Manolo logotype

Troubadour goods – en intressant nykomling

Så här när vi närmar oss årsskiftet och många åker på semester dyker ofta frågan upp om snygga väskor som lämpar sig bra som handbagage. Oavsett om resan är till en mysig fjällstuga över nyår eller till andra sidan jorden för att hälsa på en släkting så är det trevligt att resa med stil. Dagens text kommer att handla om Troubadour goods; ett intressant nytt brittiskt företag som fokuserar på lyxiga lädervaror och väskor.

Företaget startades av Abel Samet och Samuel Bail i London vilka båda har ett förflutet i finansbranschen. De sökte länge efter den optimala reseväskan för såväl affärsresan som nöjestrippen över helgen och upptäckte att det fanns ett glapp i utbudet. De ville ha en modern väska med stilren design och av högsta möjliga kvalitet i läder som över tiden får en vacker patina. De hittade snabbt en rad riktigt vassa tillverkare i Storbritannien men som tillverkade produkter som såg ut att tillhöra en annan generation. De såg även den del av marknaden som bestod av väskor från globala lyxvarumärken och som hade en bra design men där man får betala ett premium för varumärke, marknadsföring etc och där lädret inte är riktigt lika bra och där man snålat in på vissa detaljer.

Ambitionen var att kombinera hantverk och högkvalitativt läder med en modern design och minimalistisk framtoning. Resultatet blev deras första produkt i form av en svart weekendbag. Fler produkter har tillkommit och de har nu även adderat läder i brunt och marinblått. Stilen är som sagt diskret lyxig och kvaliteten, liksom prisnivån är hög. Exempelvis ligger en weekendväska på ca 14000 kr.

Företagets Weekendväska i svart.

När de startade märket var tanken att inte kompromissa med någonting. De lade mycket tid och möda på att hitta ett riktigt bra garveri för lädret, en tillverkare av dragkedjor av högsta klass samt en högklassig fabrik som sömnaden.

De säljer idag sina varor i noga utvalda butiker över hela världen samt i den egna webshopen. De lanserade alldeles nyligen också en kollektion åt Thom Sweeney som säljs i företagets nyöppnade butik i London vilket ni kunde läsa om här på Manolo.

 

Mindre datorväska.

Elegant resegarderob i läder.

Plånbok i brunt skinn.

Snygg mellanbrun nyans som bara blir snyggare med åren.

Perfekt storlek på väska för en kortare resa.

Samuel Bail och Abel Samet.

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Accessoarer Väskor

#1 Jesper säger
2014-12-19 09:54 - Anmäl

Är det inte förvånansvärt många nya väsktillverkare som tycker sig ha sett en lucka i marknaden... För att sedan skapa något som redan finns...
#2 Peter säger
2014-12-19 13:16 - Anmäl

#1: haha, håller med...
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.


Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

Ciro Zizolfi bespoke tweed jacket...

Läs mer

Shoegazing

Nyhet – Ny kollektion från Skolyx

Läs mer

Hodinkee

Auction Report: Two Rolex Kew A...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen