Manolo logotype

Zaremba Bespoke besöker Göteborg och Stockholm 16-18 April

Vi har skrivit tidigare här på Manolo om Warsawaskrädderiet Zaremba Bespoke. Nu till helgen kommer företaget i form av Maciej Zaremba åter till Sverige för avprovning och nya beställningar. Denna gången besöker de inte bara huvudstaden utan även Göteborg.

Zarembas historik sträcker sig tillbaka till 1894 vilket gör dem till Polens äldsta och mest anrika skrädderi. Husstilen är mer brittisk och många av kunderna mer konservativt lagda men med Maciej vid rodret har man även utvecklat en mjukare mer sydeuropeisk konstruktion med mjuka axlar och en mer eller mindre genomgående handsömnad.

Ett par uddabyxor kostar från strax över 3 000 kr, kavaj från ca 13 000 kr och kostym från ca 16 000 kr. Zaremba arbetar även med skjortor från Emanuelle Berg från 1 300kr och helt handsydda D´Avino från 2 800 kr. 

Söker man inspiration och vill ha exempel på företagets arbete kan vi varmt rekommendera Zaremba Bespokes Tumblr-blogg där Maciej publicerar bilder från produktion och färdiga plagg.

Besöket i Sverige startar i Göteborg torsdagen den 16/4 och då hos Linnégatan No.2.

17-18/4 kommer han att vara i Stockholm och tar då emot i en svit på Hotell Riddargatan.
Han har tider kvar till båda eventen utöver de redan befintliga kunderna. För en tidsbokning kontaktar man enklast info@zarembabespoke.com eller nordictrunkshows@gmail.com
 
Här följer lite smakprov från Maciejs tidigare besök i Stockholm och den Trunk Show som hölls på eminenta vintagebutiken A.Marschesan. 
 
 

En av företagets mjuka kavajaxlar med dubbel prickstickning.

Maciej Zaremba noterar mindre korrigeringar på Olofs kavaj under andra avprovningen.

Handsydda detaljer på en kunds flanellbyxor.

Knappval.

Flanelltyger.

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Kläder

#1 max säger
2015-04-08 14:03 - Anmäl

Ingen dålig reklam. Vad har ni för kick-back?
#2 Andreas Weinås säger
2015-04-08 14:25 - Anmäl

#1 - Vi får faktiskt ingen kick-back för att skriva om detta. Vi bevakar det för att vi tycker det finns ett läsvärde i att skickliga och prisvärda skrädderier besöker våra största städer.

Vi har gjort samma bevakning på t ex Sartoria Corcos och Napoli Su Misura tidigare och även då utan kick-back.

Jag sydde upp en kostym hos Zaremba med eget tyg senast han var här och betalade samma pris som de övriga kunderna.
#3 Nils säger
2015-04-08 15:09 - Anmäl

Den här gången hade jag tänkt slå till på en Zaremba men befinner mig ironiskt nog i Florens för besök hos Kotaro denna helg. Attans!
#4 Andreas Weinås säger
2015-04-08 15:11 - Anmäl

#3 - Synd men det är ingen panik. Har för mig att Zaremba även skall komma hit i slutet av Maj.

Roligt med Kotaro!
#5 Nils säger
2015-04-09 08:38 - Anmäl

#4 Så bra, tack för info. De borde avisera sina trunk shows tidigare på sin tumblr.
#6 Soccercalle säger
2015-04-09 09:39 - Anmäl

Du skriver att de har en typisk engelsk stil. Innebär det att de är fel skräddare om man är intresserad av en mjuk kavaj med "drape" som är lite mer avslappnad? (naturliga axlar, halvfodrad, patchfickor etc).
#7 Jonas säger
2015-04-09 11:44 - Anmäl

#1,
Sådana kommentarer är fruktansvärt irriterande och helt onödiga. Vet inte om du går runt konstant bitter men vänligen sluta att smitta av dig - håll det för dig själv.

Jag själv uppskattar denna typen av info som dessutom är väldigt väsentlig på en sida av denna karaktär.
#8 Soccercalle säger
2015-04-09 14:54 - Anmäl

Kan inte alla dem som återkommande kommer med barnsligt gnäll gå in på Kissie eller ngn annan blogg som håller deras intellektuella nivå. Manolo gör ett jättebra jobb. Visst kan saker säkert bli bättre men det är så trist med småstick och gnäll på detaljer.
#9 Andreas Weinås säger
2015-04-09 15:26 - Anmäl

#6 - min kostym från Zaremba är väldigt mjuk i konstruktionen och även om det kanske inte är fullt så extremt som Neapel så är det långt ifrån uppbyggt.

Med brittisk stil syftade jag främst på att många av deras kunder i Warsawa är ganska konservativa och efterfrågar en mer uppbyggd formell känsla. Därför vet jag att Maciej uppskattar att besöka Sverige då han får lite roligare beställningar. Jag är jättenöjd med konstruktionen på min kostym och är man osäker på silhuett och liknande är deras Tumblr ett bra sätt att fö inspiration. Maciej har varit väldigt enkel att kommunicera med och genom att visa bilder och detaljer från Deras tumblr blir det ännu tydligare.
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.