Manolo logotype

Fredagsinspiration - Den gröna kavajen

Om den blå kavajen är den mest användbara och den svarta den mest överskattade vill vi påstå att den gröna kavajen är den mest underskattade i garderoben. En färg som är otroligt lätt att matcha med toner av grått, brunt, blått och vitt och fungerar lika bra på hösten som våren. Idag i en ull/linne-blandning kombinerad med ett par ljusgrå ullbyxor, ljusblå skjorta och mellanbruna stringloafers.

Kavaj - Caruso, Skjorta - Gherardi, Byxor - Suitsupply, Slips - Viola Milano, Näsduk - Christian Kimber, Loafers - Carmina - KlockaRolex ref. 1530

 

Grön kavaj från B&Tailor.

Rolex 1530 är den enda automatiska klockan från företaget med en Oysterquartzboett.

Lediga loafers från Carmina.

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar om varumärkena: Alessandro Gherrardi Caruso rolex Carmina
#1 Johan-Malmö säger
2015-07-10 13:09 - Anmäl

Jag är själv mycket förtjust i gröna kavajer, både de som drar mot olivgrönt, och de som drar mot buteljgrönt.

Kan tipsa om att Charles Tyrwhitt just nu har bra rea på en grön "Green windowpane Pennine tweed classic jacket" tweedkavaj som jag själv köpte för ett par månader sen (då den var 40 pund dyrare...).
#2 Färgvill säger
2015-07-10 15:01 - Anmäl

En reflektion kring matchningsförslagen i artikeln: När man talar med folk födda på 40-talet, får man ofta höra att färgerna blått och grönt aldrig skall blandas med varandra. Är detta en förlegad syn, eller gäller den bara vissa nyanser av de bägge färgerna (kanske de klaraste/starkaste)? Vad anser Manolo i frågan?
#3 Andreas Weinås säger
2015-07-10 17:00 - Anmäl

#2 - Vår syn är att blått och grönt är en alldeles utmärkt färgkombination men att det såklart alltid finns bättre och sämre utföranden.

Överlag är vi mot att man kategoriskt skall avfärda någon färgkombination då det ofta har med flera faktorer att göra. En period fanns en föreställning att marinblå kostym och svarta skor inte skulle kombineras trots att det är en av historiens mest klassiska kombinationer.

Jag har t om sett mängder av exempel där brunt och svart kombinerats med framgång. Särskilt i form av brun kostym med svarta skor.
#4 tobbe säger
2015-07-10 22:25 - Anmäl

Riktigt snyggt!
#5 Tony säger
2015-07-10 22:50 - Anmäl

Gillar kombon grönt å blått rätt starkt om tonerna är de rätta.
Har länge letat efter en grön unstructured kavaj i olivgrönt. Såg en på stan för en tid sedan och ångrar fortfarande att jag inte stoppade personen och frågade vad det var för kavaj!
#6 jj säger
2015-07-11 08:07 - Anmäl

Tony. Suitsupply har haft en i copenhagen serien
#7 Halmstad säger
2015-07-11 09:25 - Anmäl

Mättat skogsgrön och marinblå är inte en superkombination i mina ögon (dock populär på det urspårade 80-talet). Ovanstående kombination är dock mycket smakfull.
#8 yes säger
2015-07-16 17:04 - Anmäl

Riktigt snygga dojor, kan lätt matchas med jeans med!
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.