Manolo logotype

Lardini AW/15

Vi drar åter blickarna till Italien och en av de märken som gjort störst resa de senaste 10 åren. Från att ha varit en erkänt skicklig kostymproducent åt flera av modehusen har Lardini de senaste åren omformat sig och stärkt det egna varumärket avsevärt. En högre modegrad, samarbeten med Nick Wooster samt flera egna butiker har gjort Lardini till en av de starkaste aktörerna bland Pitti Uomos montrar.

I höstens kollektion ser vi flera stora och tydliga inslag av struktur. Det är grövre stickade samt håriga och luddiga tröjor, ullrockar i Casentino och kavajer med inslag av kokad ull. 

De grövre tygerna kombineras med dressade plagg på ett sätt vi tycker fungerar väl även om det helt klart handlar mer om mode än klassisk herrstil. 

Färgskalan är återhållsam i blått, grått och beige och brunt men med en styling där man kombinerar dressade plagg som kostym med lediga inslag av sneakers.

Polotröjan fortsätter vara enormt stark även under denna hösten och kombineras med såväl skjorta och kostym som uddabyxa.

I Sverige hittar man Lardini på bla Gabucci och Jupiter i Stockholm och Spiga 3 i Göteborg.

För mer information och bilder på kollektionen rekommenderar vi ett besök på Lardinis hemsida.

 

Storrutig överrock med tydlig struktur.

Mycket lager på lager i Lardinis höstkollektion.

Vi ser genomgående inslag av blått och beige med vinrött som accentfärg.

Polotröja i generös passform med tydlig struktur.

Grå flanellkostym är ett av höstens trevligaste plagg om man frågar oss.

Fiskbensmönstrad rock med pälskrage för de kallaste vinterdagarna.

Klassisk Polo Coat.

Polotröjan är ett perfekt alternativ till skjorta och slips under hösten för en elegant men avslappnad känsla.

Färgerna beige och grått tillsammans med en mörkare polotröja och lediga sneakers.

Peacoaten är ett perfekt ytterplagg som fungerar till både kostym och jeans.

Kritstrecksrandig kostym med en ledigare kofta över.

Polotröja under skjorta och dubbelknäppt kavaj.

Rock i Casentino-ull.

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Kläder Kavaj

Andra artiklar om varumärkena: Lardini
#1 Anders säger
2015-09-14 13:27 - Anmäl

På de flesta foton ser modellen ut som en stoppad korv tycker jag. Att ha en grov polotröja innanför skjorta och kavaj. Är det inspirerande mode? Också trodde jag att vi skulle slippa se byxor, som flaggar på halv stång.
#2 Måns säger
2015-09-14 13:50 - Anmäl

Märkligt att så många hus levererar omodernt AW 15. Längre ben! Högre midja! Frontveck! Längre och rymligare kavajer!
#3 Adam säger
2015-09-14 14:13 - Anmäl

Riktigt lågvattenmärke av Lardini. Ful styling och en modell som inte alls passar för en kostymbaserad kollektion, utan snarare för Prada eller liknande modehus....
#4 Matte säger
2015-09-14 14:16 - Anmäl

Sportiga kombinationer .... Snygga färger.....
#5 Emanuel säger
2015-09-14 14:28 - Anmäl

Bilderna 2,3,4 och 5 uppifrån var väldigt snygga. Lite korta byxben som nämndes ovan men plaggen var absolut inget fel på. Resterande vet jag inte om de gör sig så värst bra utanför modehusen och fotostudion.

Den tredje nerifrån var verkligen inget som jag tror någon skulle kunna bära upp offentligt. Förstår inte syftet eller funktionen med den överrocken (har den något namn?) alls om jag ska vara ärlig.
#6 Axel säger
2015-09-14 14:30 - Anmäl

Det här såg ut som ett oversize:at "gigi" fast med kassare passform och dåliga val av material/tyger till skillnad mot många andra som faktiskt får till det trots att man valt speciella material.
#7 Axel säger
2015-09-14 14:31 - Anmäl

Min personliga åsikt och smak ska jag kanske tillägga.
#8 Adam säger
2015-09-14 15:00 - Anmäl

Skulle tro att det egentligen inte är något fel på plaggen här vad gäller material och konstruktion, men ser verkligen inte bra ut enligt mig. Bild 2 tycker jag är hemsk. Modellen bär vekligen inte upp kostymen..
#9 Simon säger
2015-09-14 15:52 - Anmäl

#5,

Tror den kallas "kofta" ;)
#10 jh säger
2015-09-14 17:22 - Anmäl

Han ser ut som ett lik men annars ok.
#11 Adam säger
2015-09-14 18:29 - Anmäl

jh - Problemet är kanske just det, i min värld skall en modell förmedla vad varumärket står för och skapa ha-begär. Den här liket gör tyvärr inget av det ovannämnda...
#12 Peter säger
2015-09-14 19:00 - Anmäl

Tycker om de flesta inlägg på manolo, men tycker det blir lite väl för mkt "kingreportage" nu med vad som är inne i höst och bilder som ovanstående som lika gärna kunde vara med i kingmagazine. Själv uppskattar jag mer reportage om det tidlösa modet och inte lika mkt tonårsmode.
#13 Marcel säger
2015-09-14 19:30 - Anmäl

Hur många jävla reportage kan göras om "tidlöst mode"? I synnerhet när termen i sig är skitsnack? Om en sida ska förbli aktuell måste man rapportera om mer än vad våra äldre hade på sig. I övrigt låter det idiotiskt att inte utnyttja interners förmåga för uppdatering om man enbart ska skriva om hur man klädde sig förr.
#14 Andreas Weinås säger
2015-09-14 20:05 - Anmäl

#12 - Jag uppskattar din feedback angående vårt innehåll men dessa artiklar handlar inte om vad som är inne eller man skall eller inte skall ha på sig i höst. Detta är en bevakning av vad företagen inom skräddat herrmode presenterat för säsongen. Vi lägger inte någon bedömning i om man gillar korta eller långa byxor eller kavajer utan förmedlar det som företagen erbjuder.

Om du följer Manolo regelbundet tror jag du kan hålla med om att vårt fokus är ganska mycket mer skräddat, tidlöst (eller vad man nu väljer att kalla det) än KING (även om det finns en del skräddade inslag där med)

Vi inspireras av dåtidens elegans men som #15 säger så måste man titta framåt också. Mode går i cykler och vad någon ser som tidlöst har med största säkerhet startat som en trend.
#15 Hedåsgatan säger
2015-09-14 20:06 - Anmäl

#13 Marcus, väl formulerat, tidlöst mode?? när var hur??
70tal 80tal 40 tal vad...
#16 Peter säger
2015-09-14 20:46 - Anmäl

Oj, det skapade reaktioner...
Jag kan förstå era inlägg och det var inte riktigt menat så kanske som en del uppfattade det. Men denna kollektion kändes väldigt ung på nåt sätt. Men självklart kan jag förstå varför ni publicerar det. Jag är inte sämre än att be om ursäkt om det klumpigt sagt. :)

#13: "skitsnack"...där ser man. :) Ja det kanske det är. Nu menar jag inte att man måste klä sig som förr men jag uppskattar ju t.ex. Attolinis kollektioner mer än ovanstående. Jag tycker det är synd att t.om. Corneliani börja med korta byxor och smala slag (i för sig 13 år senare än när Hedi presenterade det...hehe)

Man behöver absolut inte klä sig som förr, jag om nån annan är schizo och kan uppskatta lika mkt en skinnjacka från Poell som en perfekt skräddadsydd kostym från Liverano & Liverano. Men manolo ser jag som en mer vuxen sida och ovanstående kollektion samt t.ex. oscar jacobson känns väldigt "kingmagazine". Det tycker jag, förstår om andra inte tycker det. Har full respekt för att ni publicerar det. Ska tänka efter mer nästa gång jag skriver inlägg då det inte är lika lätt att uttycka sig i skrift som det är i ett samtal.

Trevlig kväll!
#17 Noam säger
2015-09-14 21:43 - Anmäl

Bara jag som tänker 40-tal om de här bilderna?
#18 Matte säger
2015-09-15 06:39 - Anmäl

Väldigt mycket negativt här på kommentarerna. jag ser Manolo som en inspiration o ibland ren fakta om producenter/företag. Man måste inte klaga eller kommentera jämt.
Till Er på Manolo... Tack för att ni finns o att ni varierar artiklarna hela tiden. Bra jobbat
#19 Andreas Weinås säger
2015-09-15 11:55 - Anmäl

#18 - Tack för din kommentar. Den formen av glada tillrop uppskattas verkligen.

Jag vill samtidigt återigen nämna att vi uppskattar all feedback av er läsare. Störst chans att vi skall kunna ta till oss den är om den är konstruktiv och saklig vilket jag tycker många ändå är.

Angående modeller i kampanjer så får man samtidigt förstå att med en kampanj är man ute efter en effekt och det finns en anledning att man inte använder "vanliga" människor utan betalar ganska anseende summor till modeller. Sen kan jag respektera att långt ifrån alla gillar samma sak och man kan såklart tycka att själva produktionen är bättre eller sämre.

Vad jag själv har svårt att förstå däremot är varför det spelar så stor roll för många hur modellen ser ut. Om man har åsikter om klädernas snitt, färger osv är det väl en sak men modellens ansiktsutryck eller ålder borde väl inte vara avgörande då man själv skall bära plaggen.
#20 Adam säger
2015-09-15 12:24 - Anmäl

Till Andreas Weinås,

Just med tanke på att man, som du skriver, med en kampanj är ute efter en visuell effekt, tycker jag att det visst finns anledning att kritisera valet av modell. Det vi diskuterar här är ju intrycket av bilderna, för ett avgörande om man blir intressad av att prova plaggen eller ej.

Tack för ett mycket bra jobb med Manolo förresten, tycker ni håller en väldigt hög klass över lag.

mvh
Adam
#21 Andy säger
2015-09-15 13:16 - Anmäl

Jag ger artikeln och Lardini 1 av 5 Wein-gåsar men ger Wein-gåsens svar på tal 4 av 5 Wein-gåsar.

Väl rutet!
#22 Halmstad säger
2015-09-16 09:27 - Anmäl

#12 m. fl.

Jag förstår ni är upprörda. Begär pengarna tillbaka av Manolo.

Ehh, vänta…. jag glömde, det kostar inget att läsa den här bloggen! Bra va!
#23 KB säger
2015-09-17 11:00 - Anmäl

Förstår reaktionerna på plaggen, där Lardinis vår/sommar var närmast briljant är denna tyvärr väldigt mycket mode och precis som andra säger - förmedlar denna modell inte alls något jag förknippat med märket. Han ser snarare ut som en nidbild på en bortskämd snorunge från något bemedlat område anno 2003.

Jag har förvisso inget emot de korta byxorna, men vill minnas att det var mer blandat i sommarkollektionen (både längre byxor och kortare). Frågan är om samarbetet med Nick Wooster bidragit till mer mode och kortare byxor överlag?

I övrigt vill jag instämma med ovanstående: Manolo gör ett förbannat bra jobb, bland annat för att man visar just olika sidor av det skräddade modet. Hur tråkigt hade det inte blivit om man bara visade en sida av myntet hela tiden?
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.


Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

Amended Friday Polos in stock – and...

Läs mer

Shoegazing

Nyhet – Ny kollektion från Skolyx

Läs mer

Hodinkee

Bring a Loupe: Two Omega Chronographs...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen