Manolo logotype

Vad jag har på mig - "Gusvs9"

Vi tillbaka med nästa del i serien "Vad jag har på mig" och idag kommer vi fokusera på en av Sveriges bäst klädda män i våra ögon. Det är mannen bakom instagramkontot @gusvs9 som berättar mer om sig själv, sin klädsel och vad som inspirerar honom när det kommer till skräddat herrmode.

Introduktion

Jag är 40 år gammal och jobbar som Global Accounts Director inom ett internationellt industriföretag. Jobbet innebär en hel del resor runt om i världen, vilket kan vara klädmässigt utmanande…
Mitt intresse för herrmode har jag haft sedan länge, men det eskalerade i och med mitt första jobb som krävde kostym och slips för drygt 15 år sedan. Jag började som så många andra först med RTW, sedan MTM av olika grad och slutligen bespoke. Min bespoke-bana påbörjades när jag bodde och arbetade i Japan, där det finns ett väldigt bra utbud av skräddat herrmode, mycket pga att det fortfarande krävs kostym och slips på de flesta kontorstjänster i Japan.
 
Mina absoluta stilförebilder är Antonio Liverano och Takahiro Osaki från skrädderiet Liverano & Liverano i Florens. De är gentlemän ut i fingerspetsarna och representerar ett tidlöst och klassiskt mode, helt fritt från Pitti-influenser. De har tillsammans med Kotaro Miyahira från Sartoria Corcos kommit att bli nära vänner till mig och min familj. Vi semestrar gärna i Florens och träffas därför ofta. I och med att jag dessutom pratar japanska så har jag kunnat komma dem väldigt nära. Liverano-ateljen har blivit en bas för oss när vi är i Florens - barnen älskar att stöka runt bland tygprover och att busa med Taka och Antonio!
 
Kommentar till klädseln
 
Kläderna på bilden representerar en genomsnittlig dag på jobbet för mig i form av en klassisk kombination; chinos, skjorta och blazer. För att göra den något somrigare har jag valt en skjorta i bomull/linne, bröstnäsduk i ljusa färger samt klassiska penny loafers. Ibland har jag även slips men inom industrin blir det alltmer ovanligt dessvärre. När man har med internationella kunder att göra inom vitt skilda kulturer runtom i världen så måste man anpassa sin klädsel efter varje situation. Personligen är jag hellre lite för uppklädd än tvärtom. Jag håller mig gärna till regeln "less is more" och svävar sällan ut med mönster eller tygval. Bespoke-kläder är en investering och skall kunna bäras år efter år.
 
Jag har provat på ett antal olika skräddare men har de senaste åren "hittat hem" i den florentinska stilen. För mig är den perfekt avvägd mellan Napoli och Savile Row; inte för casual och inte för stel. Jag älskar också formspråket med rundade "quarters" och generösa slag. Avsaknad av frontsöm gör också kavajen väldigt "ren", särskilt i mönstrade tyger som förblir obrutna i framstycket. Liverano och Corcos har blivit mina husskräddare och kommer så att förbli så länge jag lever. Kavajen på bilden är min favorikavaj i alla kategorier och jag tror aldrig jag kommer få till en lika perfekt kavaj. Allt är 100% som jag vill ha det; tyget, snittet och användningsmöjligheterna.
 
För mig handlar val av skräddare om att gilla stilen de representerar fullt ut. Jag tror inte på att mikrostyra sin skräddare med önskemål om än det ena och än det andra; jag vill ha en skräddare vars stil jag gillar till 100% och därför kan överlåta alla stilmässiga beslut till, utan att behöva vara orolig för slutresultatet.
 
Angående skorna så gillar jag även där klassiska former och modeller. De tillverkare jag gillar bäst inom området är Edward Green och Saint Crispins som bägge representerar ett klassiskt formspråk och hög kvalitet.

- Gusvs9

 

Detaljbild på kavaj, skjorta och näsduk.

Samt byxa och skor.

Kavaj - Liverano bespoke i blå hopsack-ull.
Skjorta - Liverano bespoke i Carlo Riva bomull/linne-blandning.
Byxor - Sartoria Corcos bespoke i mellantungt bomullstyg.
Skor - Saint Crispins penny loafer 539.
Bröstnäsduk - Drakes i bomull från ca 2010
 
Instagram - Gusvs9
 
Dela på Facebook Dela på Twitter

#1 Matte säger
2015-08-24 12:25 - Anmäl

ser helt ok ut. skönt att se ngn som ej har korvskinnsbyxor på sig
#2 P säger
2015-08-24 12:34 - Anmäl

Tycker det ser mer än ok ut... ! :)
Skulle också vilja ha mina favoritskräddare som jag gick till för att göra kavajer kostymer, rockar... men en dag kanske jag har ekonomin för det också. Är fortfarande i början av min karriär som relativt nyexaminerad och japp, jag är lite bitter för det när jag ser sådana här inlägg kan erkännas. :)
#3 Anderifal säger
2015-08-24 14:01 - Anmäl

Helt sjukt bra!
#4 Paul W H säger
2015-08-24 14:39 - Anmäl

Mannen borde stå över töntiga grepp som att "råka" missa några knappar i kavajärmen. Han lurar ingen med tanke att allting annat är utfört med millimeterprecision.
#5 lelle säger
2015-08-24 14:41 - Anmäl

"Huvudlöst"!
#6 noblackjeans säger
2015-08-24 15:11 - Anmäl

#4 Jag brukar tänka att jag inte ska lägga energi på sura inlägg, men nu kan jag inte låta bli. Varför tror du att Gusvs vill lura någon? Oavsett om oknäppta kavajärmar är en sprezzig detalj eller bara ett överseende är det ingen som luras. Det är vad det är, tyck om det eller låt bli. Enligt min mening är det fantastisk snyggt i både tyg- och färgval och med en extraordinär passform. Försöker man få till just detta vet man hur svårt det är. Hatten av helt enkelt- och tack för inspirationen.
#7 Kaskar säger
2015-08-24 15:12 - Anmäl

DEn stora frågan är ju vad de andra gubbsen på det internationella industriföretaget säger om hans paltor. För de stora internationella industriföretag som jag varit på är det på sin höjd ledningsgruppen som ev. kör lite Dressman-kostymer. Sen är det genomgående chinos och mjällig piké som gäller.
#8 lano säger
2015-08-24 15:54 - Anmäl

Stilig herre. Mycket fin kavaj. För mig är ovan kavajslag inte breda, de är normala. Även byxorna har fin passform. Skönt att för korta byxor med kondompassform börjar bli lite ovanligare.
#9 EB säger
2015-08-24 15:57 - Anmäl

Jag jobbar i finansbranschen på kontinenten och överlag tycker jag folk klär sig rätt bra (mörk kostym huvudregel) med ett undantag; så länge skorna är svarta så kan de vara hur fula och fyrkantiga som helst.
#10 Charles säger
2015-08-24 16:12 - Anmäl

Sehr gut! Gusvs9 är en fröjd att följa på instagram - tummen upp!
#11 Nils säger
2015-08-24 16:23 - Anmäl

Gusvs9 är ett verkligt stilföredöme för alla tycker jag, oavsett vilken budget man har. Jag är också särskilt tacksam för att han sammanfört Sartoria Corcos med oss svenska iGents.
#12 RolleFC säger
2015-08-24 16:54 - Anmäl

Grymt! Alltid en inspiration på Insta
#13 Raderad säger
2015-08-24 18:15 - Anmäl

Fin läsning! Så klart väldigt snygga kläder rakt igenom. Kul med referensen "mjällig piké" :) Fler sådana reportage.
#14 Roberto säger
2015-08-24 18:45 - Anmäl

Snygga kläder, osannolikt dumdryg attityd.
#15 Taka säger
2015-08-24 18:49 - Anmäl

En sartoriell teppanyakihäll...
#16 erikged säger
2015-08-24 19:02 - Anmäl

Oklanderligt. En av mina absolut största inspirationer på instagram.
#17 jks säger
2015-08-24 20:37 - Anmäl

Det kan enligt min mening inte bli mycket bättre, kudos.
#18 P säger
2015-08-24 21:18 - Anmäl

