Manolo logotype

Fredagsinspiration - Ljusare toner

Även om vårsolens värme kan kännas långt borta i detta februarirusk så går vi sakta men säkert mot ljusare tider. Ljusare tider öppnar för ljusare toner och idag låter vi inspirationen gå till en genomgående ljus klädsel i benvitt, beige och ljusblått. Vi tänkte testa något nytt och för första gången i Manolos historia låta er läsare komma med ett bidrag till nästa veckas fredagsinspiration! Får vi inte in några bidrag kör vi på som vanligt och kommer det flera bidrag så väljer vi ut en vinnare med lämplig motivering. Så sätt igång och vässa photoshopkunskaperna så ser vi fram emot nästa veckas Fredagsinspiration!

Kavaj - Cantarelli, Pikétröja - Ascot Chang for The Armoury, Byxor - Huntsman, Scarf - Monsieur Fox, Bröstnäsduk - Christian Kimber, SkorJ.Crew

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar om varumärkena: Huntsman J.Crew Cantarelli
#1 Mike säger
2015-02-06 12:44 - Anmäl

Kul initiv! Tyvärr kan jag inget om photoshop men kanske löser en snabbkurs den kommande veckan...
#2 Skorna säger
2015-02-06 13:19 - Anmäl

Väldigt intressant piké och snygg utstyrsel i övrigt, förutom skorna, enligt mig. Jag kan inte förstå varför man ska köpa en sådan sko för ca. 3000kr, bara se på sulan, färg och kvalité. Men du kanske har en bra motiveringen Andreas?
Men pikén, återigen, verkligen snygg!
#3 Andreas Weinås säger
2015-02-06 18:30 - Anmäl

#2 - En randsydd känga i mocka med gummisula? Varför skulle man inte vilja lägga 3 000kr på det? Nu är detta ingen köpguide utan en inspiration men jag ser faktiskt inte varför man skulle behöva motivera ett köp?
#4 Skorna säger
2015-02-06 19:13 - Anmäl

Ja, visst om man tycker att skon är snygg. Men det jag tycker är att sulan, visst sticker den ut ja, ser rentav billig ut och att man skulle kunna köpa en snyggare och bättre produkt i liknande utförande, för ungefär lika mycket.
Men tycker man om röda sulor så visst, det finns definitivt värre köp.
#5 Kopparstaden säger
2015-02-06 19:19 - Anmäl

#4 - Om man tycker skon är snygg eller inte är ju en fråga om personlig smak men vad betyder "bättre"?

#3 - Snygg kombo. Skulle gärna haft vår redan nu :-)
#6 Gurra säger
2015-02-06 19:51 - Anmäl

Tycker skorna va riktigt trevliga. Någon som har erfarenhet av skor från j crew? Tänker mest på materialval och konstruktion
#7 Kopparstaden säger
2015-02-06 20:20 - Anmäl

#6 - Utan att veta så ser skorna ut att ha gjorts av Alden. De är ju bra skor men jag tycker inte de är värda vad de kostar i Sverige...ett köp i USA är en annan sak.
#8 Tweedy säger
2015-02-06 21:02 - Anmäl

Jag tycker detta var en sympatisk klädsel. Lite lagom bohemisk - perfekt för t ex ett vernissage tänker jag mig.

Jag håller med #7 om skorna. Inget fel på dom, och väldigt likt Aldens formspråk.

På tal om det: är det någon som vet varför amerikanska kläder är så dyra på denna sida Atlanten jämfört med europeiska? Är det mest importtullar som stället till det? Eller något annat, typ längre och dyrare transport?
#9 Fabian säger
2015-02-07 09:37 - Anmäl

#weinås,

En eloge till dig som varje dag i veckan möter dessa ständigt återkommande dumma frågorna med vänlighet. Kudos.

Trevlig helg/ F
#10 Jonas säger
2015-02-07 10:27 - Anmäl

Trevligt initiativ att användarna får skicka in bidrag - tror dock det blir svårt att överträffa dina inspirationer...
#11 Andreas Weinås säger
2015-02-07 11:50 - Anmäl

#4 - Du frågade i din första kommentar efter en objektiv motivering till varför man skulle köpa skorna för 3000kr vilket jag tycker vi gav flera exempel på. Något så subjektivt som din personliga smak blir ju tyvärr ganska svår för mig att motivera/argumentera mot. Sula, material och konstruktion går att finna hos t ex Crockett&Jones, Church´s och Alden i högre prisklassen. Eller är det något speciellt med dessa skorna som var bristande i kvaliteten bortsett från det rent subjektiva?

#7 - Om skorna gjorts av Alden så ligger de ju lägre än den egna linjen gör i USA. Detta är ju från en europeisk webshop.

#8 - Det finns flera anledningar så som importtullar, skatter, valuta etc men även o vissa fall att en agentur/grossist bygger lager i landet. Sen finns det även fall där man bestämt att lägga sig på en prisnivån/segment i en viss region. RM Williams är ett annat exempel som kostar ca 5000kr i Sverige men ändå säljer som smör.

#9 - Tack så mycket. Jag tar inte illa upp över frågorna och det är intressant att höra en utveckling på frågor. Vissa kanske är drygt ställda men jag vill att man skall kunna vara bekväm med att ställa frågor utan att bli dumförklarad av oss skribenter.

#10 - Jag ser det inte som en tävling. Skulle vara oerhört roligt att se era bidrag då man lätt kan fastna i samma fåra när man gör inspirationen varje vecka. Nya inslag kommer garanterat inspirera mig även i framtida kollage.

För att bidra kan man skicka ett mail med helst en Psd fil av sin photoshop-inspiration till andreas@manolo.se. Vill man ha med länkar till produkterna är det bara att skriva med dem i mailet.
#12 Kopparstaden säger
2015-02-07 19:07 - Anmäl

#11 - Kollade inte vad just dessa skor kostade utan kommenterade Aldens egna skor. Kanske inte helt tydligt :-) Om det nu är Alden som gjort dessa så kan det ju vara som med andra märken, att de beställts med en sämre spec och därför kostar mindre.
#13 Korven säger
2015-02-08 20:27 - Anmäl

Roligt initiativ med läsarinspiration! Synd bara att det där med bildbehandling inte är min starka sida. Hoppas att andra bidrar istället.
#14 albin säger
2015-05-08 16:09 - Anmäl

#6
Har själv klämt på kängorna och kan säga att det är ganska sladdrig mocka och överlag så känns det som att de är av billig kvalitét.
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.


Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

Hermes silk printing, Lyon: Factory...

Läs mer

Shoegazing

Inför London Super Trunk Show 2019

Läs mer

Hodinkee

First Photos: The Bulgari Octo...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen