Manolo logotype

Streetstyle Pitti Uomo 87

Efter en rad tekniska besvär är vi glada att äntligen kunna bjuda på inspiration från vad som skett innanför murarna på Fortezza da Basso under veckan som har gått. Alltifrån extrem peacocking till skräddarsydd perfektion trängdes utanför mässans dörrar när 87:e versionen av Pitti Uomo gick av stapeln.

 

 

Foto - Robin Håkansson (som även driver den läsvära bloggen To Quote).

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Kläder

#1 NB säger
2015-01-16 10:34 - Anmäl

Färgstarkt och festligt som vanligt, men det mesta på rätt sida det rimligas gräns. Båda scarfarna (scarvsen?) väcker ett omedelbart habegär. Något som vet var de finns att få tag i?
#2 Herr Grön säger
2015-01-16 12:15 - Anmäl

Så det är rutigt som är årets "färg".
#3 Mocka säger
2015-01-16 12:35 - Anmäl

Jag har ett mycket stort intresse för fina kläder och fint hantverk men för att vara helt ärlig tycker jag Pitti Uomo är bland det löjligaste som finns. En massa vuxna män som gör sig till och spatserar runt och trängs på en liten yta för att bli fotade och beundrade. Jag hade hellre gjort motsvarande tid samhällstjänst än att behöva vara med på det där spektaklet :)
Ingen kritik av artikeln utan själva fenomenet.
#4 RolleFC säger
2015-01-16 12:53 - Anmäl

Instämmer, det är en smula pinsamt.
#5 ABC säger
2015-01-16 13:34 - Anmäl

Jag tycker att bilderna kan vara inspirerande, men det är kanske inte ett beteende för en gentleman. Om det nu är ett förhållningssätt som hör hemma på 2000-talet...
#6 Alexander säger
2015-01-16 13:59 - Anmäl

Pitti uomo är väl som en slags modevisning, ser inte problemet i det riktigt. Man utger sig väl inte för att vara där av någon annan anledning än att ge inspiration för kommande säsong och diskutera den med andra likasinnade? Jag personligen hade nog inte passat in men det är oftast coola bilder att kolla på så jag är glad att de gör det...

OnT: Den där tudorn, shit, vill ha.
#7 Frans Von Fitzenstrahl säger
2015-01-16 15:10 - Anmäl

Jag har verkligen väntat på dessa bilder ett bra tag, och följande rader smärtar mig att skriva...

Dessa bilder kan omöjligt representera eller sammanfatta en sådan intressant och viktig händelse som Pitti Uomo 87!? Känslan av att ha bevittnat ett spektakel är obekvämt påträngande men förhoppningsvis falsk...
En gentlemans stil, uppträde och mode är likt inredning på hög nivå, den får ALDRIG bli "roligt". Den kan vara stilren, snygg, skön, glamorös,klassisk, avslappnad, uppklädd mm..men aldrig tokroligt humoristisk. En kostym får aldrig bli en clownkostym, hur dandy man än vill vara. Starka färger får aldrig slå över och bli smaklösa. Lekfulla detaljer och accesoarer får aldrig bli löjligt provokativa.

Dessa bilder är resultatet av en fotografs personliga smak. Jag hoppas innerligt att vi får ta del av någon annan fotografs bilder.

Mvh
#8 Mats säger
2015-01-16 15:23 - Anmäl

Pitti är trevligt och inspirerande.
Tycker alltid det är kul att se tex. Mr. Rubinacci val av klädsel.
För där snackar vi en person som går på stil framför mode.
Han bär upp det,är bekväm i det och skiter fullständigt vad andra tycker. Han är en riktig påfågel.

Det komiska är ju se alla som försöker för mycket. Som gör allt för att hamna på bilderna och söker efter imagen mer än utforska trenderna från leverantörer. Tex skulle man aldrig se någon gå med rocken över axlarna hemma i vardagen men på Pitti då är det en självklarhet helt plötsligt.
#9 T säger
2015-01-16 16:12 - Anmäl

#7 Du menar på fullaste allvar att du väntat på bilder från pitti ett bra tag och att du blev uppriktigt besviken när du såg bilderna i reportaget?

Du kan omöjligt ha sett street-style-foton från pitti tidigare då starka färger, kraftiga mönster, lekfulla accessoarer väl mer är normen än undantag på bilder därifrån! Om något tycker jag att flera av männen på bilderna bar "relativt" lättburna kläder.

Med det sagt, trevlig inspiration, även om jag också kan tycka att det är något narcissistiskt över att åka till Italien i sina bästa kläder, se så cool och avslappnad ut som möjligt och hoppas på att man blir fotograferad.

Trevlig helg
#10 Rolle FC säger
2015-01-16 16:21 - Anmäl

Pitti är inte fånigt; påfåglarna som struttar runt utanför och får stånd av att komma med på bild på nån blogg i för korts byxor, klargul kavaj och hatt är fåniga.
#11 Antii Stilonen säger
2015-01-16 17:06 - Anmäl

Kul att se hur Blue Steel kommer tillbaka efter nästan 15 års frånvaro. Se särskilt bild två.

I övrigt ska det bli intressant att se hur många stockholmare som vågar sig på att experimentera med en dammig kavajaxel som modellen på bild fyra visar upp.
#12 Claes af Segerhjelm säger
2015-01-16 17:30 - Anmäl

Foton från Pitti brukar vara inspirerande men nivån på detta är uselt. Tyvärr ser det ut som att bilderna är tagna med en mobilkamera. Verkar dussutom vara mycket hatt nu, snyggt men gubbkepsen är så mycket snyggare, speciellt med en välgjord kavaj i tweed.

Själv hittade jag en brittisk skönhet på min favoritbutik A Marchesan, den hade man la blivit fotad i.
#13 Frans Von Fitzenstrahl säger
2015-01-16 17:43 - Anmäl

#9 Argumentera sakligt, eller inte alls. Personliga påhopp på andra kommentatorer är för pöbeln.

Vilket naturligtvis leder till det självklara valet av uteblivna kommentarer om "vad jag gör och kan" då pöbeln ska hållas kort..
#14 Tweedy säger
2015-01-16 19:42 - Anmäl

Trevliga bilder, och faktiskt inte så himla svårburet :)

Av de trender man väl kan se från bildspelet så tycker jag mycket om rutmönster, är något ambivalent till dubbelknäppt samt polotröja med kavaj, och skulle inte bära hatt.

Allt detta har vi dock redan sett ett tag. Har ni snappat upp något riktigt nydanande med potential att slå stort?

Min favorit i bilderna är f.ö. den lite hippie-aktiga scarfen på bild 16 (tror jag att det var). Personligt, snyggt och väl matchat tycker jag.
#15 Fabian säger
2015-01-18 10:19 - Anmäl

Om ni undrar är detta bara en mycket liten del av gästerna på mässan. resterande är inköpare för butiker och som köper varor för FW-15. att döma ut hela mässan efter 20 bilder är naivt i mina öron.
#16 Andreas Weinås säger
2015-01-18 11:54 - Anmäl

#3 - Att döma ut världens mest omfattande och viktigaste inköpsmässa när det kommer till skräddat mode baserat på några procent av besökarna är som #15 skriver bara naivt.

Allt är ofta överdrivet på utsidan vilket gör att man inte kan dra för stora växlar på det men att tro att alla är där för att bli fotograferade är helt fel.
#17 Mocka säger
2015-01-18 13:45 - Anmäl

#16 - Okej, jag har aldrig varit där men det är lite så det ser ut från utsidan när nästan alla bilder man ser är på poserande påfåglar och Jan Johansens med så mycket sprezziga detaljer att ordet börjar sakna betydelse. Men det är klart att som inköpsmässa är den säkerligen viktig för industrin.
#18 Tant Brun säger
2015-01-18 18:21 - Anmäl

Jag gillade att mannen i lilafärgad kavaj (han som såg ut som en pimp) såg ut att ha svårt att hålla sig allvarlig. Kanske infann sig en sekunds självinsikt? Det får vi aldrig veta, men det är kul bilder!
#19 Fredrik säger
2015-01-18 23:26 - Anmäl

Vad kostar en sådan begagnad Tudor cirka? Var kan de hittas, och har ni tips på liknande för cirka 20 000?
#20 Gustav säger
2015-01-19 00:11 - Anmäl

Förstår inte kritiken mot klädvalen på pitti. Inom alla genrer av klädval så finns det alltid en variation. Sällan jag hör kritikerstorm mot jeansbärare som antingen väljer Levis 511 eller skinnypassform från cheap monday. Alla har ju rätt att hitta sin personlighet och stil oavsett klädval. Om det innebär tvåknäppt ullblandning i marint eller dubbelknäppt med 16 cm fotvidd så har ju bäraren valt det för att personen trivs i det?
#21 Victor säger
2015-01-20 14:17 - Anmäl

Ibland kan jag tycka att (för att dra alla över en kam) Manolo-läsaren är stundvis onödigt kritiska och stela.
Om man tänker på det är vi lite inspirerade av dessa extrema kläder? Jag tror fler än jag kommer till våren/hösten bli ytterligare lite mer sugna på höga midjor, tydligare rutor på kavajen och fler polotröjor kommer inhandlas för att ha under kavajen. Kanske något vi alla redan har i garderoben MEN fokuset kommer ändras mer mot de plaggen igen. "Vi" har redan mer sällan på oss våra munkskor och bestämmer oss för att gå över till något annat... Eller har jag helt fel? Är det bara jag som ser att det finns ju så mycket trender även hos Manolo-läsaren även om jag vill tycka och tro att vi klär oss lite diskretare, stiligare och lite mer medvetet än de som ej gillar skräddat.
#22 Andreas Weinås säger
2015-01-20 14:47 - Anmäl

#21 - Alla är såklart olika och det är helt okej för mig men jag tror tveklöst att det precis som du är inne på finns tydliga trender även inom det vi bevakar på Manolo. Vad jag ibland inte förstår är att man behöver störa sig så mycket på att folk är extremt klädda på Pitti. Det är ju inte så att vi på något sätt antyder att man behöver bära lila kavaj för att ett par personer gjorde det på Pitti. Man kan inspireras av tusentals saker som snitt, färgkombinationer, skjortkragar, kavajslag eller skomodeller men göra sin egen tolkning av det hela.

Tänk hur tråkigt det ändå vore om Pitti var en "vanlig" inköpsmässa med en armada av Polish Binder-loafers och för stora Dressmannkostymer i svart polyester...
#23 Halmstad säger
2015-01-20 15:14 - Anmäl

Framförallt är den svenska smaken alltför rädd för färger och mönster. Men det blir långsamt bättre och mer spännande på den fronten. Fredagsinspirationerna sätter inte datorn i viloläge längre.
#24 Herringbone säger
2015-01-20 22:49 - Anmäl

Vet nån varifrån kavajen på första bilden kommer ifrån, som har en liten korall på slaget? Sett de där korallerna på ett antal bilder från Pitti men aldrig lyckats klura ut producent, så blir glad om någon kan upplysa om saken.

Också nyfiken på vad det är för modell på Breitlingklockan i reportagedelen ovan?
#25 Raderad säger
2015-01-21 01:38 - Anmäl

Bild #5 tyckte jag mycket om. Även scarfen på bild #20. Kul!
#26 Mike säger
2015-01-21 08:43 - Anmäl

Jag kan inte låta bli att undra om ni som gnäller på den extrema klädseln på Pitti är samma människor som alldeles för ofta gnäller på att fredagsinspiritationen är på tok för dyr...
#27 Andreas Weinås säger
2015-01-21 11:30 - Anmäl

#24 - Kavajen är från Isaia som har korallen som varumärkessymbol. Breitlingklockan du pratar om hittade jag inte någonstans.
#28 Niklas Palma de Coco säger
2015-01-29 17:08 - Anmäl

Mycket förbryllade och beskviken över en del kommentarer, som tyder på tråkighet och brist på insikt om att svensk stil och brist på färg är det mest extrema i detta sammanhang. Extremt återhållet. Ju längre norrut man kommer i Europa desto mer grått, mörkt och mindre färg, och vice versa. Det borde ju vara tvärtom kan jag tycka, men så är det ju, eller hur?

Hursomhelst så hade någon här en lysande kommentar om att man väljer den stil som man känner sig bekväm i och som uttrycker personlighet, och det ska ju alltid uppmuntras och beundras tycker jag (men etikettbrott och konventioner bör beaktas och om man ska bryta emot dem så bör man veta att och varför man gör det).
#29 Nick säger
2015-01-31 15:05 - Anmäl

Samtliga av dessa kläder känns som något som bara funkar
- om man är snygg, gammal eller har en excentrisk vibb
- om man bor på sydligare breddgrader

Dessa herrar ser bra ut men skulle man se en medelful 27-åring går runt i detta i Sverige så vore det skrattretande.
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.


Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

Ciro Zizolfi bespoke tweed jacket...

Läs mer

Shoegazing

Fördjupning – Hur skor veckas

Läs mer

Hodinkee

H10: Livestream: 10 Years Of HODINKEE –...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen