Manolo logotype

10 x Balmoralkängor

10 x Balmoralkängor
En av de mest eleganta modellerna av kängor är Balmoralkängan. Den kännetecknas av en söm som sträcker sig från skons snörning längs skons sida till hälpartiet. Just den här modellen av känga kommer inte sällan i ett tvåtonsutförande där man kan kombinera olika nyanser eller material i skaftet och nedre delen av kängan.

Generellt sett så framstår ofta Balmoral boots som lite mer dressade då de i princip uteslutande är oxfordkängor. Det är verkligen en perfekt modell när man t ex arbetar i kostym vintertid men vill ha ett varmare alternativ än de vanliga snörskorna. Då byxan täcker skaftet utmärkt ger kängan på en elegantare läst ett väldigt sobert uttryck till exempelvis flanellkostymen. 

Väljer man en enkel Danitesula har man en såväl tålig som dressad vinterkänga. 

 

Anrika Fosters & Sons balmoralmodell "Montrose" som produceras av Crockett&Jones på licens.

Ikoniska modellen Shannon från Edward Green som här kombinerats i Dark Oak med Mink Suede. (Leffot.com)

Prisvärda Balmoralkängor från Meermin i exklusiv "shrunken baby calf".

Lite udda men trevlig Balmoralkänga från Rider Boot Co. i MTO utförande med kombinationen svart kalv och tweed. (Leffot.com)

Långt ifrån alla Balmoralkängor behöver vara i tvåtonsutförande. Här ser vi Gaziano & Girlings modell Canterbury på DG70-lästen i Vintage Oak. (zimmermankim.com)

Väldigt mycket känga för pengarna från Carmina i modellen 80092. Här i mellanbrun mocka.

Extremt elegant känga från Alfred Sargent "Handgrade".

En härligt udda balmoralkänga i mörkbrunt skinn och mörkblått jeanstyg. Ett ledigare alternativ såklart men uppfriskande från J.FitzPatrick. (jfitzpatrickfootwear.com)

Balmoralkänga från Laszlo Vass i kombinationen svart skinn och mocka.

Elegant tvåtonsmodell av Balmoralkängan från Enzo Bonafe i svart skinn och ljusgrå mocka exklusivt för Skoaktiebolaget.se. (även översta bilden).

Elegant tolkning av känga till kostymbyxa. (styleforum.net)

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Skor Snörskor

#1 Johan-Malmö säger
2014-10-01 15:07 - Anmäl

Förvisso några kreativa kombinationer här, men flera material i samma sko (t ex grain och mocka) = krångligare underhåll.
#2 Simon säger
2014-10-01 16:15 - Anmäl

Krångligare underhåll är väl lite skit samma?! Sällan sådant en tänker på vid köp av stilattribut :) Mitt största problem med denna skomodell är snarare att den är rent utsagt butt-ugly. Känns som en sko som inte riktigt kan bestämma sig.
#3 Jocke säger
2014-10-01 16:23 - Anmäl

Inte min typ av sko heller, men kul med något annat än ökenkängor och derbys.
#4 Jonas E säger
2014-10-01 17:29 - Anmäl

Balmoralkängan är fantastisk!

Dock kräver det att den görs på en elegant läst. Modellen från Vass ovan är allt för klumpig och jag skulle också välja bort skon från Carmina då Forestlästen är snäppet för klumpig för mig.
#5 Gurra säger
2014-10-01 20:38 - Anmäl

#2 - EG shannon,,, butt-ugly??? Commaaaaan
#6 Zeb säger
2014-10-01 21:12 - Anmäl

Håller med om att skon känns svår av någon outgrundlig anledning. Skomodellen för tankarna till en damstövlett, i synnerhet den från Rider Boot. Men, men det är tur att det finns något för alla smaker...
#7 greger säger
2014-10-01 21:14 - Anmäl

Ser ut som något Mary Poppins skulle trivas i
#8 T säger
2014-10-01 21:45 - Anmäl

Intressant att läsa hur utseendet på dessa delar oss i två läger. Personligen tycker jag att det är få skotyper som är så estetiskt vackra som balmoral boots. För mig är detta den ultimata senhöst-/tidig vårsko när man som jag arbetar på kontor i kostym/kavaj, och inte känner för att bära med sig extraskor. Enda klagomålet jag har är att få modeller i premiumtillverkarnas RTW-sortiment görs med gummisula av nättare typ, utan oftast säljs med (inte ovanligt med enkel)lädersula. Snyggt men går för mig bort i Sverige.
#9 Halmstad säger
2014-10-01 23:00 - Anmäl

För inte så många år sedan sågs brouges vara butt-ugly, nu är de så vanliga att man inte ens lägger märke till det. Det går att vänja sig vid det mesta. Jag är betydligt mera svag för spectators än balmoral. Jag ser ingen användning för finkängor, helt enkelt. Kängor är för mig stormwelt, snö, kyla och promenader på grus och jord. Och definitivt för varmt för inomhusbruk.
#10 Gustaf säger
2014-10-01 23:13 - Anmäl

Varför har man skinnsulor på kängor som är tänkta för kallare och tuffare väder? Det är ju som att köra SUV med lågprofil-sommardäck när snön kommer.
#11 Kopparstaden säger
2014-10-01 23:28 - Anmäl

#9 Jag har ett par oxfordkängor och de använder jag som vilken sko som helst. Nu är jag inte särskilt varm om fötterna så jag tycker inte det är något större problem att ha dem inne under höst, vinter och vår.

#10 Kanske för att kängorna ovan knappast är tänkta att ha i "tufft" väder. Spelar ingen roll om det skulle vara gummisula då ovanlädret är det som är mest känsligt.

När vi har riktig svensk vinter så får man nog gå till helt andra tillverkare för att hitta skor som fixar det, tex Lundhags och Haglöfs.
#12 Paul W H säger
2014-10-02 00:02 - Anmäl

En riktigt snygg oxfordkänga ska naturligtvis inte ha 4 rader hakar överst som om det vore en jämra vandringskänga, utan vanlig snörning hela vägen upp. Så får man snällt lägga ett par minuter extra på att komma i och ur dem.
#13 Andreas Weinås säger
2014-10-02 06:13 - Anmäl

#10 - för svenska marknaden är gummisula helt klart att föredra vintertid men det finns ju många marknader där man har relativt kalla vintrar utan direkt nederbörd. Sydeuropa t ex. Så länge det inte är väldigt blött/slaskigt fyller inte gummisulan någon funktion och i torrt väglag eller på kontor är lädersula att föredra.

Men kan som sagt hålla med om att det är ganska opraktiskt för den svenska vintern. Som tur är finns ju alltid möjligheten att göra en MTO
#14 Weiner Andsås säger
2014-10-02 07:27 - Anmäl

Tänk att bära ett par sådana på ett styrelsemöte hos Volvo Trucks!
#15 jj säger
2014-10-02 15:26 - Anmäl

Först:
Trevlig sida och fina artiklar. Väldigt välarbetad journalistik.

Språktips: Använd mindre/färre kraftuttryck såsom "extremt" o.s.v. Det ger ibland ett starkare intryck när man är sparsmakad med superlativen. Istället för att säga att "kvaliteten är extremt bra", tycker åtminstone jag att det låter mer förtroendeingivande när man säger: "kvaliteten är god" eller till och med "skorna är inte helt utan kvalitet".
#16 Ville_e säger
2014-10-02 21:28 - Anmäl

Älskar den här typen av skor. Det är de som skiljer en man med koll mot en man utan koll. två toner modellerna är helt underbara.
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.