Manolo logotype

Saint Crispin Trunk Show på Skoaktiebolaget 29-30 maj.

Nu till helgen kommer representanter från en av världens främsta skotillverkare till huvudstaden. Det rör sig om Saint Crispin som sedan någon månad tillbaka finns tillgängliga via Skoaktiebolaget på Humlegårdsgatan. Är man intresserad av att beställa ett par skor med total individuell frihet och av högsta hantverksnivå är det helt klart läge att slå till.

Som ni kunde läsa här så tog Skoaktiebolaget som första svenska återförsäljare nyligen in Saint Crispins i utbudet. Ett vågat val då skorna trots allt kostar 12 000 kronor men sett till vad man får för pengarna samt prisutveckling på framför allt de brittiska konkurrenterna har definitivt underlättat för Saint Crispin. 

Företagets främsta egenskap enligt oss är flexibiliteten. Att som kund kunna välja helt fritt mellan modeller, skinn, läster och sulor är inget nytt men att kunna få dessa detaljer utan någon MTO kostnad är väldigt imponerande. Lägg därtill möjligheten att få lästerna modifierade efter dina fötter för ett i sammanhanget lågt premium så får man ett slutresultat som ligger farligt nära Bespoke i såväl hantverk som passform. 

Det är framför allt för alla som är ute efter att göra ändringar på en befintlig läst som Trunk Showen är guld värd. Här kommer Philip Carr från företaget vara på plats och grundligt gå igenom vad som behöver göras för optimal passform. Det finns inte heller någon bättre insatt i företagets modeller, färger och detaljer än Philip så vill man verkligen se vad Saint Crispin har att erbjuda är det ett gyllene tillfälle via ett möte med honom.

Sist men inte minst är ledtiderna ett starkt argument för att välja tillverkaren. Även om bra kvalitet skall få ta sin tid går det inte att komma ifrån att det finns en viss avkylande effekt på köplusten när man hör om tillverkare med leveranstider på ca ett år. Här ligger Saint Crispin på så lite som 2 månaders leverans. 

Fredagen kommer vara reserverad helt till bokningar och lördagen är öppet hus om man vill svänga förbi och titta eller lägga en beställning. 

För tidsbokning kontaktar man enklast Skoaktiebolaget på sales@skoaktiebolaget.se

Philip Car är på plats hos Skoaktiebolaget 29-30 maj. Bild: Permanent Style

Några av de modifieringar som Saint Crispin kan göra på befintliga läster.

Saint Crispins ikoniska Full Brogue med adelaidesöm i bruna nyansen 603.

En mer klassisk Adelaide med Captoe i ljusbruna nyansen 604.

Den runda Classic-lästen är helt klart vår favorit i utbudet.

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Skor Snörskor

#1 Andre säger
2015-05-26 19:54 - Anmäl

Har bokat tid, ska bli kul att få träffa Philip
#2 Daniel säger
2015-05-26 20:24 - Anmäl

På den prisnivån är det ett tight race med meccariello Aurum och bestetti novecento. Blir spännande att följa utvecklingen.
#3 Andreas Weinås säger
2015-05-26 21:57 - Anmäl

#2 - de två du nämner är verkligen ruskigt fina skor och absolut samma hantverksnivå. Samtidigt enormt Mycket mindre skala på produktionen vilket gör att t ex Bestetti har nästan 12 mån leveranstid på ett par Novecento i förhållande till StC som har 2 månader. . Samtidigt är det i hans fall även provskor och semi-Bespoke så inget snack om att det är bra. Har inte själv testat Meccariello men ser också väldigt trevligt ut.
#4 CLS säger
2015-05-26 22:29 - Anmäl

#2 Känns alltid bättre att faktiskt få prova ut sin storlek ordentligt dock. Speciellt i denna prisnivå.
#5 Daniel säger
2015-05-28 16:56 - Anmäl

Klart att många inte vill vänta länge även om man kan gå bespoke med maftei i det prissegmentet. Riktigt kul med fler premiummärken i sverige
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.