Manolo logotype

Saman Amel x Grafford - Trunk Show 26-27 Maj

Vi gillar att bevaka specialister här på Manolo. Vad vi gillar ännu mer är när två specialister slår sig samman och gör något gemensamt där man som stilintresserad får ta del av många olika influenser och produkter. Precis detta är fallet i nästa vecka när Saman Amel tillsammans med Grafford på Humlegårdsgatan anordnar en Trunk Show.

Tanken med evenemanget som går av stapeln 26-27 maj är att potentiella kunder får möjligheten att titta närmare på bägge företagens produkter och en djupare förståelse för arbetet och hantverket bakom. Just kombinationen av Saman Amels accessoarer och måttsydda produkter passar utmärkt tillsammans med Graffords imponerande utbud av kvalitetsskor från Crockett & Jones och ger besökarna en helhetsbild av herrmode av hög kvalitet. 

Grafford har i flera år varit en av Europas starkaste återförsäljare på just Crockett & Jones och tillsammans med Skoaktiebolaget längre upp på gatan den självklara kvalitetsskobutiken i Sverige. Man har utöver ett brett utbud av Crocketts egna modeller även gjort många egna så kallade butiksmodeller som bara kan köpas där. 

Vad kan man då förväntas sig att se som besökare på eventet?

Några av nyheterna från Saman Amel för våren 2015 är att man valt att lansera så kallade Popover shirts. En blandning av skjorta och långärmad piké med knäppning ner till bröstet och en mer klassisk skjortkrage. Enligt oss den perfekta sommarskjortan då den är utmärkt under kavaj men även perfekt att dra över axlarna efter en dag på stranden.  

Modellen finns i de tre färgerna vitt, grått och blått och ligger på 1 600 kr vilket gör den något mer överkomlig än de helt handsydda skjortorna som startar på ca 2 500 kr. 

 

Företagets Popovers.

Vita versionen i ett ledigt utförande.

Blå popover shirt från Saman Amel i riktigt fin passform.

Vit popover under en måttsydd kostym.

 

Företaget lanserar även en mindre kollektion av bröstnäsdukar för våren. Handrullade i exklusivt silke för 450 kr.

 

 

Bröstnäsduk i mörkgrönt småmönstrat silke.

Lite nya slipsar med handrullad kanter och 6-fold konstruktion.

Måttsydda chinos med side adjusters från Saman Amel.

Saman i den grå versionen av företagets Popover shirt.

Trunk Showen drar igång på tisdag klockan 11.00 och då finns möjligheten att titta närmare på företagens produkter eller boka en tid för måttagning. Eventet avslutas på onsdag kväll med ett mingel. Sväng förbi på ett glas och snacka måttsytt, kvalitetsskor eller varför inte stil i allmänhet?

 

Dag och Saman från Saman Amel tillsammans med Rickard och Stefan från Grafford.

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Kläder

#1 filip säger
2015-05-20 12:08 - Anmäl

Någon som vet vad byxorna kommer ligga på?
#2 Niklas säger
2015-05-20 12:27 - Anmäl

Byxor kostar ca 3000kr, utifrån de prisuppgifter jag fått.
#3 johan k säger
2015-05-20 13:44 - Anmäl

Kul att få se grejerna live! Lär glida förbi på lunchen.
#4 OlleBolle säger
2015-05-20 14:21 - Anmäl

Men hur sitter byxorna med side adjusters egentligen? Ser på bilden väldigt korviga och illasittande ut runt baken för att vara måttsydda. Någon som testat tjänsten?
#5 Andreas Weinås säger
2015-05-20 15:22 - Anmäl

#4 - Precis som skräddarsytt eller färdig konfektion är inte ett par måttsydda byxor limmade på kroppen och det kommer bildas veck efter man suttit eller när man rör på sig. Min erfarenhet av Samans måttsömnad är utmärkt och byxorna på bilden ser i min mening snarare ut att ha åkt ner en aning. Det finns inte någon byxa jag äger, skräddarsydd, måttsydd eller RTW som inte gör det någon gång under dagen.

Känns svårt att uttala sig varken positivt eller negativt om en sådan bild. Anledningen att jag hade med den var mest för att visa detaljerna man kan göra.

Just side adjusters gör ingen större skillnad på passformen men kan vara en schyst detalj. Samtidigt går möjligheten att bära bälte till byxorna förlorad så det beror enligt mig på vad för typ av byxa samt användningsområde det rör sig om.
#6 Daniel säger
2015-05-20 17:22 - Anmäl

Tycker mr. Amel gör väldigt fina plagg. En sak som jag dock reagerat på är att deras spalla camicia känns lite överdriven dvs för veckad. Antar att detta är något som man själv kan välja hur man vill ha det då det rör sig om skräddarsytt. Någon annan som också reflekterat över det?
#7 Smedley säger
2015-05-20 17:58 - Anmäl

#6
Jag har gjort en kostym hos Saman Amel och jag hade faktiskt precis samma åsikt innan jag kom dit. Man vill inte ha nån "puffaxel" på kontoret. Det går att göra den mer eller mindre tydlig eller "puffig" och min blev väldigt diskret. Om det inte är så framträdande så tycker jag att det är en elegant detalj på en i övrigt sober kavaj.
#8 Soccercalle säger
2015-05-20 18:21 - Anmäl

Jag har precis sytt upp ett par chinos hos Saman och är mkt nöjd. Några småsaker behövde ändras men det ska ha fixa på ett par dagar. Jag uppfattar honom som mkt duktig på att ta mått och prestigelös gentemot kundens önskemål och om ngt inte blev perfekt. Jag valde ett ngt dyrare bomullstyg från Loro Piana så de hamnade en bit över instegspriset på 3000 kr. Jag har även sytt upp en uddakavaj i deras sartorial line med spalla camicia. Den såg lite puffig ut direkt men la sig sedan. Jag tycker det är en trevlig detalj om man vill ha avslappnad elegans. Ska man ha en power suit kanske det inte riktigt är rätt typ av axel.
#9 Gustaf säger
2015-05-20 19:56 - Anmäl

Ska på skolbal nu i juni och är på jakt efter en smoking. Har en budget på 6000. Dyrare förslag mottages gärna också. Var helt inriktad på att en från oger men den verkar vara slutsåld i min storlek. Tack på förhand
#10 Victor säger
2015-05-20 20:28 - Anmäl

Saman erbjuder ju iallafall tre olika axelkonstruktioner så man behöver ju inte välja den med "pleats" om man ogillar puffigheten.

Jag gillar den och tycker den representerar företagets stil på ett bra sätt men håller med om att det kanske finns bättre lämpade konstruktioner för exempelvis businesskostymer.
#11 Philip säger
2015-05-21 10:08 - Anmäl

#9

Kika hos Oscar Jacobsson, har själv en midnattsblå med spetsiga slag från dom som jag är otroligt nöjd med! Har för mig att priset ligger på 5495 sek.
#12 Gustaf säger
2015-05-21 13:27 - Anmäl

Ska man köra på vanlig cutaway eller med snibbar
#13 Andreas Weinås säger
2015-05-21 14:55 - Anmäl

#12 - Det är en smaksak men jag skulle rekommendera en vanlig Cutaway. Jag förknippar måskragen mer med frack. Däremot är det snyggt med svarta "studs" som knappar och eventuellt plissérat bröst om man ändå bestämmer sig för att köra på smokingskjorta.

Vill man inte köpa en renodlad smokingskjorta skulle jag satsa på en med dubbel manschett och klassisk cutawaykrage i vit poplinkvalitet med stängd knappslå. En skjorta som fungerar utmärkt till både smoking och mörk kostym.
#14 AÖ säger
2015-05-22 00:45 - Anmäl

#9 - Har du vägarna förbi ett suitsupply så kan jag rekommendera dem. Jag köpte en måttsydd smoking för ca €620. Resultatet kontra pris är jag väldigt nöjd med.

Möjlighet att välja axlar, slitsar, knappar, slag (gillar själv inte för lystriga slag), gylf, fickor, tyg etc. Sydd i fullkanvas och att lägga till side-adjusters var gratis! De har även konfektionssmokings för några hundra euro mindre.
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.