Manolo logotype

Ermenegildo Zegna hösten 2014

Ermenegildo Zegna hösten 2014
Näst på tur i höstens modebevakning är italienska konfektionsgiganten Ermenegildo Zegna. Företaget är idag ett av de största i hela branschen var kollektioner sträcker sig från Zegna Couture; En spjutspetslinje designad av Stefano Pilati med skyhög modegrad, till Z Zegna som är en något mer humant prissatt underlinje. Vi har dock valt att fokusera på den dressade huvudlinjen Ermenegildo Zegna; businessmode per definition.

För hösten har Ermenegildo Zegna valt att hylla den naturliga fibern. Finaste ull, exklusiv kashmir och företagets ZegnaSilk kombineras i en färgpalett som sträcker sig från grått och mörka toner av beige till vinrött, grönt och tartanrutigt. Värt att ha i minnet är att Zegna startade som och fortfarande är ett av världens främsta väverier utöver konfektionslinjerna. 

Ermenegildo Zegnas kollektion lägger stort fokus på mötet mellan formellt och ledigt och har för säsongen tagit fram klassiska konstruktionen utförda i högpresterande material samt alternativa vävtekniker. Det är just dessa subtila vävtekniker som kan ge en ledig känsla till en annars formell kavaj.

Oavsett om det rör sig om affärskostymer i skyhöga Super-nummer eller lediga stickade plagg är det en sak man med säkerhet kan säga om Ermenegildo Zegna: Material och fiber är tveklöst av högsta kvalitet!

Ur ett rent estetiskt perspektiv är höstens kollektion ganska typisk för Zegna. Välplåtad, påkostad och ganska förutsägbar. Många kategoriserar företaget i samma skara som Hugo Boss och lite elakt benämt som flygplatsmode för resande affärsmän. Även om varken plagg eller kampanjer är de mest oväntade vill vi dock påstå att det finns få om ens någon som i kategorin som gör det bättre. 

 

Dubbelknäppt kostym i mörkblått för styrelserummet.

Mörkgrön kavaj tillsammans med mörka sobra toner.

Exklusivt stickat.

Vinröd blazer till grå ullbyxor.

Den mångsidiga Peacoaten.

Sofistikerad lager på lager-styling i grått.

Inslag av skinn i kollektionen.

 

En liten film som visar delar ur höstens kollektion från Ermenegildo Zegna. 

 

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Kläder

Andra artiklar om varumärkena: Ermenegildo Zegna
#1 Erik säger
2014-10-20 13:05 - Anmäl

Nice
#2 Zegna säger
2014-10-20 13:49 - Anmäl

stramt, stelt och fantasilöst
#3 Eda säger
2014-10-20 15:01 - Anmäl

Nej, en så här stram grund ger snarare möjligheter till oändliga kombinationer - såväl strama och stela som clownartade och lössläppta - beroende på vad man föredrar. Jag skulle vilja ha varenda en av kavajerna.
#4 Piranha säger
2014-10-20 17:35 - Anmäl

"Dubbelknäppt ... för styrelserummet"?

Kanske på Egmont. Aldrig på GS.
#5 Halmstad säger
2014-10-20 19:26 - Anmäl

Apropå korta kavajer:

http://store.zegna.com/se/men/suits
#6 Gustav säger
2014-10-20 19:46 - Anmäl

Hej, det vore intressant men en outfit for ubåtsjakt. Jag tänkte bege mig ut i veckan och skulle vilja vara riktigt stiligt klädd.
#7 Raderad säger
2014-10-20 21:28 - Anmäl

#6: Får jag föreslå http://doursoux.com/fr/pull/435-pull-gb-uboat.html ?

ObOnTopic: Den där gröna kavajen skulle jag inte säga nej till!
#8 Simon säger
2014-10-21 08:23 - Anmäl

#6 Se "Jakten på Röd Oktober" för inspiration! Även "The Life Aquatic" kan funka om du drar mer åt hipsterhållet. God jaktlycka!
#9 Andrew säger
2014-10-21 11:24 - Anmäl

Dubbelknäppt i dag. Då blir det alltså besök i styrelserummet för mig...
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.