Manolo logotype

15 Favoriter - Sommarens snyggaste solglasögon

Även om det bara är maj är det hög tid att se över behovet av solglasögon inför sommaren. Just solglasögonen är en accessoar som verkligen kan sätta stilen för en hel klädsel och beroende på vad man har för ansiktsform, hudfärg och såklart personlig smak varierar valet av bågar och glas. Vi har valt 15 favoriter för en stilsäker sommar.

I dagens artikel kommer vi inte gå på djupet angående vilken ansiktsform som passar vilken typ av bågar för även om det precis som med kläder finns "regler" för hur man kan tänka så anser vi att den personliga smaken måste gå först. Trivs du bäst i stora bågar så skall du såklart bära stora bågar. 

Vad man dock kan säga är att vissa former på glasögonen kan förstärka eller minska intrycket av huvudformen. Har man t ex ett avlångt ansikte kommer detta förstärkas med ett par smala och breda bågar. 

Samma sak gäller såklart med bågarnas färg. Ett par svarta bågar är ofta ganska tacksamt mot de flesta hudtoner men till en klädsel i brunt, beige, vitt och blått kan ofta ett par sköldpaddsbruna vara snäppet vassare. Ljusa eller genomskinliga bågar är jättefint men kan ibland må bra av en aning solbränd hy för ökad kontrast. 

Vi har valt ut våra 15 favoriter inför sommaren.

Maison Martin Margiela - Mykita

Modellen Mykita Round från Margiela är en intressant version av de tunnare bågar som blivit allt mer framträdande.

 

TBD Eyewear - Pleat

TBD Eyewear är bloggaren och stilskribenten Fabio Attanasios eget glasögonkoncept. Modellerna är handgjorda i en klassisk estetik men med moderna inslag som de löstagbara "clip on".

 

Illesteva - Milan 1

Dessa bågar från Italienska Illesteva är inget för den osäkre men på rätt person är det en riktigt spännande modell.

 

Saint Laurent - Bold 5

Raka och lite kantiga glasögon med kraftiga bågar från Saint Laurent i mörkbrunt acetat.

 

Oliver Peoples - Gregory Peck 47

Oliver Peoples är en av världens främsta producenter av glasögon och den ikoniska modellen Gregory Peck, döpt efter sin bärare är vår favorit. Här i ett mattsvart utförande med midnattsblått glas.

 

Garreth Leight - Harding D-Frame

Garreth Leights glasögon produceras för hand i företagets ateljé i Venice, Californien. Här i form av sköldpaddsmönstrade bruna bågar och grått glas.

 

Drake´s by Nackymade

Drake´s by Nackymade är producerade helt för hand av japanska Naoki Nakagawa, en av få hantverkare idag som behärskar hela processen av ett par glasögon från början till slut.

 

Ray Ban - RB3447

Ett par av de mindre kända modellerna från Ray Ban men ack så trevliga. Tunna bågar i stål med svagt rundat glas i grön ton.

 

Epos Milano - Polluce SK

Genomskinliga bågar är inte det lättaste men kan vara riktigt snyggt på rätt person. Här i från Epos Milano i modellen Polluce.

 

Thom Browne - Tortoishell and metal sunglasses

Thom Brownes glasögon är lika innovation som hans klädkreationer. Modellerna är tyvärr lika dyra som de är intressanta.

 

Sunbuddies - Type 04

 

Svenska framgångssagan Tres Bien ligger bakom det egna varumärket Sunbuddies som erbjuder riktigt bra bågar och design för pengarna.

 

Moscot - Zulu

Moscot modell "Zulu" är ett par modifierade pilotglasögon med metallskalmar och klockren "Travis Bickle-känsla".

 

Cutler & Gross - 1008

Cutler & Gross är ett annat av de allra mest exklusiva glasögontillverkarna på marknaden. Här i form av modellen 1008 i Cinnamon Brown med en tunn metallbygel över näsroten. (Även översta bilden).

 

Triwa - Pearl Ernest

Många förknippar Triwa med billigare plastklockor men faktum är att de gör några av de mest prisvärda solglasögonen på marknaden. Carl Zeiss-linser kombinerat med handskurna acetatbågar för 1 195 kr. Här i en härligt ljusbrun ton med svagt fadade glas.

 

Persol - 714

Persol 714 har sen Steve Mcqueen bar modellen i "The Thomas Crown Affair" varit en av de största ikonmodellerna på marknaden. Här i mörkbrunt med hopfällbara bågar.

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Accessoarer Glasögon

#1 Anders säger
2015-05-12 13:46 - Anmäl

De från Illesteva och Ray Ban är mina klara favoriter. Har haft flera med clip-on påhäng, men de blir, enligt min mening, alla för tunga för att vara bekväma. Man kan ju inte offra allt för att vara fräck i solen.
#2 Herr Blå säger
2015-05-12 16:15 - Anmäl

Månaders namn skrives med liten bokstav först i svenskan, annars god artikel.
#3 Errol säger
2015-05-12 17:52 - Anmäl

Tackar för en bra genomgång av ett stort antal riktigt fina modeller! Gillar variationen, och inspirationsfaktorn är hög.

Omöjligt för mig att lista en favorit, men det lutar åt ett Persol-köp inom kort.
#4 tobbe säger
2015-05-12 22:23 - Anmäl

Saknar poloten från American Optical som är min klara favorit.

Mycket snyggt annars.
#5 Noam säger
2015-05-13 22:28 - Anmäl

#4 - tack för tipset! Jag letar efter ett par, och tyckte också om American Optical! Har beställt ett par nu, och jag hoppas de passar.
#6 axa säger
2015-05-16 17:40 - Anmäl

#5
Jag tror du kommer bli riktigt nöjd. Köpte ett par för tre år sedan när dollarn var billigare och mer prisvärda piloter får man leta efter.
Dock knäckte jag dem när de låg i bilsätet och jag inte såg mig för...
Kommer beställa ett par nya så småningom.
#7 Noam säger
2015-06-13 18:37 - Anmäl

Har fått hem mina American Optical och haft dem ett par veckor. Sjukt nöjd!
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.


Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

Hermes silk printing, Lyon: Factory...

Läs mer

Shoegazing

Inför London Super Trunk Show 2019

Läs mer

Hodinkee

First Photos: The Bulgari Octo...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen