Manolo logotype

Pitti Uomo 87 – Nytt från Edward Green

Vinterns stora happening är nu över och Pitti Uomo 87 kan börja summeras. Vi publicerade efter denna viktiga modemässa lite inspirationsbilder här på Manolo. Mässan går dock ut på så mycket mer än att bara posera för streetstylefotografer (även om vissa verkar ha missat detta…).

Under drygt fyra intensiva dagar träffade vi en rad märken, designers och profiler och fick ta del av kommande kollektioners produkter. Detta kommer vi successivt en tid fram över dela med oss av. Först ut och blir de nyheter som skotillverkaren Edward Green bjöd på i sin monter.

Man kan börja med att säga att de fortsätter att lansera allt fler modeller på den från i somras introducerade 890-lästen. Det var framförallt broguen Oriel samt adelaiden Lichfield II som tilltalade oss.

Det sägs inte rakt ut men en inte helt okvalificerade gissning är att denna inom kort helt kommer att ersätta 888-lästen som troligtvis kommer att utgå. Vi fick ta del av flera intressanta varianter och olika typer av läder på denna nya läst. Skoaktiebolaget i Stockholm har till exempel redan börjat sälja modellen Laughton på denna läst och i den vackra färgen Nightshade.

Den släta adelaiden Laugthon i Nightshade hos Skoaktiebolaget.

 

Annars var den stora nyheten från Edward Green deras helt nya 72-läst. Detta är en läst som bara finns för rustikare modeller ur deras country collection. Själva lästen är en vidareutveckling av deras tidigare 58-läst och påminner om en något rundare och kraftigare 202-läst. På denna läst lanserades tre modeler: Caudale som är en vanlig derby, Froswick som är en cap-toe derby samt Kentmere som är en känga med två spännen. Alla modeller kommer att finnas i det fina grainlädret Utah Delapré i brunt och marinblått samt med en stormrandsydd ridgewaysula.

 

Nya kängan Kentmere på 72-lästen.

Modelle Caudale är en ny PTB man tagit fram på samma läst.

Cutaway single monk är väl kanske inte det officiella namnet men passar enligt oss bra på dessa versioner av enkla munkskor. Modellen heter Ashton och lanserade i somras men finns nu i nyansen Coffee Suede.

Laugthon på 890-lästen i antique chestnut.

 

De första modellerna kommer att leveras i höst i detta utförande.

Slutligen visade de upp en kollektion med lite fler bälten än tidigare samt en rad mindre lädervaror så som plånböcker och kortcase i firmans extremt fina läderkvaliteter.

 

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Skor

Andra artiklar om varumärkena: Edward-Green
#1 Alexander säger
2015-01-29 14:02 - Anmäl

Tycker ingen av dessa var så speciellt snygga. När man betalar vad man betalar förväntar jag mig lite mer. Andra skor ni skrivit om från Edward Green har dock varit betydligt snyggare.
#2 Fabian säger
2015-01-29 14:24 - Anmäl

#1

fast smaken är ju subjektiv. Det "lite mer" som du nämner är just deras kvalitet som återspeglas i hela kollektionen.
#3 AKLD säger
2015-01-29 14:29 - Anmäl

Nya 72-lästen ser riktigt bra ut. Kul att EG satsar på grövre skor, de gjorde väl mest militärkängor från början? Känns som en naturlig riktning att de lyfter fram sitt "arv". Tycker även 890 ser riktigt trevlig ut, stora kontraster mellan 72 och 890.
#4 Kenny säger
2015-01-29 15:57 - Anmäl

Jag är som alltid så svag för ptb, denna ser helt klart intressant ut! :)
#5 Johan säger
2015-01-29 16:10 - Anmäl

Har det där läderspännet runt skaften på kängorna någon funktion? Eller är det bara en designdetalj?
#6 Jörgen säger
2015-01-29 16:53 - Anmäl

#5 Jag funderade även över det, för de är ju onekligen fula. Vad skiljer 890 från 888 (som är en väldigt trevlig läst)?
#7 axa säger
2015-01-29 19:24 - Anmäl

#5, jag gissar på att det är ett finurligt litet smalbensskydd för tillfällen när det uppstår spontana fotbollsmatcher ute på engelska landsbygden ;-D
#8 Halmstad säger
2015-01-29 23:57 - Anmäl

#5 , #7

Jag antar att det fyller funktionen att skydda snörningen från att trassla in sig i något. På militära fältuniformsbyxor låter man byxans nedre kant fästas över den övre delen av kängan så att den täcker snörningen och håller den på plats.
#9 Raderad säger
2015-01-30 15:17 - Anmäl

Riktigt fin färg på Laugthon-modellen!
Angående spännet på kängorna är jag inne på samma spår som Halmstad.
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.