Manolo logotype

3 x Nätbutiker – Ledigt mode

Förra veckan skrev vi om webshopen No Man Walks Alone här på Manolo. Detta som en del i en serie där vi tänkte dela med oss av några personliga favoriter inom olika områden. Dagens text fortsätter på temat webshopar och en trippel. Idag vill jag nämna mina tre personliga favoriter när det kommer till mera ledigt mode.

Till skillnad från förra veckan när butiken var baserad i USA med allt vad det innebär är dagens butiker alla baserade i Storbritannien, nämligen Nordirland, Skottland och England och heter The Bureau Belfast, Kafka Store och End Clothing. Stilen hos dem alla är rätt lik med ett ledigt mode med en blandning av brittiskt hantverk, amerikansk workerwear, skandinavisk design och japansk streetwear. För att få en känsla kan ni tänka er mer Nitty Gritty samt Paul & Friends i Stockholm än Gabucci och Lund & Lund.

En gemensam nämnare för alla butikerna är att de alla startat som fysiska butiker med höga ambitioner när det kommer till service och utbud. Deras sidor är alla väldigt professionellt uppbyggda och tydliga i sin kommunikation för att eftersträva bra service även online.

End Clothing

End Clothing startade som en modebutik I Newcastle 2005 med stora ambitioner att klä nordöstra England i modernt ledigt mode. Successivt växte de har nu två butiker i staden samt en otroligt omfattande webshop. Deras rea brukar vara riktigt populär varje säsong. Några av alla de märken som säljs är: A.P.C. Alden, Barbour samt Barbours hypade White Mountaineering, Beams Plus, C.P Company, CHUP socks, Common Projects, Cutler & Gross, Filson, Dries Van Noten, Maison Kitsuné, Mark McNairy, Moscot, Nanamica, New Balance, Orlebar Brown, Sunspel, Thom Browne mfl.

Field Jacket från Aspesi.

Sneakers från Common Projects.

SNS Herning är stickat av hög klass.

 

 

Kafka

Kafka startades 1990 i skotska Aberdeen av bröderna David och Russel Cameron. Idag har de två butiker och vänder sig till både män och kvinnor. Konceptet sedan start har varit utmärkt service och bra varumärken. Något de också försökt ta vidare till deras webshop. Deras utbud är ledigt men något mera dressat än de andra två butikerna i dagens trippel. Några av de varumärken som säljs är Aspesi, Incotex, Stutterheim, Boglioli, Barbour (samt Barbours intressanta samarbete med skräddaren Norton & Sons), Inis Meain, The Gigi, Church´s, Oak Street Bootmakers, Vlaextra, Zanone, Quoddy, WANT Les Essentiels mfl.

Bogliolikavaj från Kafka.

Kvalitetsbyxor från Incotex.

Ytterplagg från Nanamica.

 

The Bureau Belfast

Denna intressanta butik från Belfast på Nordirland startade redan 1989. Grundarna beskriver att de formats av konflikterna i staden och tidigt tog sin flykt till musik, mode och kultur för att hitta sin identitet. De har kommit att bli tongivande när det kommer till mode i Belfast och trycker på att de än idag utgår ifrån alla individers unika förmåga att uttrycka sig genom mode. Några av de intressanta varumärken som säljs är: Alden, Barena, Engineered Garments, Free Rain, Gitman Vintage, Nigel Cabourn, Oliver Peoples, Patagonia, SNS Herning, Trickers, Yuketen mfl.

Alden Longwings i mocka.

Chup Socks.

Solglasögon från Oliver Peoples.

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Kläder

Andra artiklar om varumärkena: Alden Aspesi Boglioli Incotex Oliver Peoples
#1 Greger Oxenhielm säger
2015-02-12 14:02 - Anmäl

Ledigt mode? HAHA. Jag håller mig till bespoke. Vet ni varför? Det ska jag berätta för er. Det är för att jag har råd.

Gentlemän bär endast kostym!
#2 Marcus säger
2015-02-12 14:15 - Anmäl

Gentlemän är också ödmjuka ...
#3 Halmstad säger
2015-02-12 19:06 - Anmäl

Synd att pundet inte är nere på 10 längre… Allt importerat blir dyrare, var finns egentligen deflationen, som Riksbanken verkar se, någonstans?
#4 Mocka säger
2015-02-12 19:59 - Anmäl

Riksbanken trollar med räntan för att få igång konsumtionen och skapa "nya jobbtillfällen" men som alltid kommer folk fortsätta spendera större delen av tillgängliga medel (och lånat kapital) på den perfekta bostaden för 17 årslöner eller mer. Vilket förvisso skapar en handfull mäklarjobb kanske, men främst enbart bygger på det privata skuldberget och närmast enbart gynnar bankerna som fortsätter växa på luft. Och nu får de ju dessutom låna pengar till negativ ränta, är det inte underbart hur allt fortfarande håller ihop.
#5 Abakus säger
2015-02-12 20:15 - Anmäl

#3 De flesta mått som mäter prisförändingstakten är nära negative. Genom att bedrivaa en expansiv penningpolitik så försvagaas kronan och importen blir dyrare vilket ger prisökningar som in sin tur kan ge löneökningar vilket med lite tur ger att vi undviker en förödande deflation.

Roligt få tips om varav två åtminstone för mig var okända. Sen är de ju varumärken som man känner igen till stor del men en del nya så tack Olof.
#6 Abakus säger
2015-02-12 20:17 - Anmäl

Detta är ju inget forum för diskussion om penningpolitik mm men när man laser Halmstads okunniga kommentar så kunde jag inte låta bli. Lessen för det :-)
#7 Halmstad säger
2015-02-12 21:21 - Anmäl

#6

Ja, jag var okunnig och därför frågade jag, men du kanske inte kan se skillnad på en fråga och ett påstående?
#8 Abakus säger
2015-02-12 21:46 - Anmäl

#7 Vi glömmer detta utan ha istället en bra kväll Halmstad.
#9 ach säger
2015-02-13 14:22 - Anmäl

#1 Hoppas du har råd att satsa på en bespoke-personlighet också. Den du har nu verkar passa rätt dåligt...
#10 Jimmy säger
2015-02-13 16:54 - Anmäl

"bespoke-personlighet", hehe
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.