Manolo logotype

Fredagsinspiration - Pitti Uomo 87

Så var det snart dags för den 87:e upplagan av herrmodemässan Pitti Uomo. Närmare bestämt på tisdag slår Fortezza da Basso upp portarna och inköpare, journalister, bloggare och fotografer kommer få möjlighet att titta närmre på det skräddade modet för hösten 2015. Vi kommer vara på plats och bevaka såväl montrar som besökare under nästa vecka.

Tredelad kostym - Eton x Eidos, Skjorta - Finamore, Slips - Drake´s, Scarf - Andrea´s 1947, Kängor - Edward GreenArmband - Le Gramme, Bröstnäsduk - Exquisite TrimmingsHatt - Borsalino, KlockaBreitling

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar om varumärkena: Borsalino breitling Drakes Edward-Green Eton Finamore Napoli
#1 Herr Grön säger
2015-01-09 13:38 - Anmäl

Fantastisk outfit! Love it! Snudd på bärbar också ;)
#2 Errol säger
2015-01-09 17:49 - Anmäl

Gillar att du tar ut svängarna samtidigt som det finns en enkel bas som jag tror att de flesta skulle känna sig bekväma i. Och slipsen är ju helt grym till kostymen.
#3 Andreas Weinås säger
2015-01-09 18:11 - Anmäl

#1 & 2 - Kul att ni gillar det!

Jag tycker det är lite det som inspiration handlar om. Visst skall man inte begränsa sig men att "skrika högst" med sin klädsel blir inte mer inspirerande för min del. Det är istället just små detaljer, lätta att avstå från som jag föredrar att krydda med när det kommer till detta.

Sen tycker åtminstone jag mig se att modet även på Mässan går åt ett mer klassiskt håll både i passform och produkter. På vintern är oftast även färgskalan mer nertonad och enligt mig ofta smakfullare överlag.
#4 Mattias säger
2015-01-09 20:50 - Anmäl

#3 Andreas, tips på liknande scarfar fast som är snällare mot plånboken?
#5 Knutte säger
2015-01-09 21:13 - Anmäl

Vad är årets pitti-hype då?

Hatten var ju på igång förra året, sätter min internetcredibilitet på att den går starkare i år. Och det är ju kul.
Svarta skor. Längre och inte lika tight i kostymväg vore ju härligt.

Någon annan som är bättre spåtant än jag?
#6 DT säger
2015-01-09 22:44 - Anmäl

Jag tror att den nonchalant tillplattade cylinderhatten, pyjamasbyxor, öppen gylf och en reservoarpenna bakom örat blir sprezgrejjen vi kommer få se väldigt mycket av under 2015.
#7 Andreas Weinås säger
2015-01-09 23:21 - Anmäl

#5 - hatten har alltid varit stark på Pitti. Det är en sak med trender men man får inte heller överanalysera vad folk har på sig för precis om vid visningar på catwalken finns det ganska mycket som bärs för att sticka ut men som aldrig riktigt tar fart i verkligheten. Hatt överlag är en sån sak som jag tror tar ganska lång tid att bli accepterad utan att se som excentriskt idag.

Exempel på större trender de senaste åren är ju DB monksen som var stora på Pitti långt innan det blev det i butikerna. Förra året var det Casentino-hype och innan det var det Cargobyxor till kavaj. Sen är det alltid mindre trender som skjorta under polotröja, att ha skjortkragen utanpå kavajen eller vilken knapp man knäpper på kavajen. Dessa saker handlar ju mer om styling.

Den utvecklingen jag sett i allmänhet är att man ser breda slag och axlar, högre midja, längre kavajer och fler "skräddardetaljer" som prickstickningar, Martingala på rockar etc.. Sen är det nog fortfarande ett par år kvar av korta kavajer hos de mer kommersiella märkena.
#8 FauxPas säger
2015-01-10 14:00 - Anmäl

Till alla som gillar längre kavajer - dunhill.com/lookbook-spring-summer-15/
#9 SMD säger
2015-01-11 15:19 - Anmäl

#4 italienska varoli har grymt snygga scarfes för under tusingen. Säljs bl.a. på best of brands i mood.
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.