Manolo logotype

Vad jag har på mig - Mark Cho

Vad jag har på mig är ett format där vi pratar med olika inspirerande människor vi träffat i vårt arbete med Manolo som får möjligheten att berätta lite mer om vad de valt att ta på sig och inte minst varför. Först ut är Mark Cho, en av grundarna till det mycket inspirerande butikskonceptet The Armoury i Hong Kong.
 
Introduktion
 
Jag är en av grundarna av butikskedjan The Armoury. Konceptet startades av mig och min vän Alan See för nästan fem år sedan nu. Jag arbetar med alla aspekter av verksamheten, ibland på golvet i butikerna, men framför allt från vårt kontor. Eftersom företaget vuxit de senaste åren har det blivit än viktigare med en fungerande organisation. Jag är ansvarig för utformningen av alla våra butiker och eftersom butikerna är som mitt andra hem försöker jag att inkludera en hel del av mina egna personliga saker i dessa.
 
Kommentar till klädseln

Skräddarsytt är något mycket personligt och jag tycker att det speglar relationen mellan kunden och tillskäraren. Antonio Liverano är som familj för mig och någon jag lärt mig så otroligt mycket av. När jag bär hans kostymer känns det som han förstår mig likt en familjemedlem och det ger mig stor glädje. 

Jag bär en hel del skjortor från Drake´s. Även om de inte har lika mycket av den fina handgjorda känslan man hittar hos italienska tillverkare är kvaliteten fortfarande mycket bra och jag tycker de har en underbar och robust brittisk stil i stället som faller mig väldigt väl i smaken.

Slipsen är från årets sommarkollektion från Drake´s och är en grenadin med stor prick. Det är faktiskt första gången jag har sett en grenadinslips gjord på detta sätt.

Våra kavajkedjor från The Armoury är alltid ett bra tillbehör. De är små i kavajslag så det är en diskret och subtil detalj men den exponerade kedjan under gör det hela lite mer intressant. Jag bär alltid vår modell "Lotus" eftersom jag älskar att äta Renkon!

Jag tog den här bilden på taket av Drake´s fabrik i London på Haberdasher Street. Om ni någonsin är i staden. Kom förbi och be om en rundtur. Det är en av mina favoritplatser i världen.

- Mark Cho

 

Mark Cho, delägare i Drake´s och medgrundare av The Armoury

Kostym - Liverano bespoke i olivgrön bomull 
Slips - Drake´s Grenadin
Skor - Carmina Pina loafer
Scarf - Drake´s sommarscarf i bomull/silke/linne
 
Instagramthearmouryhk
 
Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Kläder

Andra artiklar om varumärkena: Drakes Carmina
#1 Fredde säger
2015-07-27 14:33 - Anmäl

Väldigt trevligt initiativ! Ser fram emot många fler artiklar som denna. Men är det inte något med språket som får det att kännas som om översättningen skett med Google-translate?
#2 Andreas Weinås säger
2015-07-27 16:50 - Anmäl

#1 - Då Mark inte är svensktalande har jag fått översätta svaren. Jag har försökt att göra detta med så lite förvrängning som möjligt av hans egna ord. Det kommer definitivt komma fler av den här typen av artiklar här på Manolo.
#3 Tony Johansson säger
2015-07-27 19:05 - Anmäl

Mycket bra Manolo. Personligt, vilket jag uppskattar. Hade varit bra med fler bilder och också bilder på mer detaljer (tex klocka, slips vilken beskrivs men inte visas riktigt, och kanske några tips från den som blir intervjuad). Tackar!
#4 Den riktige Alexander säger
2015-07-29 04:26 - Anmäl

Jag anser att ni antingen bör citera direkt av och posta texten på engelska - som jag är övertygad om att alla på denna sida förstår - eller så skriver du med egna ord för denna texten osar högskoleuppsats vilket är synd då innehållet är väldigt bra.
#5 Korven säger
2015-07-29 10:26 - Anmäl

#4 Jag föredrar ifall artiklarna även i fortsättningen är på svenska. Jag kan engelska men det går fortare för mig att läsa svensk text. Dessutom förstår jag förmodligen alla orden, vilket inte är lika säkert med engelsk text. Vidare tenderar förståelsenyanser att försvinna när man läser andraspråkstexter.

Sett till artikeln var den helt okej idémässigt men hade det varit möjligt skulle lite fler bilder göra den än bättre.
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.


Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

Optimo hats, Chicago

Läs mer

Shoegazing

Nyhet – Ny kollektion från Skolyx

Läs mer

Hodinkee

Three On Three: Comparing Entry-Level...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen