Manolo logotype

En stil som inte kostar skjortan – Del I

För ett par veckor sedan tipsade vi om kvalitetsskor i ett budgetsegment. Då denna artikel blev mycket uppskattad och vi har fått många frågor kring prisvärt mode i allmänhet kommer vi att i två delar fortsätta på olika teman som rör prisvärt mode och en lägre budget. Själva tanken med dessa inlägg är att stil inte kan köpas för pengar och det går att klä sig mycket snyggt utan att för den sakens skull spendera en förmögenhet.

Normalt sett skriver vi sällan ut priser här på Manolo. Tanken är inte att vi i huvudsak skall agera köpguide utan snarare förse er läsare med inspiration och kunskap. Objektivt sett så är prisnivån på de produkter vi skriver om tveklöst hög men också i de flesta fallen motiverad av mycket god kvalitet och genuint hantverk. Med förra skoartikeln visa på att även om man inte kan förvänta sig samma kvalitet för 1 500 kr som för 15 000kr så finns det fortfarande kvalitetsskor till ett väldigt bra pris. 

Detta är så klart ingen nyhet men internet har lett till möjligheten för butiker att nå ut till en stor grupp potentiella kunder både enkelt och till en relativt låg kostnad. Vårt konsumtionsbeteende har också påverkats och vi handlar mer och mer på nätet. Genom att kapa kostnader som hyra samt personal kombinerat med smart logistik så kan också priser pressas. I och med att vi konsumenter blir allt mera vana och medvetna så har också priskänsligheten ökat och blivit en tydlig konkurrensfördel. Vi konstatera att det idag finns massor av intressanta butiker online som erbjuder kvalitetsprodukter till ett bra pris och dag skall vi presentera ett litet urval av dessa.

Naturligt nog har sidor som säljer accessoarer ökat lavinartat. De säljer produkter som är små och billiga att skicka vilket gör dem perfekta för e-handel. De är inte heller speciellt storlekskänsliga produkter som kunden sällan behöver prova innan köp.

Två sidor som säljer väldigt prisvärda slipsar är amerikanska Chipp Neckwear och polska Poszetka. Vi vill framförallt lyfta fram deras slipsar i engelskt printat ancient madder siden som i båda fallen kostar ungefär 400-450 kr. Utöver detta så har Chipp neckwear även prisvärda hängslen och Poszetka mycket fina näsdukar.

När vi ändå är inne på accessoarer så har amerikanska Howard Yount ett utmärkt utbud av scarfs i linne för under femhundringen. När det kommer till Howard Yount vill vi även slå ett slag för deras fantastiska utbud av kvalitetsbyxor som alla kommer i rålängd. Det rör sig om allt ifrån flannell och tweed till tunn sommarull och linne. Dessa byxor kostar lite mer, 1 400-1 600 kr, men får ses som väldigt prisvärda sett till vad man får.

 

 

Hängslen från Chip Neckwear.

Bröstnäsduk från Poszetka för blygsamma 190 kr.

Scarf från Howard Yount för en femhundring.

En annan sak som har blivit stort på nätet är försäljning av klockarmband i alla dess former. Utbudet för den som vill hotta upp klockan och byta armband är idag enormt. Priset är också relativt lågt och kan variera looken och utseendet på klockan totalt. Vi kan inte nämna alla men svenska Whatchs har prisvärda och snygga så kallade Perlonband vilket är flätade nylonband som lämpar sig för både dressade- som mer sportiga klockor. Även Singular Straps har ett brett utbud av NATO, Zulu och vintageinspirerade band som passar perfekt på exempelvis gamla dykarklockor.

 

Perlonband från svenska Whatchs till kostymklocka från Longines.

Honungsbrunt racingband i skinn från Singular Straps kombinerat med en Omega Speedmaster Professional.

Är man ute efter klocka i den lägre prisklassen och tycker att exempelvis Daniel Wellington har blivit för mainstream så kan vi rekommenderas svenska Knut Gadd som nyligen lanserat flera stilrena modeller av lite högre kvalitet för 2 600 kr.

 

Modellen Decagon från Knut Gadd som finns med silver, svart eller benvit tavla och mängder med olika bandalternativ.

Nära angränsande till klockor ligger armbanden. Dessa har kommit att bli oerhört populära de senaste åren i takt med att sprezzatura-stilen blivit allt mera uppskattad. Det har också blivit en allt vanligare syn med män bärandes både två, tre och ibland fem armband på handleden, något som för tio år sedan var närmast otänkbar till kavaj. En sida med prisvärda och snygga armband är svenska Sprezza.se. De har förutom en rad armband även andra accessoarer där deras pin till kavajslaget utgör en snygg detalj, om än väldigt lik Lardinis signaturblomma…

 

Armband för 190 kr.

Pin till kavajslaget med filtblomma som vanligtvis förknippas med Lardini.

Avslutningsvis vill vi tipsa om två mycket spännande skjorttillverkare, båda från Korea. Detta land har en fantastiskt god stiltradition och utbudet av snygga kläder och prisvärt skrädderi är imponerande. Två skjortmärken värda att lyfta fram är Spalla och Testoria som båda erbjuder kvalitetsskjortor med mycket fina detaljer och bra kragar för 700-1100 kr. Vi tror oss också minnas att Sverige har ett frihandelsavtal med Korea vilket gör att man inte skall behöva betala tull på köp från landet. Vi låter det dock vara osagt och rekommenderar att man själv undersöker detta innan man slår till.

 

Skjorta från Testoria.

Skjorta från Spalla. (Även översta bilden)

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Accessoarer

#1 Jesper säger
2015-05-28 11:56 - Anmäl

Andrew's Ties i Stockholm erbjuder i mitt tycke väldigt mycket kvalitet för pengarna. Skjortorna har bra tyger och slipsar mm håller också hög klass.
#2 Korven säger
2015-05-28 12:39 - Anmäl

När jag såg första bilden trodde jag direkt att jag skulle få se lite budgetkostymer. Lite snopet att istället få läsa om accessoarer.

Dock mycket bra tips om slipsar, näsdukar och hängslen. Sånt är enklare att importera eftersom man inte alls behöver bekymra sig om storlekar på samma sätt. Bra bra!
#3 Andreas Weinås säger
2015-05-28 12:43 - Anmäl

#2 - Det kanske dyker upp i del II ;)
#4 Korven säger
2015-05-28 13:01 - Anmäl

#3 - Anade det efter att jag hade gått igenom den här. Fast då hade jag så att säga redan blivit lite snopen. :) Roligt att ni tar upp både det stora och det lilla i den här serien.
#5 Velasquez säger
2015-05-28 13:10 - Anmäl

På tal om prisværda klockor: Kemmner heter en snubbe i Tyskland som tillverkar automatiska ur (japansk mekanism). Har sj en tonneau.
Priser kring 3-5000 sek.
#6 S säger
2015-05-28 14:20 - Anmäl

Ska man vara petig så är det EU (där ju Sverige ingår) som har frihandelsavtal med Sydkorea. Men ja, avtal finns.
#7 S säger
2015-05-28 14:30 - Anmäl

#6

Tillägg till ovan: Jag tror dock att vissa tullar finns kvar trots avtalet, drastiskt sänkta dock.
#8 tobbe säger
2015-05-28 14:52 - Anmäl

Kul och intressant läsning för oss som måste kombinera att vara välklädd med familjekostander :)

Ser fram emot en del II och tips på kavajer, byxor och kostymer.
#9 Johan säger
2015-05-28 15:34 - Anmäl

Bra artikel, speciellt för oss ungdomar som har en något begränsad budget. Undrar dock om du har något tips på klockarmband som har roséfärgat stål till schyssta priser? Till t.ex. en DW.
#10 Bergsvägen säger
2015-05-28 16:43 - Anmäl

Rosafärgat stål på klockor ser billigt enligt min mening och passar bäst för tjejer enligt min mening men smaken är ju sagt olika!
#11 Daniele säger
2015-05-28 17:16 - Anmäl

#10 Föreslår att du googlar på ROSÈfärgat stål.
#12 NB säger
2015-05-28 17:17 - Anmäl

Intressant och bra inlägg. En del av grejerna var riktigt fina.
Vad är det för kostym, den glencheckmönstrade på första bilden?
#13 Peter säger
2015-05-28 18:38 - Anmäl

Någon som vet hur spalla är i modell och storlek om man exempelvis jämför med finamore eller eton slimline? Något olika sorters skjortor absolut, men alltså hur stora/små de är över bröst, axlar och armar. Magen är ju lättare att sy in om det skulle behövas.
#14 Robert säger
2015-05-28 19:38 - Anmäl

Instämmer med #1, är supernöjd med de grejer jag köpt hos Andrew's Ties och de har ju en jäkla massa att välja på.
#15 Magnus säger
2015-05-28 23:21 - Anmäl

Utmärkt artikel, särskilt för en students plånbok!

Får man fråga när nästa del publiceras?
#16 Noam säger
2015-05-29 14:41 - Anmäl

Det honungsbruna klockarmbandet var riktigt snyggt! Har en sån klocka med ett brunt armband från Hirsch. Det är dock lite styvt och osmidigt, så ett racingband kanske skulle provas?
#17 Nils säger
2015-06-03 11:28 - Anmäl

Någon som testat slipsarna från Poszetka?
#18 Anton säger
2015-06-03 23:10 - Anmäl

Hej Olof!

Denna artikel uppskattas enormt av mig som student, då det inte är helt enkelt att gå välklädd med de generösa studentinkomsterna.

Jag funderar på om ni har några tips gällande solglasögon med samma tema? Den tidigare artikeln om solglasögon är superläcker, men tyvärr lite väl mycket deg för ett par.

Cheers
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.


Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

The best cloths of Spring/Summer 2019

Läs mer

Shoegazing

Inför London Super Trunk Show 2019

Läs mer

Hodinkee

HODINKEE Radio: Baselworld 2019...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen