Manolo logotype

Huntsman - The London Collection

Mitt emellan julfirande och nyårssupé tar vi en liten avstickare till de brittiska öarna. En trend som blivit allt starkare är att de anrika skrädderierna på Savile Row börjar ge sig in i segmentet av toppkonfektion. En marknad med klart lägre arbetskostad och större skalfördelar. Idag tittar vi närmare på überbrittiska Huntsman som sedan ett par säsonger tillbaka erbjuder färdigsydd konfektion av högsta kvalitet.

Självklart kan man diskutera hur vida ett skrädderis filosofi att varje plagg skall vara producerat efter sin bärare, går hand i hand med att producera kostymer i befintliga storlekar. Samtidigt kan man vända på det; Den som eftersträvar upplevelsen av en skräddarsydd kostym kommer säkerligen fortfarande att föredra den tjänsten men det finns en växande kundkrets som uppskattar skrädderiets estetik men inte känner att de har tid, råd eller behov av att få det skräddarsytt efter sig. Så länge kvalitetskraven är höga på såväl material som konstruktion kan det vara ett utmärkt sätt för dessa skrädderier att leva kvar då marknaden och marginalerna för just skräddarsytt är klart mindre. 

Huntsman´s kollektion för höst och vintern är inspirerad av London. Närmare bestämt distrikten Mayfair och St Jame´s under 1940-talet. Huntsman har grävt i sina arkiv och tagit fram mängder med vintageinspiration från perioden i form av mönster, färg och struktur. Modell för kollektionen är bland andra Jack Guinness.

Snittet är som vanligt från Huntsman hårt skräddat med markerade axlar, timglasformad silhuett och höga ärmhål. Kavajen längd är längre än rådande trend och byxmidjan högre. Samtidigt är deras konfektion något mer kontemporär i sitt snitt än företagets bespoke. 

Kollektionen är en del av Archive Collections som grundades förra året och ambitionen är att behålla känsla och arvet från skrädderiet som sträcker sig tillbaka till 1849. 

Prisnivån varierar såklart beroende på tyg och material men en kostym ligger i runda slängar runt 2 500 pund och kavaj runt 2 000 pund vilket är ca halva priset mot företagets bespoke men fortfarande i premiumsegmentet för konfektion. Kollektionen går att köpa i företagets butik på Savile Row eller via deras webshop.

Ytterplagg från Huntsmans RTW

Breda spetsiga slag.

Kamelrock

Klassisk marinblå kostym.

Grå smalt kritstreksrandig kostym.

Dubbelknäppt

Rutig ullväv med inspiration från 1940-talet.

Hårt skräddad ytterrock i mörkblått.

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Kläder

Andra artiklar om varumärkena: Huntsman
#1 Errol säger
2014-12-29 16:08 - Anmäl

Jättefint. Även om jag fortfarande föredrar något mjukare axlar känns det som att det här är rätt väg att gå för våra brittiska vänner.
#2 Anders säger
2014-12-29 16:19 - Anmäl

Ursäkta att jag bara agerar språkpolis, men hallå där! "kontemporär"?? Är det inte lite väl mycket "swinglish"? Varför inte bara skriva vårt svenska "modern" istället?
#3 Adam säger
2014-12-29 19:47 - Anmäl

#2 Modern och kontemporär är inte samma sak. Picassos verk är moderna, men de kommer inte bli samtida igen.
#4 D.U.G.G säger
2014-12-29 20:34 - Anmäl

#2 "Word", som ungdomarna säger. Kan vara den bästa kommentaren på Manolo. Någonsin.
#5 D.U.G.G säger
2014-12-29 20:37 - Anmäl

Citat:
#2 "Word", som ungdomarna säger. Kan vara den bästa kommentaren på Manolo. Någonsin.

Det var naturligtvis riktat till nr3. Ursäkta en jultrött småbarnsförälder.
#6 Adam (aodimp) säger
2014-12-29 22:09 - Anmäl

Tack, vilket betyg!
Sov gott
#7 Martin säger
2014-12-30 01:14 - Anmäl

#3 Vet inte om du avsiktligt blandar ihop två olika förekomster av ordet för en komisk effekt? Modern (konst) är ju ett begrepp som beskriver en inriktning inom konsten och har mycket lite att göra med ordet modern:s egentliga betydelse.
Men då "modern" även inom klädsammanhang bär på besvärliga associationer kanske "samtida" eller "tidsenlig" vore att föredra.
#8 riesenschnauser säger
2014-12-30 08:23 - Anmäl

En strävan efter ordens objektiva innebörd är ganska omodern, i idéhistorisk bemärkelse.
#9 RolleFC säger
2014-12-30 10:52 - Anmäl

#8
#10 Noam säger
2014-12-30 14:14 - Anmäl

Kavajen i rutig ullväv tyckte jag om! Nu vet ni det.
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.


Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

Optimo hats, Chicago

Läs mer

Shoegazing

Nyhet – Ny kollektion från Skolyx

Läs mer

Hodinkee

Three On Three: Comparing Entry-Level...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen