Manolo logotype

Höstinspiration från The Merchant Fox

Den frekventa Manololäsaren har tidigare vid ett par tillfällen kunnat läsa om tygtillverkaren Fox Bros. Detta företag som sägs vara den som uppfann flannelltyget och idag fortfarande tillverkar några av världens främsta tyger är väl värda att lyftas fram igen.
 
Firman som grundades redan 1772 i Wellington i Somerset sysselsatte på sin peak över 40 000 personer och utgjorde hela byn samt var då ett av Englands större företag. Som så många andra fina brittiska verksamheter så föll det i dvala. För några år sedan blåste man liv i verksamheten igen genom den fantastiska Douglas Cordeaux som också backades upp av Deborah Meaden, mer känd från brittiska Draknästet. Verksamheten växer så det knakar och skräddare och tillverkare av världens främsta konfektion köper återigen sina tyger från det anrika väveriet i sydvästra England.
 
 

Produktionen av världens kanske bästa flanell sker fortfarande i sydvästra England.

Flanellbunch från Fox Bros.

I takt med att verksamheten kom igång så lanserades också butiken webshopen The Merchant Fox. Genom denna sida så kan vem som helst handla tyger från Fox Bros per meter samt även produkter tillverkade i firmans tyger. Vid sidan av detta så finns även en rad andra produkter med den gemensamma nämnaren att det är unika brittiskt tillverkade produkter. Det kan vara alltifrån manschettknappar i sterling silver, resväskor från Globe-Trotter, lädervaror och näsdukar printade hos legendariska Adamley.
 

Doftljus är en av de produkter utöver tygerna som går att köpa genom The Merchant Fox.

Slipsar från firman.

Ett utbud av vackra läderprodukter.

Förutom att presentera bra produkter så tycker vi att sidan bidrar med trevlig inspiration så här inför hösten då deras blogg under namnet Journal har massor av stilfullt innehåll. Det rör sig om alltifrån bilder från deras fabrik och dess vackra omgivning, till klassiska bilder på kända personer som bär plagg i Foxtyg till annat stilfullt material på temat British heritage.

 

Winston Churchill i kritstreckrandig flanellkostym.

Inspiration i form av dubbelknäppt kavaj och benvita byxor. Självklart i tyg från firman.

Dela på Facebook Dela på Twitter

#1 Thomas säger
2015-08-27 12:55 - Anmäl

Riktigt intressant läsning. Ser gärna fler liknande texter kring tyger och tygproducenter. Ska kolla in deras utbud nu om det finns något intressant tyg att lägga vantarna på!
#2 Fox säger
2015-08-27 16:11 - Anmäl

Har ett par flanellbyxor i deras vanliga mid grey flannel som jag sydde upp hos Tweed Country Sports. De absolut bästa, skönaste och lyxigaste byxor jag har ägt. Kan varmt rekommendera en titt i deras buncher.
#3 noblackjeans säger
2015-08-28 07:13 - Anmäl

Trevlig läsning! Gärna mer inlägg om tyg och konstruktion. Har dock en välment synpunkt på själva texten (och då handlar det inte om stavfel). Den skulle ha tjänat på att du var något mer sparsam med superlativen. Det är mycket "bäst" och "fantastiskt". Paradoxen är att helhetsintrycket i en text tenderar att bli bättre utan alltför många starka ordval. Alltså, ta inte i för mycket.
#4 konrad säger
2015-08-28 18:45 - Anmäl

Det är mode att "superlativisera" tyvärr... :(
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.


Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

Optimo hats, Chicago

Läs mer

Shoegazing

Nyhet – Ny kollektion från Skolyx

Läs mer

Hodinkee

In The Shop - Introducing: The Slim...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen