Manolo logotype

Fredagsinspiration - Den tredelade kostymen

Få plagg som ger en elegantare känsla till den formella klädseln är den tredelade kostymen. Ett plagg som i vår mening ser bäst ut i ett lite mer vågat mönstrat utförande med spetsiga slag. Vi fastnade för en rutig kostym i flanell med grå/brun bas. Accessoarer i brunt skinn lyfter tillsammans med blått helheten ytterligare.

Kostym - Alfred Dunhill, Skjorta - Alessandro Gherardi, Slips - Viola Milano, Näsduk - Drake´s, Skor - John Lobb, KlockaBore

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar om varumärkena: Alessandro Gherrardi Alfred Dunhill Drakes John-Lobb
#1 Fina färger säger
2014-11-14 14:08 - Anmäl

Men tredelat går helt och hållet bort för mig...
#2 tobbe säger
2014-11-14 15:22 - Anmäl

klockrent, riktigt snyggt och coolt med tredelat som man tyvärr ser alldeles för sällan!

snygg slips och intressant klocka dessutom många + på det!
#3 Hampus säger
2014-11-14 19:09 - Anmäl

Har ett par Allen Edmonds Park Ave. Storlek 42. Minns ej US. Använda en kväll. De kostade runt 4000. Vill ha 2500 nu. Skoblock medföljer. Maila mig på hampuseriksson17@live.com vid intresse.
#4 Tweedy säger
2014-11-15 01:02 - Anmäl

Jag tycker det var riktigt snyggt. En sån uppsättning skulle jag gärna bära.

Bruna derbys till kostym skulle jag själv inte kommit att tänka på, men här ser det ut att funka utmärkt. Snyggt kombinerat.

På tal om skor undrar jag vad f-n Hampus kommentar 19.09 har här att göra. Ska inte sånt snarare förekomma på Blocket o dyl?
#5 Noam säger
2014-11-15 18:34 - Anmäl

Snyggt! En fundering som någon kanske kan reda ut: är det nödvändigtvis så att en tredelad kostym är mer formell än motsvarande tvådelade? Ibland ser jag såna formuleringar, men jag är inte säker på att jag håller med. Borde jag hålla med?
#6 Andreas Weinås säger
2014-11-15 19:26 - Anmäl

#5 - bra fråga! svaret är enligt mig både ja och nej. Ur ett tekniskt perspektiv är det inte mer formellt med 3-delat dvs det skiljer sig inte vid exempelvis klädkoder.

Samtidigt är den allmänna uppfattningen ofta att det framstår som mer formellt pga att det inte är så vanligt och drar associationer till förr.

Samma typ av fenomen gäller för t ex dubbelknäppt. Varken mer formellt i kostym eller kavaj men känns för många mer tillknäppt och uppklätt.

Det som enligt mig i första hand avgör formaliteten är 1. Färgen och 2. Materialet.
Ju mörkare, slätare och mer enfärgad en kostym är, ju formellare är den.

Svart/midnattsblått i tunn enfärgad ull är således ett naturligt val för mörk kostym/Smoking oavsett väst eller knäppning.
#7 Alexander säger
2014-11-17 17:18 - Anmäl

Grym klocka! Outfitten påminner lite om Steve McQueen som Thomas Brown.
#8 Gert säger
2014-11-18 16:41 - Anmäl

Snygg snygg kostym. Själv känner jag mig halvnaken utan väst. Men, snart är det väl ändå dags att återgå till naturliga skärningar och storlekar. Vi som inte är anorektiska småpojkar vill ha byxor som går ända ner och kavajer som går att röra sig i. Nu ser ju alla kostymer ut som om de krympt två storlekar i tvätten. Finns det ett rimligare mode att skåda vid horisonten?
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.