Manolo logotype

Zaremba Bespoke – Del 2 - Resultatet

Zaremba Bespoke – Del 2 - Resultatet
I måndags skrev vi här på Manolo om skrädderiet Zaremba från Warsawa och hur vi påbörjat en måttagningsprocess där en kavaj sys upp åt artikelförfattaren. Vi beskrev vårt första möte samt den första måttagningen och provningen. Dagens text kommer att ta vid där vi slutade sist.

Två månader efter vår första måttagning och konsultation var det dags för en första provning av en tråcklad  kavaj. Nu får man en första känsla av hur det kommer att bli. Min personliga känsla var att passformen var riktigt bra och relativt snäv, den liksom kramade kroppen på ett bra sätt. Framförallt över ryggen satt den riktigt bra på första försöket vilket inte alltid är självklart.

Ett par större saker behövde vi dock korrigera. Den första var den högra ärminsättningen som drog sig något och inte skapade ett snyggt fall. Den andra var det högra bröstet och armhålet som inte heller det var tillfredställande vilket framgår av en av bilderna. Det sista, som dock inte var direkt fel men som nu korrigerades mittenknappens läge ner något.

 

Som ni ser på bilderna behövde höger axel/bröst korrigeras efter avprovningen.

Kavajen är endast hoptråcklad för att snabbt kunna plockas isär och skäras till efter de ändringar som behövs göras.

Kavajens ryggparti las ut något men utan större ändringar.

Den mjuka naturliga axeln gör Zaremba riktigt bra.

Ytterligare en månad går och kavajen är klar för nästa avprovning. Den är färdig i det utförande den levereras i men är en aning snäv i midjan, vilket kanske är en konsekvens av att jag gått upp 3.5 kilo sedan den första måttagningen i somras. Detta är något som lätt korrigeras omgående. Efter detta sitter den nu väldigt bra och precis så som jag vill ha det.

 

Det färdiga resultatet.

Knäppningen flyttades ner något och framhäver den naturliga midjan.

Ryggpartiet tydligt fördelarna med att ha en produkt tillskuren efter dig som bärare.

Sammanfattningsvis tycker jag att resultatet är mycket bra, faktiskt över förväntan. Jag vet inte om min förväntansbild är lägre ställd än vad den exempelvis är hos en skräddare som tar dubbelt så mycket betalt? Det kan vara så. Exempelvis är detaljnivån och hantverket riktigt bra och faktiskt högre än hos många brittiska skräddare vars arbete jag har sett (dock inte provat skall tilläggas). Min kavaj är till 90% gjord för hand vilket är en mer tidskrävande process. Mönsterkonstruktionen är mycket bra och de små fel som fanns initialt har rättats, som sig bör, efter den andra provningen. Prisnivån ligger relativt lågt för att vara en hel skrädderitjänst med flera avprovningar. Det kan gå att hitta liknande prisnivå från små firmor i södra Italien och Neapel om man letar. Fördelen med Zaremba är att det är lätt att kommunicera med dem samt att närheten till Polen gör att ett besök hos dem är relativt enkelt och billigt att genomföra.

Som vi skrev i måndags kommer Zaremba att besöka Sverige och Stockholm den 6-7 december för en trunk show där de möter kunder nya kunder. Därför kommer här en liten påminnelse om priser och produkter skrädderiet erbjuder:

Den prisbild som gäller är naturligtvis beroende på vilket tyg man som kund väljer men i ett standardtyg kostar byxor ca 3 000 kr, kavaj ca 13 000 kr och kostym ca 16 000 kr. Då är det alltså en full skrädderitjänst med individuellt framtagna mönster och två avprovningar.

Vill man beställa skjortor samarbetar Zaremba med två skjortillverkare och tar mått åt dem medan dessa syr upp produkterna. Det rör sig om Emanuel Berg för måttsydda skjortor på maskin för ca 1 300 kr och italienska skjortskrädderiet D´Avino vilka syr helt för hand från ca 2 800 kr.

Om intresse finns för att boka ett möte så kan man maila nordictrunkshows@gmail.com eller info@zarembabespoke.com

Maciej kommer att besöka Sverige löpande om intresse finns. Om man väljer att låta sy upp kavaj, kostym, rock eller byxa nu i december så lär detta ta ca 6 månader om han gör besök med ca 2 månaders mellanrum. Skjortor kommer att levereras betydligt snabbare.

För den som så önskar kan man snabba på processen genom att besöka Zaremba i Polen. Ett tips är då att flyga med Wizz air för några hundralappar från Stockholm till Warszawa över en helg och på detta sätt träffa Maciej i ateljén för avprovning.

Initialer inbroderade på kavajens insida.

En slagbredd på runt 9.5cm vilket får ses som varken extremt smalt eller brett historiskt sett.

Kavajen är halvfodrad vilket ger en ledigare känsla men även ökar andningsförmågan något på den annars ganska grova ullväven.

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Guide

#1 Joakim säger
2014-11-06 12:34 - Anmäl

Väldigt bra resultat! För det priset så är det riktigt bra :)
#2 Mocka säger
2014-11-06 13:01 - Anmäl

Fantastisk färg och spännande materialval Olof. Och snittet är också det mycket trevligt, bortsett från den lite väl korta kavajlängden. Jag vet att detta ältas mycket här nu och i slutändan handlar det såklart om personliga preferenser och vad man själv trivs i. Dock vill jag ändå påpeka att längden här blir lite extra oturlig sett till bärarens egna vertikala attribut. Jag misstänker att en helkroppsbild här hade visat på en lite skev balans mellan överkropp och ben. Jag är själv relativt lång, ca. 190 cm, och tycker det är stor skillnad på hur jag upplever kavajlängden om jag enbart fokuserar på överkroppen eller om jag ser till helheten.
#3 Hedåsgatan säger
2014-11-06 13:32 - Anmäl

Snyggt Olof!

Kommentar till #2Mocka, läs "Stil" från igår och reflektera en gång till om kort eller långt...
#4 Andreas Weinås säger
2014-11-06 13:37 - Anmäl

#2 - Jag förstår din poäng även om jag tycker det är just den personliga preferensen som är viktigast. Jag tycker kavajen är välbalanserad och längre än dagens modesilhuett men kanske inte så lång som de mest klassiska du skulle få på Savile Row. Det viktigaste är såklart att Olof är nöjd vilket jag vet att han är.

Det skall ju tilläggas också att vill man ha en kavaj med längre proportioner så går det utmärkt att få och man har ju som nämnts i texten flera avprovningar på sig att få till det resultat man önskar.
#5 Mocka säger
2014-11-06 14:49 - Anmäl

#3 Jag vet inte riktigt vad du syftar till här? Ska man hålla med i kör eller inte skriva alls menar du? Jag ser inget konstigt eller fel i att ha synpunkter på ett plagg som utgör fokus i en artikel. Jag tror nog Olof är såpass säker på vad han själv tycker om kläder att han kan tåla att någon tycker annorlunda om vissa detaljer.
#6 Olof Bernhardsson säger
2014-11-06 15:08 - Anmäl

Mocka, inga problem.
Jag älskar min kavaj från Zaremba. Detaljnivån och arbetet är galet bra. Jag accepterar åsikten. Den är ju konstruktiv.
Jag är 193 cm lång och normalbygd.
Kavajen har en längd på 78 cm från underkant kragen och ner vilket jag vill ha på denna typ av kavaj. Min nästa som han håller på att sy är marinblå och något mera formell och även 1,5 cm längre...
#7 Andreas Weinås säger
2014-11-06 15:51 - Anmäl

#5 - Självklart skall man få ha åsikter och synpunkter och jag tycker precis som Olof att din kommentar är konstruktiv.

Jag ville bara förtydliga att det inte är så att Maciej eller Zaremba insisterar på en viss längd likt vissa skräddare som är väldigt noggranna med sin "husstil". Självklart kommer de med åsikter och råd men om man föredrar en längd som är något längre så kommer de absolut kunna tillgodose detta.

Jag själv kommer sy upp en kostym från Zaremba när Maciej kommer till Stockholm i december och lutar åt en lite längre kavaj runt 77-78cm (är ca 187cm). Sen är det viktigt att inte stirra sig blind på exakta mått då snittet och balansen och modellen påverkar uppfattningen. T ex så kan en dubbelknäppt kavaj behöva ha en lite annan längd då den delar av kroppens över/underkropp på ett tydligare sätt än de enkelknäppta kavajerna som delar sig under knäppningen.
#8 Daniel säger
2014-11-06 15:52 - Anmäl

Förstår inte riktigt åsikten om att den skulle vara för kort. Den är perfekt i längden. Då det även handlar om en udda kavaj vill man kanske inte att det skall misstas för en rock.
#9 Emil säger
2014-11-06 16:48 - Anmäl

Fantastiskt resultat. Grattis till en grym kavaj! Ett diskussionsforum här på Manolo är inget redaktionen funderar att överväga?
#10 Anton säger
2014-11-06 17:21 - Anmäl

Kan vi försöka sluta läxa upp folk som kommenterar och bara acceptera att alla tycker olika? Kommentarsfält är till för det och alla här på Manolo skulle tjäna på att sluta älta i detta, stammisbesökare som förbipasserande som skribenter, alla. Internet kommer alltid ge utrymme för att ta klivet ur sin komfortzon och kommentera exakt vad man tycker deal with it.
#11 Andreas Weinås säger
2014-11-06 17:35 - Anmäl

#10 - Jag ber om ursäkt om det uppfattades som en uppläxning. Det var absolut inte avsikten. Däremot är min övertygelse att kommentarsfältet blir klart mer givande om man kan diskutera saker. Precis som man skall få tycka exakt vad man vill i ett kommentarsfält har man ju rätt att svara på detta. Det är inte frågan om att "rätta" utan snarare tydliggöra varför vissa val är gjorda.

Vi sysslar inte med censur så länge det inte rör sig om personangrepp men att man som läsare eller skribent svarar på kommentarer ger ju ett klart mycket mer levande kommentarsfält.

Titta på gårdagens artikel om stil där diskussionen är uppe i över 30 kommentarer utan att det varit någon oacceptabel ton eller personangrepp.
#12 Halmstad säger
2014-11-06 19:10 - Anmäl

Grymt snyggt. Ett bra sätt att dra ned på formaliteten är att välja ett lite grövre tyg och kan man genom materialval och konstruktion också undvika att det blir för varmt inomhus är det ju perfekt. Kavajen är inte störande kort.
#13 Jonas E säger
2014-11-06 19:27 - Anmäl

#8

Intressant att du inte förstår åsikten. Förstår du att 1-2 cm extra kan förändra silhuetten markant, från att i betraktarens ögon vara för kort, eller för den delen för lång, till att bli perfekt balanserad.

Den extra längden (1-2 cm) gör knappast om kavajen till en rock. Eller du kanske hade en annan uppfattning? Jag förstår inte.
#14 Errol säger
2014-11-06 20:09 - Anmäl

Härligt färgval! Vore kul att se någon bild framöver på dig med kavajen i något naturligt sammanhang.
#15 Daniel säger
2014-11-06 20:14 - Anmäl

Hej, Zaremba ser riktigt bra ut. Hur görs betalningen till Zaremba? Allt efter det är klart, eller hälften vid första gången och hälften när det är klart?
#16 marre säger
2014-11-06 20:47 - Anmäl

Det skulle vara intressant om det framgick huruvida skribenten erhöll/erhåller rabatt vid inköp av Zarembas produkter. Journalistisk etik etc.

Tack för trevlig artikel.
#17 Nils säger
2014-11-06 22:57 - Anmäl

Håller med #16

Tycker det vore trevligt om ni skrev med om ni får rabatt på plagg av olika företag. Antar att Olof inte hjälper Zaremba med sin trunkshow bara pga bultande hjärta för polsk skrädderiverksamhet. Har inget emot det men känns mer ärligt om ni meddelar detta.
#18 Olof Bernhardsson säger
2014-11-07 08:48 - Anmäl

#16 och #17
Marre och Nils frågan är befogad och jag svarar gärna.

Men först bakgrunden. Zaremba är ett skrädderi som jag fått upp ögonen för genom de bilder som de lägger ut på Tumblr samt att jag sett Maciej på diverse streetstylebloggar.
Jag kontaktade dem i samband med Pitti Uomo för att göra en intervju med Maciej till Manolo då jag tyckte att det fanns ett stort inspirationsvärde i det.
Efter att ha träffat honom där blev jag så imponerad att jag betämde mig för att sy upp en kavaj. Jag hade dessutom ett eget donegal tweedtyg som jag tyckte skulle passa bra.
Vi började processen och jag berättade att jag tänkte göra en repotageserie till Manolo om kavajens uppkomst och resultat.

Och för att svara på er fråga, JA, i samband med detta fick jag rabatt på min kavaj. Men i detta fall tycker jag det faktiskt är mindre intressant. Främst då jag kontaktade honom först, och dessutom hade gjort den ändå och betalat 100% för den. Dessutom är det en firma av yttersta klass som höjer hela nivån på Manolos innehåll.

Andreas och jag kämpar hela tiden för att utveckla och höja innehållet på Manolo. En sida som har mycket kräsna läsare som ställer stora krav. Vi har märkt att intresset för skräddarsytt och måttsytt ökat rejält och efterfrågan är stor även i Sverige trots ett begränsat utbud. Vi har fler artiklar på gång likt den som gjorts nu om Zaremba bespoke. I de flesta fall betalar vi fullpris med egna pengar. Vilket också begränsar hur ofta vi har råd att göra denna typ av inlägg. Ibland erbjuds vi 10-15% rabatt som en symbolisk gest och i något annat enstaka fall bättre rabatt än så. Men då bygger det nästan uteslutande om kontakter med någon på dessa firmor snarare än att de "köper" sig utrymme redaktionellt. Vi hade alltså kunnat få rabatt ändå från.

När det kommer till den Trunk show som jag och Andreas hjälper till med så gör vid det till 100% ideellt, tro det eller ej.
Andras kommer att sy en kostym och jag en kavaj och byxor och vi betalar exakt samma pris som alla andra som besöker Zaremba. Vi får självklart inte heller någon ersättning av Zaremba för att vi hjälper till.
Tvärtom så blir det en dyr helg för mig med resa till Stockholm.
Varför gör vi detta då?
För att vi älskar mode i allmänhet och skräddarsydda i synnerhet. För att det finns ett stort nyhetsvärde och inspirationsvärde att förmedla på Manolo. För att Maciej är en mycket trevlig person och duktig skräddare som vi gärna hjälper. Slutligen för att Zaremba erbjuder en attraktiv prisklass och kan fungera som insteg för många som vill prova på riktigt skrädderi. På detta sätt hjälper vi till med att fler får upp ögonen för detta hantverk och vad det innebär och blir sjukt mycket elegantare på köpet vilket gynnar alla. De som bär plaggen och alla som får den äran att titta på hur snyggt klädda personerna blir :-)

Ni kan dessutom vara lugna för vår tanke är att fram över hjälpa fler skräddare, skjortmakare, skomakare och slipsmakare, att besöka Sverige på samma villkor. Vi kommer aldrig att ta betalat för detta.
Vi har även tankar på att göra ett större event tre gånger per år då flera tillverkare kommer samtidigt till Stockholm för att möta potentiella kunder.

Detta gör vi av en enda anledning. Vi älskar det vi håller på med!
#19 tobbe säger
2014-11-07 10:11 - Anmäl

Ett evenemang med flera dylika leverantörer hade ju varit riktigt intressant att besöka!
#20 andreas säger
2014-11-07 10:39 - Anmäl

Fantastisk kavaj och underbart tyg. Själv föredrar jag aningen längre kavajer men det är ju en smaksak.
#21 wineridge säger
2014-11-07 10:40 - Anmäl

Lyssna inte på haters, det kommer alltid finnas kritiska människor. Ni för ett fantastiskt jobb som många älskar, keep it up Olof o Andreas!
#22 Toadvine säger
2014-11-07 10:51 - Anmäl

Andreas & Olof: Jag tycker att det finns en viss poäng med er att lyfta fram hur det ligger till med rabatter etc. just för att undvika den typen av misstankar som framförts i kommentarsfältet.
#23 Andreas Weinås säger
2014-11-07 11:23 - Anmäl

#22 - Förstår hur du ser på det. Samtidigt kan detta variera beroende på vad för artikel/produkt det handlar om och som Olof nämner har det snarare rört sig om en vänskapsrabatt än att vi skulle skriva om något mot reducerat pris.

Jag hoppas och tror att läsarna har tillräckligt stort förtroende för oss som skribenter i att vi kan vara objektiva i vår bedömning oavsett om vi betalat fullpris eller fått en rabatt. Ibland får vi möjligheten att göra det till ett bättre pris och i vissa fall är det enda sättet att artikeln skall gå att genomföra då det är våra egna skattade pengar vi betalar dessa saker med trots att det är redaktionellt arbete. Vi älskar det vi gör och skulle inte kompromissa med integritet genom att skriva om något vi inte tror har ett läsvärde eller hylla något villkorslöst som inte förtjänar det pga förmånligt pris.
För oss handlar det om att objektivt förklara hur processen går till, vilka möjligheter som finns och till vilket pris produkten/tjänsten går att köpa. Sen att genom text och bilder illustrera slutresultatet så får man som läsare dra sina egna slutsatser om hur vida man gillar det eller ej.

Eftersom vi aldrig skulle skriva/recensera en skräddare mer än en gång och inte får några stående rabatter har vi inte något att vinna på att skriva upp något som inte förtjänar det i vår mening. Vi garanterar heller aldrig skräddare eller företag ett en positiv recension på någon artikel.

Jag bestämde mig för att göra en kostym hos Zaremba efter att ha sett Olofs kavaj och det rör sig inte om någon artikelserie eller rabatterat pris. Jag tyckte hantverket, snittet och produkten verkade väldigt bra för vad man betalar. Samma sak gäller med flera andra artiklar som är inplanerade under 2015.

Förhoppningsvis finner ni läsare ett intresse i att läsa artiklarna och dra era egna slutsatser.
#24 Jonas säger
2014-11-07 12:53 - Anmäl

Förstår inte varför betydelsen om Andreas & Olof får rabatt. Vad spelar det för roll? För mig är det viktigaste att dem fortsätter inspirera och skriva fantastiska artiklar och reportage - och om dem får produkter, får rabatt eller köper till fullpris rör mig inte i ryggen. Tvärtom, skulle nästan vara bättre om dem fick fler produkter för det leder förhoppningsvis till fler artiklar/reportage.

Jantelagen måste snart få en gräns...

Skulle dem skriva ut att dem fick rabatt på vissa produkter så kommer folk bli kinkiga för att dem fick rabatt istället.

Fortsätt som ni gör, Andreas & Olof.
#25 Plimpton säger
2014-11-07 13:47 - Anmäl

Tycker att det var väldigt bra att Olof och Andreas förklarar hur det ligger till med rabatter etc.
I alla fall jag trodde att det rörde sig om betydligt mycket större rabatter än vad Olof skriver om här. Sen tror jag att Olof och Andreas får vara vaksamma - Även om ni inte tror det så påverkas nog er integritet av dessa rabatter och av att ni är vänner/bekanta med många av dom ni skriver om.
Med det sagt så vill jag säga att jag till stor del tycker att ni gör ett jättebra jobb!
#26 Koffe säger
2014-11-07 16:16 - Anmäl

#24 Jag tror inte att det för någon handlar om jantelag eller avundsjuka. Vad det handlar om är att det, innan man lägger upp 13 000 kr för en skräddarsydd kavaj, kan vara intressant att veta om recensionen på Manolo kan ha färgats av kompisrelationer eller av att artikelförfattaren direkt eller indirekt har fått ersättning för att skriva den. Ganska grundläggande kan tyckas.

I slutändan tror jag ändå att det främst är Olof och Andreas som har att vinna på att vara öppna med eventuella rabatter och ersättningar, då det är deras integritet och självständighet som riskerar att urholkas och ifrågasättas.

Avslutningsvis vill jag säga att ni gör ett kanonjobb med sidan!
#27 Jonas säger
2014-11-07 19:24 - Anmäl

#26,
Tror både Andreas och Olof byggt upp sin professionalism and tillit i den mån att det dem skriver inte påverkas allt för mycket utav rabatter, kompisar m.m. Lever i tron om att alla artiklar är objektiva och sakliga. Tycker dem i flera artiklar belyser svagheter och andra åsikter som är mindre bra kring snitt, funktion, kvalitet osv.
#28 Andreas Weinås säger
2014-11-07 20:09 - Anmäl

#26 - Visst kan det vara så men jag tror precis som du och #25 säger att man påverkas mer av en eventuell vänskap med någon än några tusenlappar i rabatt. Vi kommer inte heller hålla någon kall distans till folk vi träffar och lär känna i branschen för att inte riskeras att färgas i vårt omdöme.
Om man är osäker på vår integritet finns ju alltid möjligheten att skapa sig en egen uppfattning av produkterna. Dels genom bilderna i artiklarna men även genom en egen reseach.
Även om jag eller Olof genuint älskar resultatet från en skräddare kan vi ju aldrig garantera att alla som testar den kommer bli nöjda.

För att klargöra så har varken jag eller Olof NÅGONSIN fått- eller tagit emot betalning för att skriva om en tjänst/produkt. Då skall artiklarna isåfall märkas som samarbeten likt "Manolo x Skoaktiebolaget" eller "Manolo x Cavaliere" och pengarna gå till förlaget och aldrig till oss som privatpersoner.

Det är viktigt att klargöra några saker angående våra recensioner av diverse plagg oavsett om det rör sig om skräddarsytt, made to measure eller konfektion: Vår ambition är inte att syssla med en grävande journalistik där vi skall sänka företag för att en knapp lossnade på kavajen. Vi skall samtidigt inte heller hylla något vi inte tyckte var bra. Väldigt mycket när det kommer till kläder grundas i subjektiva åsikter eller personlig smak och inte alltid teknisk kvalitét. Vad vi tycker personligen måste självklart framkomma men också att det är våra personliga åsikter och inte hur vida det är bättre eller sämre. Man kanske trodde att ett tyg skulle bete sig på ett annat sätt i en färdig kostym/kavaj eller att de val av fickor/detaljer man gjorde skulle bli bättre än det blev. Den typen av saker är hårt att klandra skräddaren för om man själv är den som gjort valen.

Sen finns det ju uppenbara fel som att fickor skulle vara sena, ärmisättning är inkorrekt eller måttagning inte alls blivit vad man kommit överens om. Då bör det självklart framhävas i text och/eller bild.

Men vi kan inte uttala oss om hur vida det är bättre eller sämre att en skräddare väljer att sy vissa delar med maskin och andra för hand men vi bör redogöra för hur det ligger till och sätta det i relation till priset på produkten då handsydda detaljer kanske inte gör någon praktisk skillnad i vissa fall men är en mer tidskrävande process som försvarbart kan kosta mer. Vissa älskar estetiken i dessa detaljer och är villig att betala ett premium för det oavsett om det fyller en funktion eller ej.

Så för att summera så handlar det åtminstone som jag ser det om att på bästa sätt inspirera och redogöra för er läsare om en viss skräddare eller måttsömnadstjänst så att man får ett intryck av hur det går till, hur det produceras, vilka val man kan göra samt vad det kostar. Det är sen upp till er läsare att avgöra om det är värt pengarna och det är inte upp till oss att egentligen avgöra hur vida det är bättre eller sämre än något annat.

#27 - Tack för de vänliga orden och det är självklart vår ambition att alla våra artiklar skall vara objektiva, sakliga och intressanta för er läsare. Jag värderar mitt jobb här med Manolo alldeles för högt för att riskera det genom att inte vara ärlig eller tydlig med vad jag tycker.
#29 Fredrik säger
2014-11-07 21:15 - Anmäl

Jag tycker det är ganska ointressant huruvida Andreas och Olof får rabatter eller ej, precis som alla jobb får man förmåner, jobbar man på bank för man lägre ränta osv. Inget konstigt med detta. Jag tycker snarare att får de inte rabatter eller chans att prova så måste det vara ett förbannar dyrt nöje/arbete att recensera alla dessa produkter. Följer både Andreas och Olof på Instagram och den sistnämndes budget hos diverse skräddare än nog större än de flestas månadslöner :). Tycker ni gör ett grymt jobb och ni borde ha mer förmåner än som ni skriver om ovan.... Och vi läsare ska vara glada att det är folk med bra ekonomi som väljer att skriva för Manolo :)

Grymt jobb!
#30 M säger
2014-11-08 19:17 - Anmäl

Mycket intressant läsning! Jag undrar vad ni har för uppfattning om Graham Browne i London. Jag läste om dem på Simon Cromptons blogg och blev så inspirerad att jag sydde upp en kostym där som jag tyckte blev väldigt bra. Priset var väldigt fördelaktigt vid tidpunkten och jag tror att jag betalade 11-12000 kr. Men jag är heller inte lika kunnig inom området som ni är. Framstår dem som bra, eller har de några tydliga brister?
#31 Raderad säger
2014-11-08 22:55 - Anmäl

Schysst läsning och schysst kavaj! Blir sugen på att prova Zaremba någon gång, hoppas det blir fler besök i Sverige (i Köpenhamn när han är i Sthlm nu så kört).
#32 Raderad säger
2014-11-09 08:09 - Anmäl

Takk for en interessant artikkel.
Har dere noen kunnskap om J. Turbasa..? Ser de også er nevnt på div nettsteder..

Forøvrig takk for et godt nettsted, som vi lenger vest også har stor glede av.
#33 Abakus säger
2014-11-09 11:23 - Anmäl

Utmärkt artikel än en gång av Olof!

Gällande kavajens längd så hade jag personligen föredragit samma längd som nu Olof får på marinblå kavajen. Längden på denna är dock långt ifrån "flygvärdinnelooken" som man ser på allt för manga idag.

I övrigt mycket fin design och bra passform. Utmärkt beskrivning generellt I artiklarna och Zaremba känns som en bra ingångsskräddare för oss som kört MTM till nu.

Gällande rabatter så tycker jag det är utmärkt att ni redovisar dem.
#34 Anders säger
2014-11-09 12:20 - Anmäl

Ett galet trevligt tygval. Speciellt till den okonstruerade modellen, som ger ett ledigt intryck. Arbetet ser också välgjort ut och jag gillar ärmlängden, som visar en generös del av skjortmanschetten. Snyggt! Jag har själv låtit korta flera av mina kavajers ärmar, för att få den effekten. Även på en kostymkavaj från Anderson & Sheppard. Längden har jag inga kommentarer till. Anser att det har mycket med bärarens ålder att göra, liksom typ av kavaj och önskad framtoning.
#35 georg säger
2014-11-09 13:14 - Anmäl

Problemet när längd och passform diskuteras är att ingen vet. Det finns inga regler som passar alla vilket skrämmer många som tyvärr sysslar mer med att oroa sig för om något är fel istället för att vara glad för sina kläder.
#36 M säger
2014-11-09 14:03 - Anmäl

Tack för ytterligare ett spännande reportage. Något som vore väldigt intressant är om du gick the whole nine yards och beställde en kostym från Bauer. En sådan ligger ju i en helt annan nivå prismässigt och det skulle vara otroligt spännande att se dina refelektioner på om den gör det även resultatmässigt, jämfört med London och Warzava suitarna.
#37 marre säger
2014-11-09 22:03 - Anmäl

Tack för svaren Olof och Andreas, min fråga rörde objektivitet och integritet som jag tycker ni har berört i era svar.
Självklart menade jag inte att vara missunnsam eller ge uttryck för någon form av jantelag (#24) eller framstå som en "hater" (#21) vad nu det innebär.

Tack för trevliga och informativa inlägg.
#38 Rabbe säger
2014-11-09 22:12 - Anmäl

För trovärdighetens skull så är rabattfrågan en icke-fråga enligt mig. Självklart ska upplysning lämnas om man får rabatt. Dock så är ju detta beroende av skiribenterna får det i egenskap av privatpersoner eller som representanter för Manolo. Manolo ägs väl av Egmont eller har jag fel? Men med tanke på genomslaget för Manolo kan det vara svårt att hävda att man får den i egenskap av privatperson. Om jag inte missminner mig hade även Skatteverket vissa synpunkter på detta när det gällde andra bloggar.
#39 Lucas säger
2014-11-10 22:43 - Anmäl

Seriöst. Det är alltså en modeblogg, inte folkvalda politiker vi talar om. Vänligen kom ihåg det.
Tack till Manolo för en mycket läsvärd artikel och blogg.
#40 Erik säger
2017-04-30 10:47 - Anmäl

Hej Olof! Tack för en bra artikel! (Jag är medveten om att artikeln har snart tre år på nacken.) Jag är lite av en nybörjare på det här området och försöker att lära mig se när en kavaj sitter illa och vilka mått eller vilka delar av konstruktionen det beror på. Just det här orsaksambandet kan för mig ibland vara lite komplicerat. I artikeln skriver du: "Den första var den högra ärminsättningen som drog sig något och inte skapade ett snyggt fall. Den andra var det högra bröstet och armhålet som inte heller det var tillfredställande vilket framgår av en av bilderna" Vad menar du exakt med "den höga ärminsättningen" och på vilket sätt var "armhålet" inte tillfredsställande? Tack på förhand! Med vänliga hälsningar, Erik
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.