Manolo logotype

Isaia Napoli hösten 2014

Isaia Napoli hösten 2014
Senast var det klassisk businesstil i form av Cesare Attolini och idag tittar vi på en annan av de kända neapolitanska skrädderierna. Dagens aktör har dock en ganska annorlunda approach till herrmode med en stor portion lekfullhet i form av färg, snitt och mönster. Vi talar såklart om Isaia Napoli som för hösten låtit sig inspireras av det italienska köket.

Isaia är en stor favorit hos oss på Manolo och säsongens kollektion var helt klart en av favoriterna från förra vinterns Pitti Uomo-mässa. Att prata om trender med stora rutor blir närmast ointressant då företaget gjort det till sitt dna och lär fortsätta med detta i många år oavsett om vi ser en förändring hos andra.

Hösten inspireras av den italienska matlagningen och färgerna går framför allt i tre teman. Dessa är mörkblått, vinrött och mörkgrönt. Genomgående ser vi kraftiga mönster med fokus på rutor så som glencheck, guncheck och windowpane men även kritstreck och randiga skjortor. 

Isaia är såklart inte för alla men vad man kan säga är att deras höstkollektioner ofta passar oss skandinaver något bättre då färgpaletten är något mer mättad och murrig. Sen beror det självklart mycket på hur man väljer att kombinera produkterna och flera av företagets kavajer och kostymer blir klart mer subtila tillsammans med en enfärgad skjorta och slips.

 

Stora delar av höstens kampanj är plåtad i ett neapolitanskt kök.

En relativt lättburen tolkning från företaget.

Kritstrecksrandig businessvid men med ett alternativt bordsskick.

Klassisk smårutig höstkavaj när det är som allra bäst.

Ledig mockajacka i vinrött.

Mörkblå kavaj med överruta och bruna accessoarer.

Blårutig dubbelknäppt kavaj.

Gröna inslag i form av peacoat och väst.

Limoncello på maten. Här ser man tydligt hur vita byxor kan bäras även under hösten.

Storrutig kavaj.

Toner av vinrött ses frekvent som såväl bas och accentfärg. Dubbelknäppt är ett frekvent inslag i kollektionen och något Isaia behärskar med bravur.

Mörkblå ledig tolkning av ytterplagg.

Isaias kragfoder.

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Kläder

Andra artiklar om varumärkena: Isaia Napoli
#1 Jörgen säger
2014-10-13 12:38 - Anmäl

De bruna kavajerna, speciellt den på bild nummer tre, var verkligen trevliga!
#2 Raderad säger
2014-10-13 13:17 - Anmäl

Haha, det här var riktigt kul!
#3 Daniel säger
2014-10-13 13:32 - Anmäl

Sjukt sprezz att ha plastbestick i kavajfickan... :)
#4 Errol säger
2014-10-13 17:05 - Anmäl

Översta bilden... Egentligen borde slipsen sticka fram under kavajknappen. Har själv "problem" med det på vissa av mina kavajer. Hur löser man det?
#5 Jörgen säger
2014-10-13 17:28 - Anmäl

#4; köp byxor som har en midjehöjd avsedd för att bäras med kavaj. Köp inte kavajer som är "trendigt" tighta.
#6 Arnault säger
2014-10-13 18:31 - Anmäl

Gillar skarpt! Mycket bättre än deras mer excentriska vårkollektion.
#7 Andreas Weinås säger
2014-10-13 19:48 - Anmäl

#4 - Jag vet inte om jag missförstått frågan men om slipsen inte sticker fram beror det väl på att den är för kort knuten? Har man en låg knäppning på kavajen kan det vara svårare men dessa har en relativt hög knäppning. Här ser det ut som slipsen hamnat snett och döljs av kavajen.

#5 - Om man inte vill ha mellanrum mellan byxa och kavajens knapp förstår jag din kommentar men vad har byxan midja och om kavajen är trendigt tight med hur vida slipsen sticker fram eller inte?
#8 Errol säger
2014-10-13 20:41 - Anmäl

#7: Tack för svar. Alltså, jag vill helst inte att slipsen ska peka ut nertill. Men då flera av mina kavajer är skurna såsom på översta bilden blir det problem. Eftersom Isaia lyckades trolla bort slipsänden här tänkte jag att det kanske fanns något husmorsknep.

#5: Tack för tipset... Tanken att köpa andra kavajer har slagit även mig. Men hur byxans midjehöjd spelar in förstår inte jag heller.
#9 Andreas Weinås säger
2014-10-13 21:31 - Anmäl

#8 - Då förstår jag. Din första kommentar löd nämligen "Egentligen borde slipsen sticka fram under kavajknappen." vilket jag tolkade som du ville få den att sticka fram.

Mitt råd i så fall är att välja kavajer med ett annat snitt där de inte delar sig lite mycket under knäppningen. Här är brittiska tillverkare ofta ett bättre val än t ex italienare. Jag själv gillar just när de delar sig en del då jag tycker det balanserar upp delningen ovanför knappen på ett symmetriskt sätt. Det öppnar också för möjligheten att visa detaljer som bälte och slipsens avslut och att man ser höjden på byxan vilket döljs annars.
#10 Andrew säger
2014-10-13 22:19 - Anmäl

En del fina plagg. Det där återkommande camouflagemönstret hade de kunnat lämna kvar på ritbordet.
#11 Fredrik säger
2014-10-14 09:30 - Anmäl

Det mesta är mycket fint men den röda lilla styggelsen som sitter på varje plagg är omöjlig.
#12 Andreas Weinås säger
2014-10-14 11:27 - Anmäl

#11 - Jag kan förstå om man inte vill skylta med vem som gjort plagget men som tur är kan man mycket enkelt plocka bort den röda korallen. Samtidigt är det ju ett ganska briljant marknadsföringsknep i en tid då logotyper är bland det osexigaste som finns. Samma sak med Lardinis blomma som fungerade utmärkt för att särskilja tillverkarens plagg mot andras.

Men som sagt, jag kan respektera att man väljer att inte bära den i slaget.
#13 Mocka säger
2014-10-14 20:54 - Anmäl

Chili under slaget har väl aldrig skadat någon?
#14 Antii säger
2014-10-16 07:23 - Anmäl

#12

Jag är ledsen att behöva påpeka det men även en stiliserad röd korall faller in under benämningen logotyp. Personligen tycker jag det är mycket tramsigt att bära denna typ av kommersiella symboler som enbart ska visa omgivningen att kavajen är från en viss tillverkare.

-Titta på mig, jag har skägg, ojämnt knuten slips, öppna spännen på monksen och en dyr kavaj från Isaia. Jag ÄR sprezz!!
#15 Andreas Weinås säger
2014-10-16 10:12 - Anmäl

#14 - Om du läser mitt svar så håller jag med om att det är just en logotyp och har full förståelse för att man inte vill ha det i kavajslaget. Jag har t ex tagit bort koralls från min Isaiarock då det precis som du säger inte är tillverkaren som är viktigast utan hur den sitter och ser ut.

Vad jag menade var bara att det var ganska smart sätt av just företagen som vet att logotyper i form av tillverkarens namn är helt off. På detta sätt lyckades dem smyga in det på ett lite mer diskret sätt även om det som sagt fortfarande är en logga.

Vet inte vad det skulle ha med sprezz att göra dock? Man behöver inte ha uppknäppta munkskor och sprezzfascination för att köpa eller gilla Isaia.
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.


Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

Amended Friday Polos in stock – and...

Läs mer

Shoegazing

Nyhet – Ny kollektion från Skolyx

Läs mer

Hodinkee

Bring a Loupe: Two Omega Chronographs...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen