Manolo logotype

Ralph Lauren Purple Label hösten 2014

Ralph Lauren Purple Label hösten 2014
Ralph Lauren är närmast en institution inom herrmode. Vanligtvis förknippas varumärket med den preppyinspirerade linjen POLO men idag har vi valt att fokusera på det bästa företaget har att erbjuda. Med en produktion i Italien av de finaste materialen i handsydda konstruktioner erbjuder man i Purple Label-linjen toppkonfektion av högsta klass. Baksidan är väl att prislappen inte sällan springer iväg en bra bit norr om en genomsnittlig månadslön för en ytterrock eller kostym.

Vad skiljer då Ralph Lauren Purple Label från t ex andra tillverkare av toppkonfektion? Framför allt är det företagets snitt och vågade färgval. Kollektionerna är ofta långt ifrån safe och drar ofta tankarna åt en blandning av The Great Gatsby, brittisk landsbyggsromantik och italiensk elegans. 

Purple Label är generellt sett något smalare skuren är t ex POLO i passformen och produceras av några av de bästa fabrikerna i Italien. Hur vida det är den mest prisvärda kollektionen man kan köpa är väl mer tveksamt men såväl kashmirtröjor som kavajer håller hög kvalitet. 

I höstens kollektion ser vi krispiga vita skjortor, rutiga kostymer och klassiska kavajer. Byxorna har en lite mer tilltagen byx- och fotvidd än våra svenska aktörer och många av plaggen kombineras med eleganta sammetstofflor. 

 

Rutig kostym i sober färgskala.

Klassisk #Menswear-uniform bestående av marinblå blazer och grå ullbyxor.

Ledig tweedkavaj som drar tankarna till brittisk jaktstil.

Ytterplagg av den dyrare klassen. Handsydd kashmirrock med shearlingfodrad krage.

Härlig mockajacka med bälte i midjan.

Lite enklare alternativ i ull med fyra fickor i framstycket.

Stickad dubbelknäppt hybrid mellan kavaj och tröja i 70% ull och 30% kashmir.

Mysig kabelstickad kashmirpolo i nougatbrunt. Perfekt över jeansen eller under en ledig kavaj.

Klassisk Purple Label-elegans i form av en benvit smokingjacka med sjalslag.

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Kläder

Andra artiklar om varumärkena: Ralph-Lauren
#1 Ocgb säger
2014-10-27 14:30 - Anmäl

Finns purpel label i butiker i Sverige och vad är prisbilden på ex en kavaj?
#2 Andreas Weinås säger
2014-10-27 14:50 - Anmäl

Jag är osäker om Purple Label säljs i Sverige men störst chans är i så fall att finna det i Ralph Laurens flaggskeppsbutik på Biblioteksgatan i Stockholm.

Kavajer och kostymer ligger mellan $4000-5000...
#3 Toadvine säger
2014-10-27 14:55 - Anmäl

Man kan nästan helt skippa Purple Label och andra topp-RL linjer om man inte är stenrik. Man betalar otroligt mycket för Ralph Laurens design och varumärke. Du får lika fina saker hos andra butiker i Stockholm för halva priset. För att inte tala om att köpa bespoke.
#4 Hedåsgatan säger
2014-10-27 14:56 - Anmäl

Den stickade dubbelknäppta hybriden skapar habegär!
Ni kommer väl ihåg reportaget om G.abo som utlovat?
#5 tobbe säger
2014-10-27 15:20 - Anmäl

Nog för att de har snygga grejer men skulle aldrig kunna motivera att lägga så mycket pengar på RTW när man för mindre pengar kan få bespoke hos toppnamn både i UK och Italien!
#6 Jocke säger
2014-10-27 15:23 - Anmäl

Wow, över förväntan! Trodde detta var corneliani med en liten häst på insidan av plaggen. Men det var ju faktiskt riktigt snyggt!
#7 gnällis säger
2014-10-27 15:40 - Anmäl

Ok - men slipsklämma?
#8 Andreas Weinås säger
2014-10-27 16:17 - Anmäl

Som vi varit inne på ett par gånger tidigare så är det svårt att jämföra RTW och Bespoke av flera skäl men vi håller med om att Purple Label kanske inte är mest produkt för pengarna. Samtidigt är det en design som många fascineras av och aldrig själv kunnat skapa genom skräddarsytt. Har man pengarna men inte tiden samt gillar plagg och passform hos PL så ser jag inte problemet. Att det inte är den mest prisvärda linjen är ju relativt självklart men fortfarande inspirerande produkter med en tydlig egen design och estetik.

Hur stort premium den designen är värd är helt enkelt upp till köparen att avgöra.

#6 - Corneliani sydde tidigare POLO-linjen.
#9 Jocke säger
2014-10-27 16:32 - Anmäl

#8 Stämmer, glömde bort att det var caruso numera.
Raffaele Lauren :)
Hur som helst, snygg kollektion!
#10 riesenschnauser säger
2014-10-27 17:28 - Anmäl

Sjukt i huvudet hur snyggt det är! Om man gillar snittet men ogillar prislappen finns ju möjlighet att ta bilderna till en skräddare, då får man det bästa av båda världar...
#11 tobbe säger
2014-10-28 08:01 - Anmäl

#8 Absolut Andreas och min tanke var inte att klanaka ner eller på något sätt vara negativ. Det är kul att se kollektionen och självklart finns det massor av folk som inte tvekar att köpa då de har pengarna och kanske som du säger passar bra i dem eller inte har tid.
#12 Andreas Weinås säger
2014-10-28 11:15 - Anmäl

#11 - Självklart förstår jag din poäng och jag själv hade också valt skräddarsytt i den prisklassen men det beror mer på att jag har ett väldigt stort intresse, vet vad jag vill ha och har tid att vänta på resultatet. Vill bara lyfta det faktum att man ibland får titta ur någon annans perspektiv och det känns ju som det säljs betydligt fler Kiton, Attolini och Purple Label-kostymer än skräddarsytt i världen varje år så visst finns det en efterfrågan.
#13 Andreas Weinås säger
2014-10-28 11:22 - Anmäl

10 - Du har en poäng i att man kan ta med exempelbilder till sin skräddare och man skall alltid försöka vara så tydlig som möjlig med vad man vill ha. Samtidigt höjer jag ett varningens finger här: Det är nämligen så att även skräddare arbetar med en husstil. Även om du går till Huntsman, Rubinacci, Caraceni eller Liverano så kommer inte de att "kopiera" snittet på bilderna du visar och om de försöker göra det kommer med största sannolikhet resultatet inte bli helt optimalt. Även om passformen är superb, tygvalen är dina så kommer alltid snittet eller formen vara efter deras filosofi oavsett om mönstret är gjort för dig.

Mitt råd vilket jag fick av en bekant som handlat väldigt mycket skräddarsytt är att göra sin research, ta reda på vilket skrädderi som erbjuder den husstil/snitt som du gillar bäst och sedan göra så lite ändringar som möjligt. När skräddaren får fria tyglar att göra det just dem är bäst på kommer förmodligen resultatet bli bäst också. Att in och be dem en Savile Row-skräddare att sy en mer neapolitansk kavaj kanske blir bra men det är inte deras expertis och vill man ha det kommer man garanterat få ett bättre resultat i Neapel och vice versa.
#14 riesenschnauser säger
2014-10-28 15:00 - Anmäl

#13: Instämmer.
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.


Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

Hermes silk printing, Lyon: Factory...

Läs mer

Shoegazing

Inför London Super Trunk Show 2019

Läs mer

Hodinkee

First Photos: The Bulgari Octo...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen