Manolo logotype

Våren 2015 från The Gigi

Sen första kollektionen förra hösten har det nya varumärket The Gigi blivit allt mer uppmärksammat. En ny tolkning där ledigt herrmode möter skräddade influenser med intressanta tyger, mönster och snitt. Männen bakom är inga andra än bröderna Pierluigi och Mario Boglioli.

Bröderna sålde sina andelar i familjeföretaget med samma namn i december 2012 men att dra sig tillbaka med en ansenlig summa pengar var aldrig aktuellt. Redan två år senare lanserade man det nya konceptet The Gigi, ett varumärke som spinner vidare på brödernas tolkning av skräddat mode i en avslappnad tolkning. 

Vårens kollektion har döpt till "Don´t look back" och syftar till ett nytt kapitel där kollektionen står på egna ben utan att jämföras med brödernas tidigare arbete. De menar att män idag är mycket mer medvetna i sina val och kan idag se utanför ramarna av hur saker skall vara för en personlig stil. 

Kollektionen består framför allt av en imponerande uppsättning tyger i linne, silke, bomull och mohair med en tredimensionell struktur och ofta markant mönster. 

Konstruktionen känner vi igen från Bogliolis tidigare verk med en mjuk italiensk silhuett, ofodrad och inte sällan plaggtvättad. Med över 30 års erfarenhet i branschen har bröderna försökt kombinera det italienska hantverket med en modern och kontemporär silhuett och stil. 

Prisnivån är en annan starkt bidragande orsak till Gigis växande populäritet. Kavajerna startar under 5 000 kr vilket får ses som konkurrenskraftigt mot exempelvis L.B.M, Boglioli och Lardini.

En ledig inställning till kavaj- och kostymbärande ses växa allt starkare där yngre män överväger kavajen snarare som ett subtitut till skinn- eller bomberjacka än ett formellt tvång.

Det är just så vi tycker företagets plagg skall bäras. Avslappnat tillsammans med t-shirt, sneakers eller collagetröja snarare än skjorta och slips.

 

Härlig kostym i Seersucker.

Kavajer i geometriska mönster.

Storrutigt och välskuret i kavajväg.

Ledig kostym.

Lager på lager-styling.

Ledig kombination av kavaj och luvtröja.

Tredimensionella tyger och här i ett bredrandigt utförande.

Kombinera plaggen med ett par sköna seglarskor.

Toner av beige och blått med sneakers.

Dubbelknäppt.

 

The Gigi hittar man bl a hos Gabucci och Hans Allde i Stockholm samt Spiga 3 i Göteborg. 

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Kläder Kavaj

#1 Soccercalle säger
2015-04-28 10:33 - Anmäl

Mkt snyggt! Prisbilden är ju mycket human så risken är väl stor att det inte finns så mkt handsydda detaljer.
#2 Raderad säger
2015-04-28 10:57 - Anmäl

#1 Ser ingen nytta med det på så här avslappnade/lediga kläder.

Jag gillar att de är lite lekfulla - en kavaj behöver inte vara så seriös och formellt alltid. Med en avslappnad kavaj med avslappnade (passande) kläder till och rätt sammanhang så kan de bli kanon. Vissa av bilderna ovan tycker jag visar på det, framförallt bilderna 3,4,6 från ovan räknat.
#3 A säger
2015-04-28 10:58 - Anmäl

Vasst! Var får jag enklast tag i the Gigi? Frågan gäller både online och fysisk butik
#4 theis säger
2015-04-28 11:14 - Anmäl

Skulle vara intressant med lite mer citat och intervjuer på Manolo. Blir ibland lite platt när det endast är en text. Bara ett konstruktivt tips. :)
#5 Matte säger
2015-04-28 11:22 - Anmäl

gabucci har dem! köpte en ledig kostym av the Gigi i höstas...supernöjd. en eloge för fin hjälp på gabucci också
#6 Magnus säger
2015-04-28 11:57 - Anmäl

Snygga saker! =) Blir att handla lite!
#7 Hedåsgatan säger
2015-04-28 13:06 - Anmäl

Även Spiga3.se har dem
#8 Andreas Weinås säger
2015-04-28 13:13 - Anmäl

#1 - Varken Boglioli eller Gigi är kända för de handsydda detaljerna utan här handlar det mer om en bra passform och känsla för pengarna.

#3 - Några av de återförsäljare jag känner till som har Gigi står med längst ner i artikeln. Det är både fysiska och webshoper.

#4 - Tar absolut till oss av den kritiken och skall ha det i åtanke i framtida artiklar. En anledning till att vi inte kan ha det i varje artikel är att det är betydligt mer tidskrävande men håller helt med om att det ger ett ökat djup till många ämnen.
#9 Jimmy säger
2015-04-28 15:24 - Anmäl

Skönt med något som ser lite annorlunda ut. Första bilden är ju underbar!
#10 Tony Johansson säger
2015-04-28 20:40 - Anmäl

Otroligt stiligt. Fungerar nästan överallt, till och med på de flesta arbetsplatser. Mycket bra balans mellan street/formellt samt tajta/pösiga kläder.
#11 AÖ säger
2015-04-29 01:10 - Anmäl

Så fel men ändå så rätt! Kanonartikel.
#12 Errol säger
2015-04-29 18:33 - Anmäl

Översta bilden är magisk!
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.