Manolo logotype

God Jul önskar Care of Carl

Idag är det dags för byxor för första gången i årets kalender. Det är webshopen Care of Carl som bidrar med ett par flanellbyxor från italienska Incotex som utgör en del av butikens satsning på fyra nya italienska premiumtillverkare. Byxorna är i grå flanell i s100´s ull och har en smal passform och rålängd.

Värdet på flanellbyxorna från Care of Carl uppgår till 2 699 kr och för att vara med och tävla behöver man bara fylla i formuläret nedan. 

Tävlingen är nu avslutad och vinnaren kommer att kontaktas inom kort. 

 

Dela på Facebook Dela på Twitter

#1 Calleman säger
2014-12-12 13:13 - Anmäl

Det är dagar som dessa jag förbannar mina hockeylår.
#2 Andreas Weinås säger
2014-12-12 14:23 - Anmäl

#1 - Av egen erfarenhet kan jag rekommendera att gå upp en storlek och eventuellt lägga ut byxan något hos skräddaren. Behöver absolut inte utesluta människor med mer atletiska lår.
#3 Herr Grön säger
2014-12-12 14:58 - Anmäl

Andreas, hockeylår kommer ofta med hockeyröv. Talar av egen erfarenhet. Som hockeyspelare tränas sätet så mycket mer än vid till exempel löpning eller handboll. Hopplöst hitta byxor som sitter snyggt! (Även om skräddaren kan få dem att sitta "bra") But on a different note: Har bandyspelare samma problem? Talas ju sällan om bandyröv :)
#4 Herr Blå säger
2014-12-12 15:39 - Anmäl

Jag får lov att hålla med Herr Grön, själv har jag en midja som skulle passa storlek 50 av dessa Incotex medan låren kräver en dito 54 för att inte förstöra benens siluett och pressveck. Att justera midjan två storlekar är högst sällan lyckat.
#5 Andreas Weinås säger
2014-12-12 16:26 - Anmäl

#3 - Nu gäller det kanske inte mig specifikt men jag tror det figurerar ganska mycket djupa knäböj och träning av sätesmuskulatur i såväl handboll som flera andra "kraftsporter".

#4 - Min erfarenhet är att många med mer stuss och lår helt enkelt väljer för små storlekar då de ofta är smala i midjan som du säger. Rekommendationen är istället att göra ett mellanting och köpa kanske 52 där man lägger ut lårvidd (finns ofta 1-2cm i sömsmån) och tar in midja något hos skräddaren. Att det är svårt att hitta en bra passform utan ändringar hos skräddaren har jag full förståelse för.
#6 Herr Blå säger
2014-12-12 17:16 - Anmäl

Jag äger ett par av den modell som dagens julkalender tar upp i ursprunglig storlek 52 med korrigerad midja, dessa köpte jag och tog till skräddaren för två år sedan. Idag är mina lår för stora för dessa. Det finns tyvärr ingen sömsmån stor nog i denna modell att kunna justera benens omkrets för mig. Jag har inte heller särskilt anmärkningsvärda ben då låren mäter maximalt 63 cm, det lämpligaste för mig är för tillfället att hålla mig från slim fit-storlekar.

Om någon känner till OTR-flanellbyxor av god kvalitet som initialt lämpar sig till atletiska figurer så mottager jag gärna tips.
#7 Errol säger
2014-12-12 18:02 - Anmäl

Har sysslat en del med kraftsport, men måste ha slarvat med knäböjen. Vinnare med stora lår uppmanas att höra av sig till mig!
#8 Fredrik säger
2014-12-13 11:12 - Anmäl

Tweed Country Sports har en flanellbyxa i Fox Brothers tyg. Den är mer klassiskt skuren än dessa från incotex, då de både har högre midja samt lite generösare vidd, utan att för den delen bli för vida. Rekommenderas varmt!
#9 Johan säger
2014-12-13 12:28 - Anmäl

Vem vinner egentligen?
Är det polare till de som driver hemsidan eller vad händer.
Känns som de borde publiceras med namn adress här på sidan någonstans. Jag hittar iaf inget.
#10 Andreas Weinås säger
2014-12-13 16:21 - Anmäl

#6 - Precis som #8 skriver tror jag Tweed Country Sports har flera alternativ av byxor som kan vara intressanta. De har såväl Cavalry Twill som flaneller i mer generös passform med hög midja.

#9 - Lugn och fin med konspirationsteorierna nu. Årets vinnare kommer presenteras precis som tidigare år när hela luckan är sammanställd och vi/företaget bakom luckan haft möjlighet att bekräfta kontaktuppgifterna hos vinnaren. Jag kan garantera dig att vinsterna inte landar hos varken oss eller våra vänner. Faktum är att även om våra vänner hade försökt vinna hade jag fått dra om vinnaren då detta med största sannolikhet kommer uppfattas som partiskt om någon jag kände vann. Tråkigt då de borde ha samma chans som alla andra men din egen misstänksamhet bekräftar ju bara att det är uteslutet.

Så här har det t ex sett ut tidigare år (jag har bara ansvarat för de två senaste kalendrarna):

http://www.manolo.se/artiklar/artikel/20140108/vinnarna-i-manolos-julkalender

http://www.manolo.se/artiklar/artikel/20130106/vinnarna-av-manolos-julkalender-2012
#11 Andreas Weinås säger
2014-12-13 16:23 - Anmäl

#9 - Som du säkert förstår av integritetsskäl så kommer vi självklart inte publicera människors hemadress utan endast namn och ort.
#12 Zack säger
2014-12-13 18:14 - Anmäl

#11 Missförstå mig inte nu, jag implicerar inte att ni fifflar, men att endast publicera namn och ort för att dämpa konspirationsteorier känns lönlöst. Det är i princip lika givande som att inte publicera något alls (betingat att vinnarna redan har blivit kontaktade privat).
#13 Andreas Weinås säger
2014-12-13 21:21 - Anmäl

#12 - Jag förstår att det inte bevisar något men att skriva ut privatpersoners adress är för mig otänkbart. Att vi skriver ut vem som vunnit och i vilken ort må ge liten trygghet för de som bestämt sig för att misstro oss men det ger åtminstone större öppenhet än att inte skriva något alls.

Folk måste på allvar fundera lite över dessa "misstankar" eller "konspirationsteorier" och ställa er frågan om vi skulle riskera vår trovärdighet genom att fiffla med dessa vinster? Eller ännu värre, att jag skulle riskera mitt jobb för en produkt för några tusenlappar? Det gör mig uppriktigt sagt förbannad att någon för att man själv inte vunnit känner ett behov att ifrågasätta oss utan någon som helst grund.

Jag vet inte hur många timmar jag lagt på julkalendern bara i år. Ha i åtanke att vi inte tar betalt av varken er läsare eller de som bidrar med produkterna utan detta är endast för att vi vet att det är förbaskat uppskattat. Det är ganska irriterande att folk drar en mängd egna slutsatser för att vi inte skriver ut ett namn på vinnaren samma dag som luckan har avslutats.

Vi gör vårt bästa för att erbjuda er läsare en så bra julkalender som möjligt varje år. Egmont hade kunnat ta betalt för luckorna och tjänat en bra slant på affären men vi vill hellre att man som företag erbjuder en riktigt bra produkt som ökar intresset för kalendern. Vore trevligt om folk kan uppskatta detta och inte tro det värsta när det inte finns något som pekar på att vi skulle missköta kalendern moraliskt.

Vi älskar julkalendern trots att den tar enormt mycket av vår tid både under vardagar och helger men finns uppfattningen att vi inte sköter den som vi skall så har kommer jag lägga min arbetstid och energi på något annat i fortsättningen.

Har någon eventuella oklarheter man vill få svar på angående kalendern eller hur vi arbetar i allmänhet är man mer än välkommen att maila mig på andreas@manolo.se.
#14 riesenschnauser säger
2014-12-13 22:56 - Anmäl

Det är smått otroligt att se vilka friheter folk tar sig i kommentarsfältet. Fortsätt med ert utmärkta jobb Andreas & co, haters gonna hate. Det är inte ert ansvar att försvara er mot grundlösa anklagelser framförda av anonyma personer. Om nu transparens är så viktigt kan ju kritikerna föregå med gott exempel och publicera eget namn, adress, och en fullständig jävsdeklaration, för att stilla alla misstankar om att de skulle ha egenintressen som står i konflikt med Manolo. Eller vänta nu, det låter ju fullständigt förryckt...
#15 Flippen säger
2014-12-14 13:08 - Anmäl

Var tacksamma för att det finns en kalender istället. Sluta klaga!
#16 Johan säger
2014-12-14 14:49 - Anmäl

#9 Varför skriver du kommentarer med mitt nickname?
#12 Vilken storlek och modell kör du med på foliehatten? Får jag gissa på sombrero i storlek 56?
#17 Vibbe säger
2014-12-14 18:39 - Anmäl

Ja, herregud. Publicera gärna personnr, deras storlek och telefonnr också så vi kan ringa och höra om det verkligen är dom som har vunnit!
Hoppas det är få som känner som Johan och Zack.

Riktigt bra julkalender och riktigt bra priser också!
#18 Jesper säger
2014-12-14 22:30 - Anmäl

Julkalendern är ett toppeninitiativ!

Låt inte ett fåtal tvivlare sätta tonen, vi är många som uppskattar upplägget.
#19 Zack säger
2014-12-15 08:10 - Anmäl

Vet ej hur mycket tydligare jag hade kunnat vara angående vad jag tror. Det underliggande syftet med kommentaren var snarare att förklara att namn & ort förmodligen ej ses som ett legitimt 'bevis' för de med misstankar.

Antar att vissa här saknar läsförståelse, alternativt blir riktigt defensiva mot 'attacker'. Återigen tror jag inte att Manolo fifflar då nedsidan väger tyngre än den potentiella nyttan (moraliskt och ekonomiskt få incitament.

//mobil
#20 Owen säger
2014-12-15 09:40 - Anmäl

I have been reading Manolo for the last 12 months and it has been throughly enjoyable, informative, and inspirational. And more to the point, it didn't cost me a penny.

@Zack Get a fucking life.
#21 Zack säger
2014-12-15 11:27 - Anmäl

#20

I also used to insult people in the same manner as you just did when I was 12.

För övrigt anser jag att min kommentar uppfyllde sitt syfte, genom att provocera fram rationellt skriven kommentar av #13 som förmodligen dödade alla eventuella konspirationsteorier.
#22 Andreas Weinås säger
2014-12-15 11:43 - Anmäl

#19 & 21 - Jag uppfattade inte din kommentar som att du betvivlade oss. Samtidigt känns det ju paradoxalt nog som att jag inte kan bevisa något med min kommentar heller. Framför allt anser jag inte att vi skall behöva bevisa vår oskuld. Det rör sig om en julkalender där vi ser till att läsarna helt utan ekonomisk motprestation får ta del av vinster för över 80 000 kronor.

Vad jag blev förbannad på (och det var inte riktat mot dig utan snarare #9 är att man inte verkar tänka längre än näsan räcker om man tror att vi skulle riskera vår trovärdighet över något sådant.


# 14, 15, 16, 17, 18 & 20.

Stort tack för de vänliga orden och självklart vill vi fortsätta med kalendern.
#23 Mads säger
2014-12-15 20:15 - Anmäl

Bara ett fel med kalendern, jag har inte vunnit än...
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.