Manolo logotype

Manolo tipsar om sommarslipsar

Vi är inne i juni och det är inget snack om att sommaren är här. En produkt som sällan förknippas med sommaren är slipsen men vi vill idag lyfta fram ett antal alternativ som hjälper till att lyfta sommarsviden till nya nivåer.

Slipsen har varit omdiskuterad de senaste åren. Med ett arbetsklimat där kraven på "strypsnaran" blev allt färre oroades entusiaster och butikspersonal över att slipsens tid var förbi. Men även om det tvångsmässiga bärandet minskat har slipsen utvecklat en helt ny målgrupp av unga entusiaster där slipsen kombineras på ett lätt och ledigt sätt.

Om försäljningen dalat på formella silkesslipsar så har den tvärtom ökat när det kommer till virkade slipsar eller grenadine med handrullade kanter och en ledig känsla. 

En stor fördel med dessa kvaliteter är framför allt att det i regel är betydligt lättare att klä upp dessa informella slipsval än att klä ner de mer formella alternativen. 

När det kommer till slipsar kan materialet verkligen sätta tonen för hela produkten. Om hösten och vinterns ledigare alternativ består av flanell, tweed eller kashmir så är det kvaliteter i linne, bomull och råsilke som dominerar sommarutbudet. Lägg därtill en lite ljusare färgpalett så har man direkt en mer säsongsenlig känsla. 

Vi har valt ut ett antal alternativ som vi tycker hör hemma i den manliga vårgarderoben.

Drake´s

En slips i shantung kännetecknas av en grövre närmast nopprig yta och är tillverkad i råsilke. Här i ett polka dot-mönstrat alternativ med handrullade kanter från Drake´s.

 

Shibumi Berlin

Även mer klassiska silkeskvaliteter fungerar utmärkt på sommaren om man väljer en ljusare färgskala och detaljer som handrullade kanter. Här i handtryckt silke från Shibumi Berlin.

 

Berg & Berg

Grenadineslipsen är en av våra absoluta favoriter. Extremt mångsidig och gör sig utmärkt till såväl mörk kostym som ledig blazer. Satsa på en enfärgad version i grönt, vinrött eller blått för bredast möjliga användningsområde.

 

Rubinacci

En linneslips har den perfekta sträva ytan som direkt tar ner formalitetsnivån. Här i ett mellanblått och småmönstrat utförande från Rubinacci.

 

Sozzi

En zig-zag-mönstrad virkad slips är ett perfekt ledigt alternativ till den okonstruerade Bogliolikavajen. Här från prisvärda Sozzi som producerar åt flera av branschens främsta.

 

EG Cappelli

EG Cappelli erbjuder ett imponerande utbud av handgjorda slipsar samt en måttbeställningstjänst på den charmigt förlegade hemsidan. Här ser vi ett somrigt val i rutig linne- och bomullsblandning.

 

Saman Amel

Saman Amel gör handgjorda slipsar producerade i Stockholm. En av tillverkarens trevligaste slipsar är den handrullade linneslipsen i signaturnyansen grönt.

 

Kiton

Turkos 5-fold slips i silke från lyxiga Kiton.

 

Calabrese Napoli

Småblommigt från prisvärda Calabrese Napoli.

 

Hermés

Orangea slipsar från franska Hermés sitter perfekt till en ljusblå skjorta och mörkblå kostym under sommaren.

Somriga slipsar från The Armourys utbud.

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Accessoarer Slips

Andra artiklar om varumärkena: Berg & Berg Calabrese Napoli 1924 Drakes Hermes
#1 Jonas E säger
2015-06-08 14:02 - Anmäl

Vill man ha en grenadineslips tycker jag att man ska välja Esquisite trimmings (deras egna märke) över Berg & Berg. Jag har en sådan slips från båda tillverkarna och tycker att Berg & Berg har för mycket foder i sina slipsar. I övrigt är de likvärdiga.
#2 eg säger
2015-06-08 19:51 - Anmäl

Någon som kan rekommendera någon shop för flugor? På jakt efter något lite excentriskt och inte preppy. Hermés har en del men tyvärr lite fel färger för mig.
#3 Jimmy säger
2015-06-08 20:59 - Anmäl

Inget emot handrullade kanter och andra detaljer men hur för det slipsen mer somrig?
Upplys en oupplyst!
#4 Andreas Weinås säger
2015-06-08 21:41 - Anmäl

#3 - Det var nog kopplingen till att de gör slipsen något ledigare vilket ofta underlättar bärandet sommartid då även kavajer, skjortor och kostymer tenderar att bli lite ledigare.

Men självklart är dessa detaljer väldigt fint på lediga slipsar för hösten med.
#5 Emil säger
2015-06-08 21:55 - Anmäl

Var finns slipsen från Kiton?
#6 AÖ säger
2015-06-09 10:25 - Anmäl

#5 Klicka på "Kiton" vid bilden på slipsen
#7 Mike säger
2015-06-09 13:04 - Anmäl

Jag kan, liksom #1, rekommendera Exquisite Trimmings. Trevliga slipsar och bra service.
#8 Jens säger
2015-06-09 17:53 - Anmäl

Trevliga slipsar, dock så letar jag efter en grenadine i färgen charcoal, är det någon som möjligtvis har stött på en eller vet om det går att få tag på.
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.