Manolo logotype

Axess Front Wallet - En smart svensk plånbok

Det var ett tag sen vi skrev om plånböcker här på Manolo. Idag tänkte vi lyfta fram en aktör som ännu inte nått ut på marknaden men som genom en effektiv crowdfunding via Kickstarter hela nått 300% av kapitalet med 16 dagar kvar av kampanjen. Produkten heter Axess Front Wallet och vi har pratat med grundaren Tomas Ericsson.
 
Idén att skapa en ny typ av plånböcker fick Tomas då han tröttnat på hur obekvämt det är med en tjock plånbok i bakfickan. Inte nog med att korten riskerar att skadas, plånboken tappar snabbt formen och blir allt annat än stilfull. Utmaningen låg i att hitta ett alternativ som kan uppfylla de krav man har på en större plånbok genom smarta och effektiva lösningar. 
 
Resultatet är en serie plånböcker i Italienskt läder som i princip är hälften så stora som en vanlig plånbok så att man kan bära den i framfickan.
 
"Idén kom när jag började känna smärta från att sitta på min tjocka plånbok. Axess är en minimalistplånbok som är utformad att precis rymma allt man behöver på en daglig basis och har liksom gjort av med all extra storlek. Jag har designat allt själv och har varit inspirerad av skandinaviska minimalistiska designtraditioner."
- Tomas Ericsson, grundare Axess Front Wallets.
 
Utöver en praktisk konstruktion som ger plats för såväl kort som sedlar har Axess något mer som åtminstone vi fastnade för lite extra. Alla plånböcker kommer nämligen med en sk. RFID-blockerande ficka för de som oroas över nya stöldtrender såsom att obehöriga kan scanna RFID-chipsen i kreditkort eller ID-handlingar. Samtidigt har man lämnat det yttersta facket oskyddat vilket gör det perfekt för tunnelbanekortet. Alla som testat att ha detta bland de övriga korten i plånboken känner säkert igen frustrationen när de stör ut varandra och man måste ta ut kortet för att komma igenom spärrarna.
 
Plånböckerna finns i sex modeller, alla tillskurna och producerade för hand i ett italienskt vegetabiliskt garvat läder. Två av modellerna finns tillgängliga i så kallat Saffianoläder som har en präglad yta mer motståndskraftig mot repor och smuts. Priset beräknas ligga på ca 250 kronor när företagets webshop lanseras inom kort.
 
Vi gillar entreprenörer med nytänkande lösningar och tycker Axess Front Wallets är ett intressant projekt och det enda vi möjligtvis skulle önska är en av modellerna helt utan logotyp för ett än mer minimalistiskt och avskalat intyck.
 
För mer information om produkterna och mannen bakom rekommenderar vi att man besöker företagets Kampanj på Kickstarter.
 

Mörkblått vegetabiliskt garvat skinn från Toscana.

Vår favorit är modellen Triumph i Saffianoskinn.

En smart öppning som gör det enkelt att komma åt kreditkort eller sedlar från utsidan.

Modellen "Smooth" i slätt kalvskinn.

Plånboken "Admire" har en smidig billfold-lösning för sedlar som annars är svåra att placera i korthållare.

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Accessoarer

#1 Gunnar Wormbs säger
2015-04-30 14:13 - Anmäl

För några år sedan skrev ni om Exentri, en norsk plånbok som jag skaffade då och som funkat perfekt sedan dess. Vad är skillnaden mot Axess ?
#2 Jimmy säger
2015-04-30 14:34 - Anmäl

Är plånboken i bakfickan för tjock? Gör som George Costanza å stoppa in en bunt servetter i andra fickan för att jämna ut..
#3 christoffer säger
2015-04-30 19:33 - Anmäl

Citat:
Är plånboken i bakfickan för tjock? Gör som George Costanza å stoppa in en bunt servetter i andra fickan för att jämna ut..


Precis:) Är det någon överhuvudtaget som har sin plånbok i byxbakfickan nu för tiden?
#4 DT säger
2015-04-30 23:09 - Anmäl

Själv har jag sen åratal använt visitkortsfodral i läder, marginellt större än ett kreditkort och finns i alla prisklasser. Bl.a. ett: http://www.aspinaloflondon.com/mens-collection/mens-leather-wallets/credit-card-holders/business-card-case

Får ledigt plats med de 4-5 plastkort man behöver till vardags och något visitkort. Mer behövs inte, om man inte måste gå runt med poängkort från varenda affär man satt sin fot i, tionde-biltvätten-gratis-kort, tillgodokvitton i numera nedlagda butiker, de tre senaste månadernas kvitton, utgångna rabattkuponger... Och jag tycker ändå det är för stort för framfickan.
#5 Tomas säger
2015-05-01 01:35 - Anmäl

Gunnar,

1. Den är norsk.
2. Du skriver själv att det var flera år sedan.. det är inte OK att ta upp ett alternativ efter några år?
#6 riesenschnauser säger
2015-05-01 10:47 - Anmäl

Trevligt med smidiga plånböcker. Blir dock lite fundersam kring valet av namn, då Axess ju är namnet på en tidskrift med ett antal år på nacken. Tycker också att de stora logotyperna helt förtar elegansen på de i övrigt slimmade modellerna.
#7 Tony Johansson säger
2015-05-02 00:42 - Anmäl

Som redan nämnts så reagerar jag också på logotypen "Axess". Ingen höjdare när det gäller typsnitt. Här skulle man valt förmodligen ett annat namn och ett annat sätt att uttrycka logotypen på plånboken. Antingen inte alls eller något nytänkande, som själva plånboken.
#8 Keen säger
2015-05-04 16:46 - Anmäl

Kul. Bra pris gör att det kändes värt att testa, beställde en Admire.
#9 Nick säger
2015-06-07 17:14 - Anmäl

Ni som vill ha plånbok för sedlar men utan myntfack - vad gör ni av mynten?
Går ni runt med dom skramlandes löst i fickan tills ni kan bli av med dom?
Dricksa bort dom går ju ibland, men bara på fik/restaurang. Känns bara korkat att säga "behåll växeln" om man köper något i kiosk eller butik.
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.