Manolo logotype

Belvest vår/sommar 2015

Vi lämnar Neapel där vi var förra veckan och beger oss norr ut mot Venedig och närmare bestämt Belvest vårkollektion för 2015. Ett företag som ofta hamnar mellan stolarna men i år slagit på stort både när det kommer till färg och snitt.

Kvalitén, hantverket och passformen på Belvest kostymer är av högsta nivå. Det är nog de absolut flesta överens om. Dock har man valt en lite mer diskret väg när det kommer till snitt och formspråk än sina syditalienska konkurrenter Kiton, Isaia, Attolini mfl. Det har länge känts som att Belvest är för mannen som vill verka utan att synas och som efterfrågar högsta kvalitet men utan det extravaganta och uppseendeväckande i form av puffaxlar, prickstickningar, breda slag och starka färger. 

Vårens kollektion från företaget skiljer sig dock lite från tidigare. Man har satsat stenhårt på färg både i själva kampanjen och plaggen och vi ser allt från starka toner av koboltblått till pateller i turkos och aprikos.

Inspirationen kommer från de ädelstenar som plockats i regionen sen Marco Polos tid och man har även anpassat silhuetten i form av en något mjukare axel med svag så kallad Rollino för renare linjer. Tygerna i kollektionen består framför allt av eleganta blandningar i Ull, linne och silke samt tyger med lite textur så som en Seersucker i silke och Bouclé i tunn ull. 

Huruvida de svenska återförsäljarna väljer att ta in de mest färgglada kreationerna eller fokuserar på en mer kommersiell blå, grå och brun bas låter vi vara osagt men det råder ingen tvekan om att färg har varit ett stort fokus för de italienska tillverkarna i vår. 

 

Turkos skjorta och rutig kavaj från Belvest vårkollektion.

Aprikosfärgad slips med storrutig kavaj.

Den närmast obligatoriska vita kostymen.

Ledigare tolkning med mockajacka.

Grön kavaj med beige byxa är en riktigt underskattad kombination.

Belvest tolkning av jeans och kavaj.

Företagets signaturmodell Jacket in the box helt befriad från mellanlägg och foder.

Koboltblå dubbelknäppt kavaj.

En lite mer städad och sober pin stripe från Vendigbaserade tillverkaren.

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Kläder Kavaj Kostym

Andra artiklar om varumärkena: Belvest
#1 Peter säger
2015-06-09 20:21 - Anmäl

Är det jag som redan har blivit omedvetet påverkad av dagens trend med bredare slag tro..., men jag tycker slagen är alldeles för smala.
#2 Matte säger
2015-06-09 20:51 - Anmäl

klass..... stil.....belvest levererar
#3 jh säger
2015-06-09 21:27 - Anmäl

Perfektion!
#4 Korven säger
2015-06-09 21:50 - Anmäl

#1 Vet inte men jag har alltid föredragit smalare slag så för mig passar bredden här utmärkt.
#5 fred säger
2015-06-09 22:31 - Anmäl

Otroligt snyggt (bortsett från jeansen med pressveck(!)).

Andreas, jag tror att du menar "huruvida" och inte "hur vida"? Meningen dår en ganska lustig innebörd, som den är skriven.
#6 Simon säger
2015-06-10 08:50 - Anmäl

Lätt bästa vårkollektionen som presenterats hittills! Galet bra rent utsagt!
#7 Peter säger
2015-06-10 18:05 - Anmäl

Instämmer i hyllningskören. Har två kavajer från Belvest som är mycket välsydda. En är helt utan foder. På italienska E-bay finns det möjlighet att köpa nya Belvest till extremt bra priser.
#8 wic säger
2015-06-12 05:50 - Anmäl

#6 Why not? pressveck på jeans är lika självklart som mössa på söder!
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.