Manolo logotype

Våren 2015 från Gieves & Hawkes

Vi fortsätter vår bevakning av vårens mode på de brittiska öarna och närmare bestämt anrika Gieves & Hawkes. Med Savile Rows mest prestigefullla adress (no. 1) står man med ena benet i det klassiskt brittiska skrädderiet och med andra i en modern och något ungdomligare modebild.

För våren 2015 har Gieves & Hawkes Creative Director Jason Basmaijan blickat mot den brittiska kusten. 

Fokus ligger på färger från havet så som marinblått, grått, turkos och sand och ofta i en elegant och monokrom styling. Kombinationer av lyxiga, lätta kavajer i sommartweed med inslag av ull och silke och en diskret textur dominerar i kollektionen. Kostymerna är något mjukare i såväl material som silhuett än tidigare och de ljusare kostymerna har kombinerats med toner av beige och benvitt medan de mörkare versionerna parats med marinblått för en tonal helhet och stylas inte sällan ner med stickade plagg och t-shirts. 

De formella plaggen är sedan några säsonger handgjorda i Storbritannien. Skräddade smokings i irländskt linne med klädda knappar är i benvitt och ljusgrått är bara några exempel. Utöver kostymerna ligger här fokus på skjortor i samma ton, stickade slipsar och somriga scarfs i linne.

De lediga plaggen är förankrade i Savile Row-precision. Ytterkläder har stärkts med förseglade sömmar och består av bl a Peacoats och Mac´s i marinblått med en Storm System-behandlad ull och silkesblandning. Man har även tagit fram en riktigt intressant MC jacka i mjuk himmelsblå mocka. 

 

Benvit smoking i irländskt linne.

Blå MC Jacka i mocka.

Dubbelknäppt.

Parkas och randig t-shirt.

Tredelad kostym.

Mac coat i klara blå toner med inspiration från havet.

Ljusgrå kostym med tonal styling och imponerande passform.

Kort ledigare jacka till dressade byxor och stickat.

Ljusblå kostym kombinerat med t-shirt.

Klassisk regnrock i vattenavstötande Storm System.

Kort bomberjacka i mocka.

Genomgående ljus klädsel med lager på lager.

Stickat med shorts och weekendbag.

Sober och ljus sommarsvid med t-shirt och scarf.

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Kläder

Andra artiklar om varumärkena: gieves-&-hawkes
#1 Bruno säger
2015-05-06 13:02 - Anmäl

Rakt igenom bedårande elegant.

Jag har aldrig gillat bomberjackor, mockajackor, bruna byxor och totebags. Så kom bild 11 som en helomvändande käftsmäll.
#2 Right? säger
2015-05-06 13:22 - Anmäl

En del schyssta kläder, men vad är det för pojkvaskrar till modeller de hittat? Får "studentkostym" -vibbar.
#3 Johan säger
2015-05-06 14:12 - Anmäl

#2

Kan bara instämma! De finns flera andra engelska hus som väljer att gå denna väg med tonåringar på bilderna. Någon reklamare här på Manolo som vill spekulera i varför? Målgruppen lär rimligtvis ligga på 30+ vars plånbok klarar av dessa utlägg.

Sedan reagerade jag på ärmlängden som på flera bilder (t.ex. den första dubbelknäppta) var tveksam. Borde de inte ha någon "kvalitetsansvarig" under plåtningen som säkerställer att sådant är 100% bra.

Bortsett från ovan var det fina plagg även om jag personligen föredrar kontraster framför monokromt. Man ser lätt ut som en Bond-skurk med den sistnämnda.
#4 Mock säger
2015-05-06 15:49 - Anmäl

Dessvärre tycker jag att konfektionen från G&H tappat en hel del vad gäller kvalitet de senaste åren. Senast jag var inne i deras Savile Row-butik var jag nästan chockad av den undermåliga (för priset) kvaliteten på många av varorna. Synd då de för bara några år sedan tillverkade riktigt fina italienskskräddade konfektionsplagg. Nu känns det mest som att de säljer medelmåttiga kostymer för hutlösa överpriser och mjölkar sitt namn för allt det är värt.
#5 Errol säger
2015-05-06 17:55 - Anmäl

En del som är snyggt, men överlag inte jätteimponerande. Fattar inte grejen med tajta kostymbyxor överhuvudtaget. Funkar ju när man står raklång, men iom att kostymbyxor inte är särskilt stretchiga blir det ju problem så fort man rör på sig. Fula knän när man suttit ned osv.
#6 riesenschnauser säger
2015-05-06 18:31 - Anmäl

De flesta plaggen ser bra ut för sig själva, men den överdrivna ton-i-ton-stylingen ger mig pyjamasvibbar. Och grå skjorta känns generellt som ett rätt sjaskigt val.
#7 Bruno säger
2015-05-06 18:53 - Anmäl

#3 Jag är inte reklamare, men kan ur ett socialantropologiskt perspektiv se en "ungdomlighets-norm". Vuxna karlar ska klä sig som mellanstadieelever och anamma diverse ungdomliga trender för att undertrycka gubbighet. Frågan är hur ungdomar ska uttrycka sig när deras föräldrar snott det ungdomliga. Inget ungdomsetablissemang vill vara som sina föräldrar...då är man en tönt.
#8 Peter säger
2015-05-06 21:15 - Anmäl

Jag tycker vissa bilder nästan kunde vara reklam för Acne...(svenska märket alltså, inte hudutslagen).

Jag tycker det är synd att ett så anrikt hus försöker vara ungomlig när de borde ägna sig åt klassiskt skrädderi, finns väl alltför många redan som gör tighta ungdomliga kostymer..?
Samma har ju hänt corneliani, hade en diskussion med en på hans allde om detta, och tycker det också är synd att Corneliani ska börja göra smalare slag och kortare modeller på vissa linjer...instämmer i kören, "vi har liksom sett detta sedan 2002 nu"... när Dior Homme kom och fick hela modebranschen att ta efter smalt mode. Känns otroligt tröttsamt 2015.
#9 ab ab säger
2015-05-06 23:02 - Anmäl

Snyggaste jag sett på länge
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.