket gångbara regnjackor och -rockar. Kolla in hemsidan för modeller och återförsäljare
#14 BP säger
2015-09-21 20:39 - Anmäl

Har funderingar på att införskaffa "Stockholm light sand" från Stutterheim då den hade gjort sig bra i många sammanhang. Hade dock varit lättare att köpa om jag visste att den gjorde sig bra även till mörk kostym. Tankar kring det?
#15 Johan säger
2015-09-23 20:46 - Anmäl

Om regnrock fungerar under vintern beror nog rätt mycket på var i Sverige man bor. För min del gäller oftast vinterjacka från början av November till slutet av April :)
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.


Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

Our Spring/Summer Top 10, 2019

Läs mer

Shoegazing

Bildspecial – Moscow Trunk Show

Läs mer

Hodinkee

Editors' Picks: Forbidden Fruit: Four...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen