Manolo logotype

Sommarens 10 snyggaste sneakers

Det kan ibland finnas en missuppfattning att om man älskar randsydda kvalitetsskor i skinn så skall man närmast ogilla sneakers. Detta tycker vi är så långt ifrån sanningen man kan komma. Varje sko i garderoben fyller sin funktion och sneakers är ett utmärkt exempel på detta. Däremot ligger vårt huvudsakliga fokus fortfarande på kvalitet, hantverk och konstruktion vilket påverkar våra val av sommarens 10 snyggaste sneakers.

Det stora missförståndet angående sneakers är ofta att man insisterar på att jämföra dem med skor för en helt annan situation. Precis som vi tycker ett par randsydda skinnskor är det överlägset snyggaste till en tredelad kostym är sneakers helt klart att föredra framför broguesen om man skall till stranden i sommar. 

Vi påverkas precis som alla andra av rådande trender även om dessa inom skräddat herrmode löper över lite längre cykler. När det kommer till sneakers väljer vi därför att fokusera på klassiker i moderna men avskalade tolkningar som lämpar sig utmärkt för en sober men avslappnad stil. 

Vi har valt ut sommarens 10 snyggaste sneakers och ni finner dem här nedan. 

 

CQP - Atrium

Coloquy bytte nyligen namn till CQP och lanserade för säsongen nya modellen Atrium som precis som signaturmodellen Tarmac är tillverkad i högsta kvalitet.

 

Buttero - Tanino

Italienska Buttero gör några av branschens allra finaste sneakers. Här i en härlig Tobaksbrun mocka. (även översta bilden)

 

Maison Martin Margiela - Classic Replica

Martin Margielas "Classic Replica" är minst sagt klassisk och har gjorts i hundratals utföranden men bygger ursprungligen på en modell från Österikiska armén.

 

Lanvin - Suede and Patent sneaker

Franska modehuset Lanvins sneakers har de senaste åren befäst sin ställning som en av branschens givna lyxsneakers. Vi gillar dem bäst i mörkblå mocka till ett par mörka jeans.

 

Nike - Tennis Classic

Nike Tennis Classic är en avskalad vit sneakers med tennisinspiration och en ovandel i mesh och läder.

 

Spalwart - Marathon Trail

Spalwart baseras på en tjeckisk runner och har blivit en supersuccé på bara några år. Vår favorit är modellen Marathon Trail i vitt och beige.

 

Adidas - Rod Laver

Många håller modellerna Stan Smith eller Superstar högst från Adidas. Vår favorit är modellen Rod Laver som legat som inspiration till mer eller mindre varenda premiumsneaker de senaste 10 åren.

 

Common Projects - Achilles

Common Projects benämns ofta som förgrundsaktören när det kommer till kvalitetssneakers. Signaturmodellen Achilles i nyansen Nubuck Khaki är vår favorit för ca 3 200 kr.

 

Converse - Jack Purcell Signature OX White

Converse är kanske mest kända för sin modell Chuck Taylor All Star men vår favorit är den lite kraftigare Jack Purcell från 1930-talet.

 

New Balance - M996

Omåttligt populära runners från klassiska New Balance. Här i modellen M996 producerad i USA.

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Skor Sneakers

#1 Simon säger
2015-06-01 13:18 - Anmäl

Jag kikade lite på Butteros "vanliga skor", "klassiska skinnskor" eller vad man nu väljer att kalla dem. Schysst avslappnade. Nån som har erfarenhet? Pris kontra kvalité etc..
#2 Den riktige Alexander säger
2015-06-01 14:53 - Anmäl

Grymt! Älskar sådanahär artiklar!
#3 Daniel säger
2015-06-01 16:17 - Anmäl

Det är nog få som går till stranden i lädersulor. Vitaktiga sneakers borde finnas i allas garderob. Mina stan Smiths är favoriter. Förra veckan var jag inne hos Lester och Buttero är grymma, tittade även på helvit k swiss som var riktigt vass. Intressant att killarna från G.abo alla körde new balance, inte min grej men som sagt intressant att se dessa välklädda herrar från Neapel.
#4 Jonas säger
2015-06-01 17:20 - Anmäl

Jack Purcells är klockrena, helt fantastiska och snygga men ändå stilrena. Dessutom riktigt sköna med den lite tjockare innersulan!
#5 A säger
2015-06-01 17:24 - Anmäl

MMMs skor är kopior på sk GATs, dvs German Army Trainers och är sålunda ursprungligen från Tyskland (väst) och inte Österrike. I'm just sayin'
#6 Halmstad säger
2015-06-01 19:21 - Anmäl

Randsytt på stranden:
http://www.grenson.co.uk/en_gb/shop/humphrey
#7 Joel säger
2015-06-01 21:52 - Anmäl

Axel Arigatos sneakers i mocka är farligt lika Common Projects samt Buttero för nästan en tredjedel av priset.
#8 Fredrik säger
2015-06-02 00:50 - Anmäl

#1 Simon - jag kan absolut rekommendera Buttero. Dem är välgjorda, med hög kvalitet i material och konstruktion. Dem kräver lite tid för att "gå in" och kan ge lite skavsår till en början, men sitter sedan väldigt bra. De är stora i storlekarna; jag gick ner två storlekar jämfört med den storlek jag vanligtvis drar.
#9 Nick säger
2015-06-07 17:07 - Anmäl

Finns det någon som tycker New Balance är snygga på riktigt?
Eller är grejen att dom är Fulsnygga, och därmed blir mer intressanta än vanliga sneakers?
Det enda jag ser är en blaffigare variant av försvarsmaktens billiga Lejon-sko.
#10 Emil P säger
2015-07-24 23:00 - Anmäl

Någon som har erfarenhet av sneakers från "Greats"? - Verkar vara prisvärda och jag är lite sugen på deras finfina modell "Royale". Finns på Mr Porter för 145€.
#11 Adam säger
2016-06-12 08:15 - Anmäl

Var kan man köpa just den modellen av Nike's Tennis Classic?
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.


Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

Hermes silk printing, Lyon: Factory...

Läs mer

Shoegazing

Inför London Super Trunk Show 2019

Läs mer

Hodinkee

First Photos: The Bulgari Octo...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen