Manolo logotype

Thom Sweeney öppnar ny butik i London

Vi har tidigare vid ett par tillfällen skrivit om Londonskrädderiet Thom Sweeney här på Manolo. En av anledningarna är att det är ett ungt och spännande skrädderi som tillsammans med Kilgour och Norton & Sons tagit det anrika brittiska skrädderiet ett steg längre och anpassats sig efter dagens krav och förutsättningar. Känslan av mode, storstad och rock´n´roll snarare än inrökt gubbklubb är påtaglig och utan att för den delen tumma på hantverket, traditionen och tillverkningen gör dem till ett skrädderi för de yngre.

Duon Luke Sweeney och Thom Whiddett visade på ytterligare bredd när de för två veckor sedan öppnade sin första butik i London med färdigsydd konfektion. Denna butik ligger precis som skrädderiet i lyxiga Mayfair och kommer endast att innehålla färdiga plagg samt en måttsömnadstjänst med en avprovning för den som så önskar. Detta är inte nytt för Thom Sweeney som för ett knappt år sedan lanserade en färdig kollektion åt webshopen Mr Porter. Resultatet var oerhört lyckat och duon insåg att det finns en stor kundgrupp som är villig att betala rätt så mycket för en bra passform och fina plagg men som inte har vare sig tid eller intresse för helt skräddarsytt. London är en stressig stad med både affärsmän, idrottare och artister som ställer stora krav men som inte av någon anledning vill ha skräddarsytt. De är dock villiga att betala 14 000 kr för en välsittande kostym som de i bästa fall kan få redan efter två dagar, dvs efter smärre justeringar hos en ändringsskräddare.

Konceptet i butiken bygger på 20 olika plagg som alltså är färdiga och där en röd tråd löper igenom hela kollektionen. Det är en sorts baskollektion som är lätt att matcha och där man kan klä kunden för många olika situationer. Denna kan man sen utgå ifrån och göra måttbeställning av om man föredrar andra tyg, färger, storlekar osv. Plaggen är till största del tillverkade i Italien hos ett av de absolut främsta företagen inom handsytt mode och kvaliteten är, vilket är ett krav vid denna prisnivå mycket bra. Konstruktionen är full kanvas och har flera handsydda detaljer. Passformen är relativt snäv och modern och looken ganska tidlös. Vid sidan av plaggen förekommer det ett bra utbud av slipsar, skjortor och scarfs. De har även en samarbetskollektion ihop med den brittiska lyxtillverkaren av väskor Troubadour goods.

Duons tidigare adress på Weighhouse Street kommer nu endast att husera det rena skrädderiet medan den färdiga kollektionen samt måttsömnadstjänsten alltså kommer att finnas i den nya lokalen på 33A Bruton Place. För oss svenskar som kanske bara besöker London på sporadisk basis finns det nu då alltså en bra möjlighet att faktiskt kunna handla företagets design och kvalitet om än inte skräddarsytt (för den som inte vill alltså…). Om inte annat är butiken väl värd ett besök för den trevliga atmosfären och inredningen.

 

Riktigt intressanta dockor med lite annorlunda känsla. (Jamie Kerr Ferguson)

Häng med delar av butikens utbud.
(Jamie Kerr Ferguson)

Accessoarer, slipsar och scarfs i butiken.
(Jamie Kerr Ferguson)

Intressant inredning på butikens väggar. (Foto - Jamie Kerr Ferguson)

Butiken har en härlig loungedel med soffa och fåtöljer. (Jamie McGregor Smith)

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Kläder Kavaj

#1 Halmstad säger
2014-11-27 14:50 - Anmäl

Trevligt. Bra avvägning mellan intimitet och space i lokalerna.
#2 Oniel säger
2014-11-27 17:25 - Anmäl

Tycker både kläderna och inredningen ser väldigt bra ut!
#3 Jonas säger
2014-11-27 19:03 - Anmäl

Var inne for nagon vecka sedan, klart ett maste om man ar i London. Tyvarr inte sa stort RTW utbud, man spar anda ganska mkt pengar mot mtm och framforallt sa slipper man vanta 4-6 veckor (kommer inte ihag exakt vad de sa). Bespoke sa klart annu varre. Ni kan se en del av utbudet pa Mr porters hemsida.
#4 Holger Danske säger
2014-11-28 07:02 - Anmäl

Putell, grevar och baroner!

Jag tänker inhandla en ny kostym men behöver lite hjälp på vägen. Jag undrar om Dressmans Super 100´s Black Suit är värd de extra hundralapparna eller om jag ska köpa en Basic Slim Black Suit från samma manufaktur? Tydligen ingår för tillfället en slips med matchande näsduk från deras premiumlinje om jag köper den förstnämnda vilket gör utgiften lite mindre diger.

Nu blir det stekt ägg till frukost! Adieu
#5 Raderad säger
2014-11-28 11:51 - Anmäl

#4: Om du kan få en näsduk som matchar slipsen är det ju värt en hel del pengar, skulle absolut satsa på den lösningen! Rekommenderar även att du kompletterar outfiten med en svart skjorta och ett par riktigt snygga, klassiska skor. Eftersom du får en så bra deal på kostymen kan du ju lägga lite extra på skorna, här är ett tips!! http://tinyurl.com/qdrm266
#6 Jimmy säger
2014-11-29 02:36 - Anmäl

Det behövs fler dansk-franskar här på Manolo. Välkommen Holger!
#7 #5 säger
2014-11-29 09:45 - Anmäl

#6: De skorna är värda att dö för!
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.