Manolo logotype

Våren från Drakes London

Vi har successivt de senaste veckorna visat er lite vårnyheter som inspiration nu när det snart är dags att uppdatera vårgarderoben. Idag är det dags att visa vad accessoarspecialisten Drakes London hittat på för säsongen. Detta är ett märke som välförtjänt får en del utrymme då de ständigt ligger i framkant när det gäller att utveckla sitt utbud och produkter. Med den sympatiske unge gentelemannen Michael Hill vid rodret går firman från klarhet till klarhet.

I vår fortsätter man att utveckla i första hand slipsutbudet med några nya intressanta tyger samt fina prints. När det kommer till näsdukar så brukar Drakes vara extra starka på hösten med deras kvalitet i 70% ull och 30% siden. På våren satsar de på lite ljusare färger och lättare material. Det är i vår flera nya varianter i lätt så kallad habotai siden. Utbudet av varianter i linne är också stort liksom bomull- och sidenblandningar. När det kommer till mönster finns klassiska paisley, prickar och enfärgat i vanlig ordning men även mera lekfulla motiv så som cyklar, clowner, indiska elefanter och dansare. Flera av de mönster de har printat är som konstverk och fungerar i många fall även inramade på väggen. Undertecknad vet då jag själv har provat...

 

Slips i 30oz och printade i England i så kallad ancient madder kvalitet

Donegal- och fiskbensmönster i siden med untipped-avslut och handrullade kanter.

Näsduk med printat cykelmotiv i bomull och siden.

Näsduk i en tunnare sommarkvalitet. 100% siden habotai med printat lekfullt fiskmönster.

När det kommer till halsdukar så är de anpassade för det varmare sommarhalvåret och finns i tunna och fina material så som lätt kashmir, siden, linne, bomull och modal. Liksom för näsdukarna finns klassiska rutor och prickar män även lekfulla mönster. Vi gillar speciellt de två ikoniska mönsterna som de valt att damma av i form av de med tigrar samt enhörningar. 

 

Lätt och tunn sommarscarf med printat tigermönster i modal, siden och linne

Printad lyxig scarf i Drakes legendariska enhörningsmönster. Den är tillverkad i 60% tunn ull och 40% siden.

I höstas släppte de för första gången kavajer av en ny tillverkare från Italien. Detta fortsätter i vår med ett par relativt lediga mjuka kavajer anpassade för vår- och sommarklimatet. Sedan de för drygt 1.5 år sedan köpte den legendariska skjortfabriken Cleeve of London i Somerset har skjortutbudet ökar successivt. De har ett sortiment som gäller året runt och kryddar med säsongsvaror som nu i vår är varianter i linne och chambray.

Kombinationen blått och orange är fantastisk för sommarhalvåret.

Dubbelknäppt sommarkavaj.

Toner av genomgående blå toner.

Avslutningsvis vill vi lyfta fram Drakes lookbook för våren. För en gång skull ha de inte fotat modeller bärandes företagets produkter. Istället har de anlitat den japanska illustratören Akira Sorimachi som tecknat stilrena tolkningar av typiska Drakesmodeller. Senare i vår kommer de även ha en sorts vernissage i den egna butiken på Clifford Street i London där man kan köpa dessa skisser. Jag kommer att vara där då och köpa en. Så att jag har något att hänga bredvid den inramade näsduken med Adam Langs skiss över Londons klubbkvarter en gång i tiden. Drakes är inte bara mode utan även konst.

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Accessoarer

Andra artiklar om varumärkena: Drakes
#1 Anders säger
2015-03-12 13:05 - Anmäl

Någon mer än jag som tycker denna kollektion är långt ifrån så bra som de brukar vara?
#2 Bra artikel säger
2015-03-12 14:15 - Anmäl

Graden av nörderi från Olofs sida är bara fantastisk, eller fanatisk, haha, diggar det!
Drake's levererar som vanligt på accessoarfronten!
#3 Simon säger
2015-03-12 15:53 - Anmäl

Fab! Cykelnäsduken är ju ett måste inför Bike in Tweed ;)
#4 Errol säger
2015-03-12 18:09 - Anmäl

Är inte heller imponerad av dessa bilder. MEN illustrationerna är riktigt grymma!!
#5 Slipsnoob säger
2015-03-12 18:34 - Anmäl

Jag har på sistone noterat att många bär slipsar knutna som i denna artikel. Alltså med en sned "dimple" och "baksidan" (sorry för bristande slipsterminologi) synlig. Tycker om detta fenomen och skulle vilja lära mig mer!

Är det här något som alltid har förekommit eller är det bara jag som noterat det nyligen? Hur gör jag en sådan? Passar det vid alla tillfällen/slipsar osv.?
#6 Errol säger
2015-03-12 18:38 - Anmäl

#5: Sök på "four in hand". Du får denna effekt nästan per automatik, då bakstycket hamnar lite på sniskan. Att få till en snygg dimple kan kräva lite träning. Slutligen är det viktigt är att tajta till knuten ordentligt för att det ska bli så snyggt som möjligt.
#7 Tant Brun säger
2015-03-12 19:40 - Anmäl

Gillar också de fina bilderna som andas tidigt 60-tal. Det är nästan lättare att få ett helhetsperspektiv på hela personens utstyrsel när hen är tecknad, konstigt nog.
#8 AB säger
2015-03-12 22:49 - Anmäl

Har skribenten läst sin egen text?
#9 Fredrik säger
2015-03-13 09:57 - Anmäl

#8 säljer skibenten Drakes? ;)
#10 Emil säger
2015-03-13 11:26 - Anmäl

Drakes går sannerligen från klarhet till klarhet. Jag är ute efter en vit bröstnäsduk, som jag märkligt nog inte äger, och har kollat på Drakes alternativ. Dock såg jag att de endast erbjöd helvita i linne samt i en linne/bomulls-blandning (även vintertid). För mig är linne ett utpräglad sommarmaterial och jag är ute efter något att ha året om. Men det kanske är så att linne i just detta sammanhang är något man använder året runt? Någon som vet?
#11 Krøsus säger
2015-03-13 11:42 - Anmäl

Ska väl vara Adam Dant och inte Adam Lang?
#12 riesenschnauser säger
2015-03-13 12:23 - Anmäl

#10: Köp ett gäng vita bröstnäsdukar i bomull på valfri herrekipering, så sparar du massor av pengar och huvudvärk.
#13 R säger
2015-03-13 14:52 - Anmäl

#10 Emil,

Som du är inne på - i just detta sammanhang så är linne någonting man använder året runt och det mest "erkända" materialet när det rör sig om helvita, formella näsdukar. På grund av dess struktur så fungerar det oftast bättre än siden och övriga tygalternativ.
#14 Emil säger
2015-03-13 17:01 - Anmäl

#13: Jag misstänkte det! Tack för infon!
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.


Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

Amended Friday Polos in stock – and...

Läs mer

Shoegazing

Nyhet – Ny kollektion från Skolyx

Läs mer

Hodinkee

Bring a Loupe: Two Omega Chronographs...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen