Manolo logotype

Fredagsinspiration - Charmigt sjuttiotal

Vi fortsätter inspireras av de årtionden som passerat. För några veckor sedan var det sobra sextiotalet på tapeten och idag följer vi upp med nästa lite mer flamboyanta årtionde. Tänk brunt och orange, breda slag och Polotröja så förstår ni säkert att det är det charmiga sjuttiotalet vi talar om. Självklart finns det många mindre smakfulla associationer med detta decenniet men väljer man mindre extrema inslag och kombinerar dem med en modern bas kan det bli riktigt bra.

Kavaj - Lutwyche, Polotröja - Drumohr, Jeans - Suitsupply, Näsduk - Drake´s, Chelseaboots - Edward Green, Glasögon - Garrett LeightKlockaRolex GMT Master 1675 "Rootbeer"

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar om varumärkena: Drakes Edward-Green rolex Garrett Leight drumohr
#1 Richard säger
2014-11-21 13:36 - Anmäl

Fin Rootbeer.
#2 Raderad säger
2014-11-21 14:34 - Anmäl

Ha, farligt nära vad jag har på mig idag. Träffad rakt i maggropen :)
#3 Andreas Weinås säger
2014-11-21 15:14 - Anmäl

#2 - Jag skrev ju "Charmigt" så det får du ta som positiv kritik! ;)
#4 Errol säger
2014-11-21 16:59 - Anmäl

För ovanlighetens skull tycker jag inte att kläderna passar bra ihop den här fredagen. Känns snudd på omöjligt att bära upp detta.
#5 ryjo01 säger
2014-11-21 18:26 - Anmäl

Klockrent som vanligt ! Mycket imponerande puts på skorna vid Oscar Jacobsson event igår Andreas. Något som skulle vara trevligt vore om du körde lite "Svenskt tema" några veckor såsom Eton, Oscar J, Tiger, etc etc. Vi har så många bra företag så det vore synd att inte lyfta fram dem!
#6 Carmania säger
2014-11-21 19:15 - Anmäl

Re #4

Tycker det ser ut att vara extremt lättburet, speciellt i Sverige där det oftast är svårt att inte verka utklädd med alltför uppklätt (tyvärr).
#7 Halmstad säger
2014-11-21 19:53 - Anmäl

Klockan känns inte tillräckligt 70-talig. Högre polisong-poäng får denna:

http://ablogtowatch.wpengine.netdna-cdn.com/wp-content/uploads/2011/05/Glashutte-Seventies-Panorama-Date-watch-1.jpg

#5
King Magazine på nätet har Svenskt tema 8 dagar i veckan, det räcker.
#8 dan säger
2014-11-21 23:51 - Anmäl

Börjar det inte närma sig smygreklam när ni i de senaste tio Fredagsinspirationerna har valt att att inkludera minst en produkt som länkar till Linnegatan 2:s web-shop? Så särskilt inspirerande är väl knappast den butiken egentligen.
#9 Andreas Weinås säger
2014-11-22 01:57 - Anmäl

#8 - Du menar precis som vi haft från Mr Porter, Oger och Leffot? Det handlar väl mest om att deras produkter är fotade på ett sätt som passar bra i en frilagd fredagsinspiration. Sen att du nämner det idag är extra intressant då den näsduken är mer sjuttiotal än de övriga sidornas utbud tillsammans?

Det blir lite löjligt att det skulle röra sig om smygreklam för att man har med en svensk webbshop men inte ett ord när det rört sig om Mr Porter eller Oger som jag haft en eller flera saker med från varje vecka i ett år. Det handlar helt enkelt om att produkterna är välfotograferade, högupplösta och fungerar bra i ett inspirationssyfte.

Hur vida du finner det inspirerande eller ej får stå för dig men det är inte butiken som är i fokus heller. Jag tar mer än gärna emot förslag på andra mer "inspirerande" webshoper med en bilder som går att använda.
#10 Sjuhärad säger
2014-11-22 12:11 - Anmäl

Tycker detta andas klassigt 70-tal utan att på nåt sätt se ut som maskeradoutfit. Tänker man 70-tal faller tankarna ofta på löjligt breda slag, velourkostymer etc, men det är ju en väldigt onyanserad bild av epoken. Detta var riktigt snyggt!

#9 Det som sticker i ögonen på folk är nog att Olof B är delägare i Linnégatan 2 och att han och Manolo.se pushar stenhårt för de varumärken Linnégatan 2 säljer i sin butik. Kan uppfattas som negativt för Manolo. Berättigad kritik kan tyckas, även fast det inte var dessa argument som "Dan" lyfte fram.
#11 Artemis säger
2014-11-22 16:35 - Anmäl

Mycket mycket snyggt!
#12 dan säger
2014-11-22 20:23 - Anmäl

#8 Hade det inte i detta fallet varit rimligare att länka direkt till tillverkarens hemsida istället? Den exakta modellen av näsduk finns upplagd även i Drake's webshop.

Exempel på webshopar med ett mer unikt utbud kan vara Sid Mashburn eller Frans Boone. Butiker som åtminstone i viss mån tillverkar egna kollektioner.

Min poäng är att produkter från Linnegatan 2 under den senaste tiden har lyfts fram orimligt mycket i förhållande till vad butiken egentligen förtjänar och att detta beror på att en av skribenterna på Manolo har ekonomiskt intresse i företaget. Köper inte argumentet att detta enbart skulle bero på att det är lätt att använda bilderna.
#13 Andreas Weinås säger
2014-11-22 22:47 - Anmäl

#10 & 12 - Jag tycker det är bra att frågan lyfts så att vi kan avfärda eventuella konspirationsteorier som kan finnas.

Först och främst är och Olof involverad i Fredagsinspirationen på något sätt. Som ni ser längst upp till vänster är det jag som är avsändaren på alla Fredagsinspirationer sen jag tog över som Redaktör på Manolo för ca ett och ett halvt år sedan.

Olofs roll på Manolo är som frilansskribent och även om han bidrar enormt till innehållet oå Manolo genom sina artiklar har han inte ansvar eller möjlighet att bestämma inriktning etc.
Är ni oroade över om hans artiklar skulle vara partiska är det snarare mig ni skall klaga på som "godkänt" dem.

Jag och Olof är bägge överens om att han inte bör skriva några artiklar om butiken vilket han inte heller har. Att han skrivit om varumärken som Barba, Edward Green eller Drake´s beror på att han har god insikt i hur t ex MTO, MTM eller deras utbud ser ut. Alla dessa varumärken saluförs av minst 4 st butiker i Sverige eller Norden och om eventuella inköpsställen nämns så är det ALLA och ALDRIG bara en butik. Men framför allt tycker jag att det är en ickefråga då jag tror att 95% håller med mig om att de tre varumärkena bör finnas representerade i Manolos bevakning oavsett vilka återförsäljare de har i Sverige och har också bevakats långt innan Linnegatan köpte in dem.

För att återgå till just Fredagsinspirationen vill jag förtydliga att INGET företag oavsett om det rör sig om Mr Porter, Oger, Leffot eller Linnegatan någonsin har betalat för att medverka i Fredagsinspirationen. Vi har som policy att inte ta betalt för redaktionellt arbete och lovar inte heller ut det om vi inte tycker det finns ett läsvärde.

Angående exemplet att välja näsduken från Drake´s hemsida förstår jag inte vad det skulle göra för skillnad? Vi har de senaste 18 månaderna förmodligen haft med något från Drake´s sida närmare 50 gånger. Ingen har kallat det smygreklam...Att näsduken var för L2 och inte Drake´s denna veckan berodde på att jag helt enkelt hittade den där först och därför inte hade någon anledning att leta vidare hos Drake´s. Jag tycker personligen att det inte finns någon poäng att inte välja en produkt från en svensk webshop framför återförsäljarens om bildkvaliteten och produkten är bra nog. Det gäller oavsett om det är Spiga3, Linnegatan, Rose&Born eller Paul&Friends.

När du nämner Sid Mashburn och Frans Boone är det viktigt att klargöra en sak från min sida...Jag håller HELT med om att utbudet är imponerande men Fredagsinspirationen är inte om att lyfta fram inspirerande butiker. Det handlar om att på bästa sätt, enligt mig fånga känslan för veckans tema. Det kan vara ett par byxor från H&M och en klocka från Patek eller en kavaj från Attolini med en skjorta från Kamakura tillsammans. Det är inte för att lyfta fram avsändaren utan för att välja bilder/produkter som jag finner är bra. För detta kollar jag igenom ett 10-tal webshopar jag vet har högupplösta och frilagda bilder av bra kvalitet. Jag hade med gott samvete kunnat sluta länka till någon av produkterna då det inte är varför den finns där men tror många uppskattar att kunna ha möjlighet att titta närmare på varje produkt.

Ibland har vi haft något från Frans Boone med och även om jag älskar butiken så passar långt ifrån allt i en fredagsinspiration. Sid Mashburn är samma sak men när man t ex fotar kavajer med skjorta och slips är det omöjligt då man är begränsad till hela kitet i inspirationen. Jag tar dock med mig förslagen och försöker ha dem i åtanke när jag letar efter produkter.

För att summera så respekterar jag om du finner andra butiker mer förtjänta av exponering men återigen är det inte butikerna som står i fokus och jag har absolut NOLL ekonomiskt intresse i Linnegatan 2 eller att exponera dem. Jag förbehåller mig också rätten att få välja de plagg jag tycker är bäst lämpade till inspirationerna varje vecka, oavsett om det är från Sid Mashburn eller Suitsupply.

Återigen vill jag påtala att jag uppskattar att du ställer frågan så vi kan tydliggöra hur det ligger till men men att påstå att L2 figurerar i Fredagsinspirationen pga Olofs ekonomiska intresse är helt enkelt inte sant då han inte har någon påverkan på det.

Hoppas den här förklaring har tydliggjort hur situationen ser ut och att du fortfarande kan uppskatta fredagsinspirationen oavsett vem som står som avsändare för produkten.
#14 Andreas Weinås säger
2014-11-22 22:54 - Anmäl

#5 - Kul vinkel! Skall absolut titta närmare på om vi kan göra något på det även om det som jag skrev ovan inte är så mycket fokus på tillverkarna som estetiken i just fredagsinspirationen.

Men absolut skulle man kunna titta på en sådan vinkel och kanske med ett mer minimalistiskt/skandinaviskt uttryck än vanligt.
#15 Halmstad säger
2014-11-22 23:30 - Anmäl

Bra talat Weinås, Manolo har aldrig gett mig fel vibbar ifråga om tvivelaktigt gynnande och jag tror nästan alla håller med mig.

(Att jag fortfarande stör mig på att ni har alldeles för få artiklar om tredelade kostymer i buteljgrön bredbandig manchester är en helt annan sak.)
#16 Errol säger
2014-11-23 09:15 - Anmäl

Andreas, jag tror att anledningen till att många av oss läsare bryr sig om frågor som (eventuell) smygreklam, partiskhet och ekonomiska intressen är för att vi uppskattar ditt arbete och Manolo.se. Vi blir väldigt påverkade av det du skriver om och lyfter fram och då är det naturligt att vi inte vill bli "lurade". Försök därför att inte ta sådana frågor som påhopp, även om vi ibland uttrycker oss klumpigt. Att sakligt och utförligt svara utan att försvara sig leder till att du (och Manolo.se) stärker positionen ytterligare som Sveriges mest läsvärda site om meanswear.
#17 dan säger
2014-11-23 09:49 - Anmäl

#13 Tack för ett utförligt svar. Jag anser dock att man bör sträva efter att använda länkar som leder direkt till tillverkarens hemsida istället för att länka till en återförsäljare. Äras den som äras bör. Detta förutsätter naturligtvis att upphovsmannen har lyckats fotografera produkten på ett bra sätt. Kan tillägga att jag inte har någon egen erfarenhet av att sätta ihop den här typen av små bildkollage.

Som jag beskrev tidigare har jag noterat att länkar till Linné 2:an har använt vid ungefär tio fredagsinspirationer under de senaste tre månaderna. Jag anser inte att detta står i proportion till butikens kvalitet eller originalitet. Vid flertalet av dessa tillfällen har länkningen omfattat produkter från Drake's eller Edward Green, varumärken med egna hemsidor och som även säljs genom ett flertal andra webshopar. Jag antyder inte att Manolo får pengar i sponsring av några tillverkare, men dock att ni gärna favoriserar en liten göteborgsbutik med anledning av att den drivs av era vänner. Vilket väl för all del inte är särskilt konstigt och inget jag upplever mig "lurad" av.

I denna tidsålder är det inte alldeles ovanligt att skribenter på webben driver parallella företag. Ett exempel på detta är Michael Williams från bloggen A Continuous Lean som även har någon marknadsföringsbyrå. När en post tar upp ett av byråns klienters varumärken anges detta i texten. Det står er givetvis fritt att göra som ni vill i denna fråga framöver men nu har jag åtminstone gjort er uppmärksam på hur jag uppfattar detta som läsare.
#18 Andreas Weinås säger
2014-11-23 11:17 - Anmäl

#16 & 17 - jag har full förståelse för att man som läsare vill ha vår ärliga åsikt men jag kan bara garantera att så är fallet. Att man skapar relationer med butiker runt om i Sverige är omöjligt att undvika i och med vårt arbete men jag ser exempelvis grabbarna på Spiga, Skoaktiebolaget, Gabucci eller Rose&Born som bekanta också. Om det påverkar vad man tycker om produkterna kan jag inte avgöra men det finns ingen aktör vi skriver om som inte vi uppriktigt Tycker förtjänar det.

Även om även vi värdesätter att våra texter skall vara objektiva/sakliga och opartiska så menar jag att det även finns ett ansvar som läsare. Vi uppskattar att man bryr sig om vår åsikt men man måste också kunna ha en egen uppfattning. Oavsett om vi till 100% gillade en kostym, butik eller tjänst kan vi ju inte garantera att den kommer ge er läsare samma uppfattning. Men jag kan lova er att vi har någon avsikt att skriva upp eller hylla något vi inte tyckte var bra.

Jag vill vara tydlig att säga att jag ser inte dessa kommentarer som påhopp och min ambition är alltid att försöka förklara sakligt hur det ligger till. Ibland kanske svaren framstår som mer bitska än vad de är ämnade att vara och då får jag be om ursäkt för det. Det enda jag inte uppskattade var om man skriver hur något ÄR eller varför vi gör på ett visst sätt utan att riktigt känna till bakgrunden. Att man vill veta kan ja ha full förståelse för.

Jag tackar för att diskussionen hålls saklig och städad och skall försöka tänka på att få mer variation i fredagsinspirationerna..
#19 Abakus säger
2014-11-23 21:25 - Anmäl

#18 Dina första kommentarer var på sådan nivå så åtminstone jag misstänker att det ligger något i Dans misstankar om "kompiskorruption". Du "taggar" visserligen ner i ditt senaste svar men fortfarande så har du inte ett svar varför en mycket liten återförsäljare som L2 får synas med produkter som det finns utmärkta bilder från tillverkarna. Dessutom synas i ca 80% av senaste månadernas Fredagsinläggen. Att du Andreas inte skulle rek något du inte bra tror jag är helt uppriktigt och sant men varför alla dessa länkar till L2? Tycker ni ska se över er "etiska policy" och gärna ange den då det skulle stärka Manolos roll
#20 ryjo01 säger
2014-11-23 23:19 - Anmäl

Först av allt, Andreas du gör ett fantastiskt jobb, vecka efter vecka levererar du. Respekt !

Ni som skriver om korruption och att manolo.se skulle på något sätt lyfta fram "vissa" butiker !

So what ? Det står var och en fritt att sluta följa denna sida. Det är väl knappast så att ni betalar något för detta ? Tycker det snarare är fruktansvärt oförskämt att ens antyda att något.
Säger som Carl Lidbom i KU förhören. VET HUT !
#21 Abakus säger
2014-11-24 00:04 - Anmäl

"20 Manolo ågs av ett förlag och de har riktlinjer som deras anställda ska följa. Det är en ytterst svår balansgång för all journalistik. Inte minst i ämnen som lätt leder till vänskap med dem man skriver om. Desto viktigare då att man håller en rågång så det inte finns tvivel om att genom att lyfta fram en mycket liten återförsäljare gynnar en av dess delägarna tillika skribent Manolo. Tyvärr har inte Andreas lyckas skingra frågetecknen kring det som sign dan förtjänstfullt söker lyfta fram.
#22 Andreas Weinås säger
2014-11-24 09:01 - Anmäl

#19 - Min till en början hårda ton kom från att den första kommentaren kom som ett påstående och inte en fråga. Om man är osäker på hur det ligger till är man välkommen att maila eller fråga i kommentarsfältet men att komma med påståenden utan att ha all fakta tycker jag är fel sätt att hantera dessa misstankar. Jag har så tydligt jag kan förklarat att jag eller Egmont inte har något egenintresse i att lyfta fram specifika butiker då vi inte får betalt för redaktionellt arbete. Fredagsinspirationen är till för att inspirera och det har aldrig ens stått vilken butik det rör sig om om man inte tagit fram en egen produkt med butikens namn.

Varför jag inte valt att ta bilder från t ex Edward Green eller Drake´s egna sidor är för att EG har haft en begränsad hemsida när det handlat om frilagda bilder och Drakes.com har figurerat 5 gånger så mycket som deras återförsäljare tillsammans. Väljer t ex mycket hellre ett par EG från Leffot då de är roligare fotograferade. Handlar inte bara om variation i butik utan även hur en produkt är fotograferad.

Oavsett vilken återförsäljare det gäller så kan jag ju tycka att det knappast är något negativt att välja dem framför tillverkaren. Det är ju återförsäljarna som gör att produkterna går att köpa lokalt och då väljer jag gärna bilder från t ex Paul&Friends framför Carminas hemsida.

För att tydliggöra än en gång. Olof har ingenting med Fredagsinspirationen att göra och skriver enligt överenskommelse inga artiklar om butiken. Om han skriver om varumärken som butiken delar med en handfull andra butiker så anges alltid dessa övriga i texten.

Om du inte anser dig fått svar på eventuella frågetecken trots detta är du välkommen att maila mig på andreas@manolo.se.
#23 Abakus säger
2014-11-24 10:07 - Anmäl

#22 Det är inte fel att länka till återförsäljare istället för tillverkare Hela poängen är dock att det finns mängder av butiker som säljer t ex Drakes och EG men du har valt att länka till L2 i ca 80% av alla Fredagsinlägg de senaste 3 månaderna. Du väljer att inte svara på varför denna extrema exponering mot en liten butik där din medskribent Manolo är delägare.

För min del finns det inte så mycket mer att tillägga utan förhoppningsvis får vi L2 framöver den exponering de är förtjänta av oavsett vem som är delägare där eller inte.
#24 Andreas Weinås säger
2014-11-24 10:42 - Anmäl

#23 - Många av de "andra" svenska återförsäljarna av t ex Drake´s och EG har antingen inte webshop eller inte bilder optimala för just fredagsinspirationen. T ex Skoaktiebolaget har fantastiskt inspirerande bilder men inte frilagda och då funkar det inte i inspirationen. I några av de inspirationer som L2 varit med i har det varit t ex Gaiola som jag inte hittat någon annanstans högupplöst.

Värt att nämna är att jag hade t ex Drake´s från Exquisite Trimmings i minst dubbelt så många inspirationer utan att någon nämnde det så ge det lite tid så skall ni se att inte Linnegatan kommer vara mer överexponerad än andra vettiga webshopar. Sen är det inte public service vi sysslar med och kan inte garantera att alla butiker får exakt samma exponering då det handlar om inspiration och ibland hittar jag det jag är ute efter på en sida och då letar jag av naturliga skäl inte vidare efter liknande produkt.

Tycker det är synd att dra slutsatserna att något måste vara lurt bara för det är en svensk butik när vi som sagt haft enormt mycket fler produkter med från andra internationella webshopar som inte är speciellt mycket större eller med bättre varumärken.
#25 Jonas E säger
2014-11-24 10:46 - Anmäl

#20 Det är Anders Björck säger till Carl Lidbom att veta hut. Carl Lidbom säger i KU-förhören att en fråga är trams och vägrar svaren på den. Anders Björck svarar med att åthuta Lidbom.

Under KU-förhöret har en Lidbom en för svenska politiker inte allt för vanlig slipsknut också.

------

Jag vill inte addera något av vikt till diskussionen om trovärdigheten i Manolos redaktörskap, men att ingen har skojat om Göteborgsandan tycker jag är fattigt.
#26 Johan säger
2014-11-24 12:00 - Anmäl

Tycker det är oerhört fånigt att hålla på och kräva nån sorts oberoende. Så länge det är snyggt och inspirerande spelar det ingen roll vart produkterna kommer ifrån. Råkar man ha nån aversion mot en viss butik är det väl bara att man söker reda på den någon annanstans.
#27 Vonvon säger
2014-11-24 15:13 - Anmäl

Argumentet att Manolo skall välja bilder från tillverkarnas egen hemsida tycker jag är bakvänt. Bäst är väl om de kommer från svenska butiker, det är de som tar risken genom att ta in produkten till Sverige. Utan dem skulle vi inte kunna köpa produkterna i butik utan endast online. Förståeligt är också att Manolo väljer bilder från sina annonsörer, eller hur?

Kan förstå varför det finns behov av debatt kring Olofs inlägg. Debatt och dialog måste alltid ses som positiv trots allt. Optimalt hade varit om Olof inte skrev om de tillverkare han själv har ett kommersiellt intresse i. I praktiken går väl dock inte Manolo under de etiska yrkesreglerna för journalism, så i slutändan är det vi läsare samt Manolos annonsörer som har makten. Och jag tror den överväldigande majoriteten inte tycker detta är en stor grej, men hoppas trots allt att redaktör Weinås lyssnar på kritiken. Jag måste också passa på att understryka att jag personligen tycker Weinås gör ett kanonbra jobb, det har skett ett rejält lyft sedan han tog över Manolo.
#28 Mattis säger
2014-11-24 15:29 - Anmäl

Hm. Det må kanske vara fånigt att kräva något slags oberoende, men #menswear plågas överlag av ryggdunkarkultur och smygreklam/produktplacering, vilket gör frågan väl värd att tas upp. Hur ofta ser man inte tumblr-inlägg såsom "Vi blev snabbt vänner och efter en underbart trevlig pratstund så rekommenderade mig X att prova /.../ det bästa med att vara bloggare är att få träffa de fantastiska hantverkarna bakom produkterna." Läs: jag har 1000-tals följare så ge mig en slips så skriver jag en bra review. Det är olyckligt för det leder till ett okritiskt granskande vilket jag är övertygad om att de flesta vill åt. Sen är det självklart svårt att produkter i denna sfär mot varandra rakt av, eftersom de inte är som en läsplatta vars egenskaper går att jämföra i en tabell. Men det är ändå lite tröttsamt när det blir alltför uppenbart att all form av kritik saknas. Ambrosi och Passagio cravatte är bra exempel på vad detta kan leda till.

Med det sagt så tycker jag att Manolo är ett undantag. Ni är noga med att poängtera er eventuella relation och intressekonflikt och kritiken ovan är sålunda inte riktad mot er. Tvärtom, ni behandlar problemet mycket bra och det är nog en av anledningarna till bloggens popularitet.
#29 T säger
2014-11-24 16:15 - Anmäl

Är det bara jag som reagerat på att Manolo oftast haft ett oväntat opartiskt förhållningssätt jämfört med väldigt många andra modebloggar som låter sig påverkas avsevärt mycket mer av gratisprodukter? Att döma av diskussionen ovan verkar flera personer vara av uppfattningen att Manolo har ett public service uppdrag.

Dessutom tycker jag att vi tar oss/vårt intresse på lite för stort allvar när vi kräver oberoende granskningar av en slips… Vill man kloka synpunkter om kvaliteten och prisvärdheten på en produkt/märke/butik tycker jag att detta kommentarsfält är ett utmärkt forum för att ställa den typen av frågor. Allt som oftast är det någon läsare som provar det man är nyfiken på.

/T
#30 Andreas Weinås säger
2014-11-24 17:17 - Anmäl

#27 - Även om jag uppriktigt inte har haft det i åtanke när jag valt till fredagsinspirationerna kan jag verkligen hålla med dig angående återförsäljare vs producenter. Vill vi ha ett brett utbud av kvalitetsprodukter så är det just dessa butiker/återförsäljare runt om i Sverige som tar risken och jag tror både Drake´s och Edward Green kommer klara sig utmärkt ändå. Vi lovar dock aldrig exponering i Fredagsinspirationen mot Annonsering.

Håller också helt med om att det är bra med debatt och jag tar absolut till mig den kritik som förts fram. Vi får titta på om det är lämpligt att Olof skriver om vissa varumärken och jag skall försöka erbjuda en bredare variation av sidor jag hämtar bilderna från utan att för den delen tappa kvalitet i inspirationen.

#28
Det ligger säkert till som du säger i vissa personligt ägda mindre bloggar men jag kan med gott samvete säga att jag aldrig har kontaktat någon återförsäljare och lovat artiklar mot freebies. Ibland blir vi kontaktade av företag som frågar om vi vill testa deras tjänst eller så väljer vi att ta kontakt med dem men då är det inte med några krav på gratis produkter. Vi skriver inte heller artiklar om någonting vi inte anser har ett läsvärde oavsett om vi får testa det gratis, till ett reducerat pris eller till fullpris. Vi tackar snarare nej till betydligt fler möjligheter än vi tackar ja till då en artikel om något som inte känns intressant för er läsare inte kommer resultera i någon bättre sajt. Att göra det för en gratis skjorta vore helt enkelt väldigt oprofessionellt och kortsiktigt.

Väldigt roligt att höra att du inte uppfattar oss som en köpt sida och det är också något vi kommer fortsätta sträva efter att bibehålla.

#29
Det värmer att du känner att vår bevakning inte känns partisk pga gratisprodukter etc och även om jag kan hålla med dig om att vi inte har ett Public Service uppdrag försöker vi vara ärliga och ge er läsare så tydlig information i såväl text som bilder vi kan. Att likt ett test av surfplattor jämföra saker vore som #28 skrev inte speciellt bra då det snarare bidrar till att det skapas "sanningar" om vad som är bäst, när det ofta inte är så enkelt. Att räkna handsydda stygn är inte ett tecken på högst kvalitet. Samma sak med vilken konstruktion en sko eller kavaj har. Vi försöker istället förklara vad det innebär samt ev. för och nackdelar så får man skapa sig en egen uppfattning om vad man värderar.

har man frågor om en produkt eller tjänst vi testat finns det alltid möjlighet som du säger att ställa frågan i kommentarsfältet så skall vi svara efter bästa förmåga.
#31 Abakus säger
2014-11-24 17:26 - Anmäl

#29 Det är Andreas som genom att svara på en fråga som inte stalls försökt vända det till att "objektivitet" vad gäller val produkt, kvalite som är vad som ifrågasätts. Det är det inte. Andreas har valt att inte svara och det star honom självfallet fritt men det får en att undra.

Slutligen så uppskattar jag Andreas (och Olofs) inlägg och deras passion för kläder mm men det är en också en helt annan sak.

Slut med denna discussion från min sida.
#32 Andreas Weinås säger
2014-11-24 18:47 - Anmäl

#31 - Jag tycker jag har varit tydlig med att svara. Enkelt uttryckt så har Linnegatan haft med produkterna pga de antingen varit relevanta för veckans tema, lämpat sig genom sin fotografering eller för att de inte funnits att tillgå hos andra webshopar jag letat på. Om det varit väl mycket det senaste får jag ja till mig det men det har inte handlat om någon favorisering utan snarare att sidan varit en av de jag besökt när jag satt ihop inspirationerna. Hittar man något man gillar då så letar man ju sällan upp det eller något annat istället. Tidigare har samma "svit" av produkter från andra sidor förekommit och jag kan mer ha förståelse för att man vill ha variation än att det skulle vara något fel i vilken sida det rör sig om.

Nu känner jag att jag har gjort vad jag kan för att förklara hur det ligger till och anser diskussionen avslutad från min sida. Har man ytterligare frågor eller åsikter om det så är man återigen välkommen att maila mig på andreas@manolo.se.
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.