#14: läste texten igen, vad var det som var "osannolik dumdryg attityd"? eller menade du ett annat inlägg?
#19 BH säger
2015-08-24 21:39 - Anmäl

Kan inte hjälpa det men....slag på de oftast för långa eller i detta fallet något för korta byxorna kommer jag alltid associera med en amerikansk husgerådsförsäljares $100 kostym
#20 OH säger
2015-08-24 22:28 - Anmäl

Sanslöst snygg stil den mannen har.
#21 Pellefant säger
2015-08-24 22:41 - Anmäl

Det här är väl snyggt. Samtidigt påminner det mig om hur ofta herrmode reduceras till teknisk perfektionism. Självklart är det snyggt, men av anledningen att bäraren lagt väldigt mycket pengar på bespoke och fina skor. Därmed är detta ganska ointressant, i min mening.
#22 Andreas Weinås säger
2015-08-24 23:41 - Anmäl

#14 - Jag har träffat personen i fråga tillräckligt många gånger för att kunna säga att hans personlighet och attityd är så långt ifrån dum eller dryg man kan komma. Jag kan likt #18 undra vad det är i texten ovan som skulle tyda på något sådant.

Självklart skall man få kommentera våra artiklar och hur vida man gillar eller inte gillar en viss stil. Den här artikelserien har varit mycket uppskattad och välkommenterad vilket är roligt men jag uppmanar alla som kanske inte delar stilen att fortfarande uttrycka detta på ett respektfullt sätt. Att kritisera någons attityd baserad på några raders text om personens stil är riktigt lågt och bidrar på inget sätt.
#23 Andreas Weinås säger
2015-08-24 23:49 - Anmäl

#21 - teknisk perfektion är snarare en bieffekt av ett stort intresse för området. Det är samma sak när det handlar om klockor där ett ökat intresse gör att man bryr sig mer om saker som finishering av urverk och konstruktion.. Som jag ser det är Bespoke motsatsen till just att något är snyggt för att det är dyrt då majoriteten av ens de mer insatta skulle ha svårt att säga exakt vad det rör sig om. Då är det passform, snitt, tyg och detaljer som får tala snarare än lyxvarumärken, trender eller logotyper.
#24 tobbe säger
2015-08-25 07:40 - Anmäl

#8 Tycker ju dock inte att byxorna är direkt långa utan enligt mig ligger de absolut på "kortskalan" men visst är de längre än vad man ofta ser. Tycker det ser bra ut även om byxorna är lite höga i midjan och har lite höga slag för min smak.

Men man kan ju helt klart se att det är en människa med intresse och medel att leva ut sitt intresse till fullo.
#25 PL säger
2015-08-25 07:57 - Anmäl

Brutalt snyggt. Helt klart en av Sveriges bäst klädda män. Hans Instagram borde vara skolbok för aspirerande iGents och obligatorisk medicin för överdosade Pitti-påfåglar.
#26 Olof säger
2015-08-25 08:50 - Anmäl

#14 Roberto
Jag förstår inte heller kommentaren om att Gusvs attityd på något sätt skulle vara dumdryg. Hur jag än vrider och vänder på texten så kan jag inte få den till det.
Tvärtom! Jag har genom mitt intresse för mode och genom förmånen att få jobba med detta lärt känna Gusvs som är en fantastiskt sympatisk person med en distans till en annars rätt så ängslig modebransch och med en sund intställning till mode. Han har en stor integritet genom att han inte vare sig behöver skylta med namn eller bilder för igenkänning. Behovet av att lyfta fram sin person är av mindre behov. Det respekterar jag otroligt mycket. I min bok är han en fantasisk inspirationskälla med rätt attityd.
#27 Roberto säger
2015-08-25 09:40 - Anmäl

#26 m.fl. "Liverano-ateljen har blivit en bas för oss när vi är i Florens - barnen älskar att stöka runt bland tygprover och att busa med Taka och Antonio!"
Ingen som ser den omedvetna ironin..?
Lite tråkigt att all humor och självdistans försvunnit i den sartoriella diskussionen, som nu bara handlar om att namedroppa rätt skräddare och hur tidig man var med att upptäcka Drakes- näsdukar.
#28 Pelle säger
2015-08-25 09:43 - Anmäl

#27 Detta var också något jag reagerade på dock. Kändes lite "over the top" och irrelevant på något sätt.
#29 yak säger
2015-08-25 10:09 - Anmäl

#27 Lite teppanyakihäll-vibbar som sagt.

I övrigt är Gusvs9 oerhört välklädd.
#30 Jonas säger
2015-08-25 10:43 - Anmäl

Vanta lite, han har pa sig en bla skjorta, bla kavaj, beiga chinos och folk blir helt lyriska ? Det han lyckas bra med ar val passformen, det skall han ha creds for, annars ar det ju knappast nagot utover det vanliga. Tror manga skulle vinna mkt pa mattsydda byxor (eller kanske tom skraddarsytt) eftersom passformen off the rack nastan alltid ar samre an for typ kavaj och skjorta, vilka dessutom ar enklare att fixa till. Dessutom ar det nastintill omojligt att hitta byxor med vettig rise dessa dagar.
#31 Magaluf säger
2015-08-25 10:58 - Anmäl

Även om jag normalt sett tycker att namedropping är en onödig del av menswear-svängen, tycker jag att den namedropping som förekommer i artikeln åtminstone försöks sättas i ett sammanhang.

Något ironiskt kan det ju dock bli hur stort behovet tycks vara hos vissa att återkommande påtala att menswear handlar om kvalitet och stil, snarare än de rätta varumärkena och logotyperna. Då det i mina tycks vara precis lika viktigt med "rätt" skräddare, som rätt logo är inom streetwear.

Nog om det. Gusvs9s skor får oförtjänt lite beröm.
#32 affe säger
2015-08-25 12:50 - Anmäl

Snygg passform! Däremot tycker jag att hela kombinationen är otroligt beige. Ser ut som en Brooks Brothers-docka med skräddarsydd passform. Stil vettefan, men visst sitter allting som det ska.
#33 Kopparstaden säger
2015-08-25 13:19 - Anmäl

Som ofta är ju kommentarerna "roligare" att läsa in inlägget...alltid är det något som är fel.
Det kritiseras ofta att det kommer inlägg om "modemärken" eller liknande och inte bara om klassisk stil. Nu är det ett inlägg om en man som är klassisk stil personifierad, och då är det fel på det också. Sen är det nog inte Gusvs9 egna behov av att lyfta varumärkena eller skräddarna utan helt enkelt Manolo som lyfter det för att det känns som relevant information till läsarna. Fråga ett skulle ju annars vara just detta.

Suverän reportageserie och roligt att läsa om en svensk som i mina ögon är en förebild inom klassisk stil. Följer hans Insta sedan länge och man blir aldrig besviken. Skulle gärna träffa honom och prata kläder, är övertygad om att jag skulle lära mig massor.
#34 Daniel säger
2015-08-25 13:23 - Anmäl

Tycker att de "välkädda skräddade modet" ofta inte ger så mkt utrymme för att göra saker personliga (om man nu inte sprezzar loss). Med det sagt var detta tråkigt och fantastilöst. Valfri mellanchef på försäkringskassan. På hans Insta finns ju bra mkt mer spännande outfits än denna.
Gillar dock reportageserien som sådan.
#35 riesenschnauser säger
2015-08-25 13:48 - Anmäl

Perfekta kläder för den som har något att få uträttat. Jobbar man inte med att dra uppmärksamheten till sina kläder, utan med något annat, är det en fördel att vara "beige". Hur man sedan kan använda det begreppet för en ensemble av kläder som sitter perfekt och där plaggen harmonierar fullständigt med varandra, är bortom min fattningsförmåga.
#36 R säger
2015-08-25 14:54 - Anmäl

#34 Daniel,


Hahaha. Du tycker att Liverano, Sartoria Corcos och Saint Crispins andas "valfri mellanchef på Försäkringskassan"? Du får otroligt gärna utveckla det. Tror du är ensam i hela världen om att tycka det.
#37 Newbury säger
2015-08-25 15:03 - Anmäl

#36

Din poäng, plånbok>smak?

Beiga byxor, marinblå kavaj och bruna skor. Byt tillverkare till Oscar Jacobson och Loake och plötsligt är det inte lika imponerande längre. Handlar det då om eminent klädstil eller Corcos/Liveranos hantverksskicklighet?
#38 Daniel säger
2015-08-25 15:21 - Anmäl

#36 Läs ovan så kanske du förstår. Om man rycker saker ur sitt sammanhang är (fel)tolkningsmöjligheterna obegränsade.
#39 Pellefant säger
2015-08-25 15:37 - Anmäl

Andreas: Jag förstår givetvis charmen i fantastiskt hantverk (jag planerar själv att köra en del bespoke framöver, och har också för avsikt att köra mycket klassiska plagg). Samtidigt får jag helt enkelt känslan här av att jag tittar på en person med rätt ointressant stil och smak men stor klädbudget. Det är absolut inget fel med att klä sig så (tvärtom är det riktigt snyggt), men personligen kan jag tycka att mycket av den typen av herrmode som Manolo och liknande siter bevakar ofta blir rätt tråkigt eftersom det reduceras till en stil som vem som helst med 50 tusen att bränna på en outfit kan skaffa sig. Det tycker jag inte är särskilt inspirerande. Bara en allmän reflektion.
#40 Mats Rudström säger
2015-08-25 15:59 - Anmäl

Tråkigt att ingen nånsin träffar rätt, antingen för mycket av detta eller för lite, antingen peacock eller tråkig. Det enda ointressanta och tråkiga här är folket som kommenterar. Detta är en bild på en snubbe, detta ger tydligen folk rätten att totalt döma ut honom både på ett stilmässigt plan och ännu värre ett personligt plan.

Jag trodde folk som kommenterade här hade lite mer vett? Detta börjar bli riktigt sorgligt.

Och nej dina negativa kommentarer är inte konstruktiv kritik till någon, varför skulle gusvs bry sig om vad du tycker om hans klädstil?

Och nej du har ingen rättighet att vräka ur dig negativitet bara för att du har chansen att kommentera..
#41 Newsbury säger
2015-08-25 16:07 - Anmäl

#40

Nu handlar väl snarare inlägget om herrmode än om Gusvs som person? Därför anser jag konstruktiv kritik vara högst meningsfull om kommentarsfältet alls ska fylla ett syfte. Kritiken är ju inte avsedd för personen på bilderna, utan som ett ett vädrande av olika syn på kläder och stil.
#42 R säger
2015-08-25 16:09 - Anmäl

#37 Newbury,

Nej, faktiskt inte alls. Det är ju bara det att om du byter tillverkare så ser det inte ut sådär längre. Har du sett några Oscar Jacobson-byxor med den midjan, den passformen eller det fallet? Har du sett någon OJ-blazer som ger dig samma estetiska intryck eller känsla? Och sist men inte minst - vet man det minsta om skor så jämför man inte Saint Crispins med Loake. Om du visar mig en bild med kläder från tillverkarna du nämner som ser ut som bilden ovan så viker jag mig direkt. Lovar.
#43 Torpacosaurus säger
2015-08-25 16:52 - Anmäl

Karln i reportaget är en förebild.

Alldeles för många bajsnödiga kommentarer, jobba på självbilden och avundsjukan istället för att klanka ner på en Instagram - legend.
#44 VL säger
2015-08-25 17:16 - Anmäl

#42 R,

Jag vet inte om du medvetet missförstår eller helt enkelt inte förstår poängen i det #37 sa.
Självklart går det inte att jämföra märkena/skräddarna i inläget med OJ och Loake, men det var inte tanken. Poängen är att ensemblen av kläder ovan går att styra ihop även av mindre exklusiva märken och blir då relativt intetsägande. Det som avgör om denna outfit ska betraktas som extremt stilig eller som "mellanchef på försäkringskassa" är alltså hur mycket pengar du kan spendera på den. Därav plånbok>smak.

Jag tycker det var extremt fint komponerat, om det beror på plaggens exklusivitet eller inte låter jag vara öppet.
#45 HJF säger
2015-08-25 19:03 - Anmäl

Jag är säker på att gusvs kan leva med att någon internetkrigare som "planerar själv att köra en del bespoke framöver" tycker att hans stil är "rätt ointressant"...

I övrigt, rolig artikelserie och riktigt mycket inspiration från gusvs instagram. Tack!
#46 Halmstad säger
2015-08-25 19:15 - Anmäl

Byxorna är lite för "perfekta" för en uddakavajsoutfit. Med så skarpa pressveck och oklanderligt fall haltar helhetsintrycket något.
#47 T säger
2015-08-25 19:32 - Anmäl

Otroligt fina plagg, och kul med en privatperson! Tråkigt med den negativa tonen och mer eller mindre (ogrundade) personangrepp... Ang. hur denna klädsel fungerar på ett industriföretag så skulle jag gissa att merparten inte har en aning om hur speciella de kläder gusvs har på sig är. Perfekt outfit på vilket svenskt kontor som helst.

En liten anmärkning dock; jag tycker inte bilderna i artikeln eller flertalet av bilderna på instagram gör kläderna eller personen rättvis. Kan också tycka det ser lite livlöst ut. Har sett gusvs på stan någon gång och reagerade direkt på hur mycket bättre allt ser ut i verkligheten! Mycket möjligt den bäst klädda person jag någonsin sett. Helt klart en inspiration för mig!
#48 Tant Brun säger
2015-08-25 20:30 - Anmäl

mycket snyggt, har inget att kommentera.
#49 dan säger
2015-08-25 20:33 - Anmäl

Så fort en stackars svensk ska få säga eller visa upp sig utöver det vanliga så åker omedelbart "janta lagen fram". Varför får inte en person skylta med sin klädsel som råkar vara full med läckra detaljer. Jag skiter i om hans barn får springa av sig på Grönan eller i en sunkig italiensk ateliè, poängen är hans outfit, keept it simple people!
#50 Pellefant säger
2015-08-25 21:39 - Anmäl

HJF: Min avsikt var verkligen inte att låta dryg eller nedlåtande. Som jag sagt flera gånger, så är detta både snyggt och (i mitt tycke) en passande klädsel för mer avslappnade affärssammanhang (eftersom man i 99 procent av alla sådana situationer inte vill börja diskutera sin iögonfallande klädsel). Frågan jag ställer är väl snarare varför det intressant för ett reportage, men tanke på att det är just en väldigt typisk business casual klädsel, om än perfekt exekverad i all avseenden. Men det kanske är så att jag och Manolo helt enkelt vuxit ifrån varandra :/
#51 Antiglobalist säger
2015-08-26 00:52 - Anmäl

Askhinken på brännbart underlag och med locket på svaj. Sprezzigt.

Kavajen är det minsann inget fel på, men jag skulle nog föredra en mintblå skjorta utan Åsa-Nisseränder och med högre krage, vilket skulle matcha de tilltagna slagen, den höga byxmidjan och den högt placerade näsduken bättre. Näsduken har han förresten lyckats helt förträffligt med.

Hittar ingen svensk översättning av "besom pocket". "A flapless pocket trimmed with welting or reinforced stitching."

Då har man lärt sig något nytt. Detta är väl vanligast på smokingkavajer? Är det fler än Liverano & Liverano som kör detta som standard?
#52 Anders säger
2015-08-26 10:43 - Anmäl

Jag är ju lite löjligt sent ute här på slutet, men vill ändå komma med min kommentar. Jag tycker att detta är exemplariskt. Men tycker, likt #19, att byxorna är en liten pinsam aning för korta. Varför?
#53 Andreas Weinås säger
2015-08-26 11:38 - Anmäl

#39 - jag uppskattar din välformulerade och konstruktiva kritik men håller tyvärr inte med om att "vem som helst med 50 tusen att bränna" kan uppnå det. Att högst kvalitet kostar håller jag med om men att alla med tillgångarna lyckas stilmässigt är något helt annat. Vad jag inte förstår är varför folk verkar tro att man måste ha avancerade kombinationer för att vara inspirerande. Varför skulle inte blå kavaj, chinos och ljusblå skjorta vara mindre inspirerande? Det är snarare förmågan att med en god smak, ett riktigt fint hantverk och en perfekt passform kunna bära någonting så vanligt men fortfarande se överlägset bäst ut på kontoret.

Angående varför det är relevant för oss som artikel är att den här serien skall summera en persons stil i både ord och bild. Det är upp till den vi intervjuar att sätta samman något som representerar deras stil och vill man se mer av deras stil länkar vi även till deras instagramkonto. Vi försöker få med olika personers stilfilosofi utan att för den delen gå ifrån Manolos fokus.

Tycker återigen det är roligt med ett så stort engagemang angående artiklarna men uppmanar till att man visar respekt för både personerna som figurerar och andra som kommenterar.
#54 It säger
2015-08-26 12:24 - Anmäl

Spännande, vissa beter sig som sårade Justin Bieber fans när ens "legend" blir klankad på och andra beter sig som om snubben brutit någon helig apokalyptisk sed genom att vilja ha en viss still. Polariserad polemik på hög nivå.

Smak är subjektivt, problemet blir när någon (Gusv eller kommentator) illa dolt försöker ge sig tolkningsföreträde i fråga om vad som är god stil. (Ex: "Helt fritt från Pitti-influenser").

Än värre blir det när man tar sin klädstil på så innåthelvetiskt överdrivet allvar ("När man har med internationella kunder att göra inom vitt skilda kulturer runtom i världen så måste man anpassa sin klädsel efter varje situation.") - Really? Det är inte min erfarenhet iaf.
De flesta är helt ointresserad av dina kläder, särskilt i en affärssituation. Hela idén att du och dina kläder är så förbannat viktiga för någon annan än du själv är enligt mig en rätt skitnödig inställning.

Oavsett så är det ett kul initiativ att ha med välklädda privatpersoner, och alla kan inte gilla allt. Så ta med välklädda herrar med lite olika touch så blir det grymt.
#55 P.M säger
2015-08-26 13:08 - Anmäl

Snygga grejer var för sig och kombinationen är klanderfri, om än ganska fantasilös.
Intressant diskussion i kommentarsfältet också - onekligen har några en poäng i att pengar verkar köpa mer än bara välskräddade plagg - kanske även stil? Det blir ju inte mindre komplicerat av att gusvs9 "överlåter alla beslut till sin skräddare", det får mig att än mer fundera över relationen pengar/stil.
Kort sagt; snyggt och propert, men inte särskilt inspirerande.
Har dock noterat att hans instagramkonto svämmar över av betydligt roligare kompositioner, så det var väl lite oturligt att just denna, enligt vissa/många, lite slätstrukna kombination blev hans debut på Manolo.
#56 noblackjeans säger
2015-08-26 15:05 - Anmäl

#54 Jag brukar definitivt anpassa mina kläder efter olika situationer. Oavsett om du arbetar i ett affärssammanhang eller om du är "mellanchef på Försäkringskassan" har kläder stor betydelse. Naturligtvis inte på det uppenbara sättet att klienter/kunder alltid intresserar sig för vad du har på dig, eller ens kommenterar din klädstil, men däremot i allra högsta grad på en mängd omedvetna plan. Du signalerar något med dina kläder och du kan i viss mån styra hur du uppfattas genom att sätta på dig kläder anpassade efter situationen. Och det har i sin tur betydelse för hur du kommer att bli bemött och därmed också hur du lyckas i dina kontakter. Det gäller som sagt i högsta grad även om du inte arbetar på ett internationellt industriföretag.
#57 Banarne säger
2015-08-27 14:40 - Anmäl

Jag tycker att det är en väldigt snygg klädsel med harmoni i färgerna istället för peacocking, det hade dock varit ännu snyggare med slips! Synd bara att svenska arbetsplatser ofta är så informella att slips inte alltid funkar.
#58 Halmstad säger
2015-08-29 10:04 - Anmäl

Om jag får tillägga något till mitt förra inlägg är det att outfit'en inte alls signalerar arbete/business. Det är en typisk uppklädd fritidsoutfit, med en viss klubbkänsla skapad av den mörka kavajen mot de ljusa byxorna.
#59 Jante säger
2015-08-30 08:32 - Anmäl

#49 "jantelagen"
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.