Manolo logotype

Cavaliere CEO by Manolo - del III - Resultatet

Cavaliere CEO by Manolo - del III - Resultatet
Nu är det dags för den tredje och sista delen i artikelserien om vår samarbetskavaj med Cavaliere. Vi har i de tidigare artiklarna gått igenom bakgrunden till samarbetet, tillverkningen i fabriken samt valet av tyg men idag skall vi fokusera på det färdiga resultatet och vilka detaljer vi valt att addera till kavajen. Vi kommer även redogöra vart ni som finner den intressant kan tänkas inhandla den.

Om det här är första artikeln i serien ni läser rekommenderar vi varmt Del I och Del II för lite bakgrundsinformation.

Vi har som sagt valt att utgå från Cavaliere´s CEO som är företagets spjutspetslinje med en lätt fixerad konstruktion i exklusiva tygval. 

Vad vi ville var att erbjuda framför allt våra läsare ett alternativ under 5 000 kronor som vi kan stå bakom till 100%. Valet av tyg från Loro Piana kändes som en viktig del i detta och vi vill påstå att det är mycket svårt att hitta en motsvarande eller bättre produkt i det lägre prissegmentet även om det säkert finns. 

Vad vi valde att producera en enknäppt kavaj då vår uppfattning var att även om dubbelknäppt är fantastiskt skulle detta vara en kavaj för i princip alla situationer. Enkelknäppt är ett enklare sätt att bära kavaj för många och passar snittet för CEO mycket bra. 

Kavajens längd

Vi valde att addera en centimeter när det gällde kavajens längd. Detta för att vi ansåg att längre kavajer är en utveckling vi tror är på gång. Det rör sig fortfarande om en kavaj i modernt snitt på ca 74cm. Vi är inte ute efter att förändra kavajen radikalt utan snarare sätta vår prägel på den.

Varför vi inte valde att göra kavajen ännu längre är då Cavaliere har möjligheten att erbjuda 100-storlekar där man får ytterligare några cm längd om så önskas. Vore standardkavajen 77cm i längd skulle många bärare under 185cm uppfatta den som extremt lång och mycket få behöva en extra lång. 

 

Kavajen kombinerad med en dressad stil i form av skjorta, slips och flanellbyxor.

Kavajen i en mer avslappnad tolkning med polotröja och jeans.

Ärmens avslut

Eftersom vi vet att många som är över 185cm kommer föredra en extra lång kavaj vill vi underlätta möjligheten för att korta kavajens ärm som riskerar att bli för lång. Därför har vi valt att låta den nedersta knappen på kavajärmen vara sydd men inte öppen så att skräddaren enkelt kan sprätta bort den om man lägger upp kavajärmen. Då den är sydd är det bara att be skräddaren skära upp knapphålet om ärmlängden är till belåtenhet. Även om inte öppna knapphål är den viktigaste detaljen för en kvalitetskavaj så tycker vi det är en trevlig detalj som annars saknar på CEO. Ärmavslutet har även så kallade kissing buttons där de fyra knapparna ligger omlott.

 

Ärmen avslutas med ett stängt knapphål som enkelt kan flyttas om ärmen behöver kortas. Det kan även enkelt öppnas om man är nöjd med ärmlängden som den är.

AMF stickning på kavajens slag

En liten detalj som enligt oss kan göra stor skillnad är en elegant AMF-stickning längs kavajens slag. Här valde vi att göra en diskret stickning som löper längs med hela kavajslaget med en lite grövre tråd för att det inte helt skall försvinna mot kavajens tyg. 

 

Diskret och subtil AMF-stickning på kavajslaget.

Kavajens insida

Vi ville göra kavajens insida lika diskret elegant som utsidan. Istället för ett iögonfallande foder valde vi ett klassiskt mörkblått med liknande stickningar längs med foderkanten. Kavajen är märkt med en gemensam etikett som lyder Cavaliere CEO by Manolo.se. Det finns även en etikett från Loro Piana som anger tygleverantören.

 

Den gemensamma etiketten Cavaliere CEO by Manolo.se på ett smakfullt mörkblått kavajfoder.

Vi är mycket stolta över slutresultatet och hoppas att ni har uppskattat såväl artikelserien som slutresultatet. Vi hoppas ha möjligheten att fortsätta med dessa samarbetsprodukter inom olika områden med produktspecialister. 

Är man intresserad av att inhandla kavajen finns den tillgänglig hos följande återförsäljare i vårt avlånga land. 

Kiruna - Centrum

Umeå - Gregers

Falun - JB:s

Uppsala - Jaber, Rolands Herr

StockholmStröms Man & Women, Eric Skoglund

TäbyWårdhs

BorgholmDanielsons herrmode

Örebro - Johnells

Karlstad - Hugos Herr

Linköping - Johnells

Borås - Mattssons Herr

AlingsåsTremark Herrmode

Göteborg - Herr Karl, Holmens Herr, Spiga3

Halmstad - Carlanders

KarlskronaErnst Nyman

Malmö - Hanssons Herr

Limhamn - Eriks 

Kristianstad - Sandelins

 

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Kläder Kavaj

#1 Toadvine säger
2014-09-25 11:31 - Anmäl

Det borde vara olagligt med öppna knapphål på konfektionskavejer. Det begränsar mängden person som kan köpa kavajen utan att det tjänar något syfte, utöver att spara någon hundralapp för dem som vill ha öppna hål.
#2 Niclas Andersson säger
2014-09-25 11:42 - Anmäl

#1 Tycker precis tvärtom, då jag aldrig skulle köpa en kavaj med fejkade knapphål som inte går att öppna, ser otroligt platt och trist ut med en kavaj som inte har öppningsbara knapphål eller där knapparna har 0,5 cm mellan varandra. Här har du ju möjligheten att både korta samt länga armen så kan inte riktigt se problematiken. Snygg kavaj och mikroruta. Kan tycka det är lite svårt att hitta bra byxor till denna typen av ruta/färg men till grå flanell som ovan är den underbar, well done Manolo!
#3 Jesper säger
2014-09-25 12:30 - Anmäl

Och vad blir priset?
#4 Mike säger
2014-09-25 13:00 - Anmäl

#3 4999:- eller mindre ;)
#5 Jonas E säger
2014-09-25 13:01 - Anmäl

Jag var inne och prövade kavajen på Ströms och blev extremt positivt överraskad vad gäller konstruktionen och tyget. Kavajen har en fixerad konstruktion men det var inget som drog ner känslan. Ett givet köp för de som gillar snittet.

Jag håller med #1, sprättade knappar på konfektionskavaj blir en dyr historia. Jag prövade både vanlig längd och 100-stl. Ärmlängden i den vanliga storleken var bra men 100-stl var på tok för lång, så lång att man hade varit tvungen att flytta 2 knappar. Och nej, jag är ingen T-rex.

#2 Se problematiken ovan. Sprättade knapphål (likt färdigsydda slag) på RTW är ett otyg. Givetvis är självklart att ha sprättade hål vid en MTO/MTM eller bespoke.

#3 4500 om jag inte kommer ihåg fel.
#6 Andreas Weinås säger
2014-09-25 14:07 - Anmäl

#1 - Jag förstår och delar din åsikt till viss del. Det är också därför vi valde att inte öppna nedersta knappen så att den skall gå att korrigera.

Kan samtidigt tycka att #2 har en poäng då det är ganska trist med konfektionskavajer där avslutet är sytt utan slits så det inte ens går att öppna dem om man vill.

Vi valde helt enkelt att köra på ett mellanting


#3 - Vi valde att inte skriva ut priset i artikeln då det kan variera något mellan återförsäljarna. Cavaliere har inte satt något definitivt rek.pris men kavajen ligger mellan 4 500-5000kr beroende på butik.
#7 Andreas Weinås säger
2014-09-25 14:08 - Anmäl

#5 - Väldigt roligt att höra att du gillade kavajen!
#8 Toadvine säger
2014-09-25 14:16 - Anmäl

Jag vill minnas att kostymer från Borrelli i Paris såldes helt utan knapphål. Dessa sattes sedan dit efter att kunden mätts. Men visst, det kanske är en kostnadsfråga för kunderna, eftersom det säkert är billigare att öppna i fabrik.
#9 Andreas Weinås säger
2014-09-25 14:54 - Anmäl

#8 - Faktum är att merparten av alla premiumkavajer och kostymer säljs helt utan knapphål och knappar vilket är det klart mest logiska när en kavaj kostar +15 000kr. Då är således kostnaden att korrigera längden och sy dit handsydda knapphål ganska marginell i sammanhanget. I många fall är det något butik eller tillverkare bjuder på t om.

På en kavaj för ca 4 500kr vore det nästan 15-20% av kavajens pris och långt ifrån något som alla köpare skulle prioritera. Därför valde vi den här lösningen.
#10 Toadvine säger
2014-09-25 15:03 - Anmäl

Andreas, det förstår jag fullkomligt. Såg detta som en möjlighet att ventilera min frustration över sakers tillstånd.
#11 Andreas Weinås säger
2014-09-25 15:07 - Anmäl

#10 - Ingen fara, tycker som sagt du lyfter en väldigt vettig poäng.
#12 Marius säger
2014-09-25 15:57 - Anmäl

Ser finfin ut!

Finnes den på lager hos cavaliere sentralt, altså kan den bestilles i butikker som fører cavaliere i feks norge?
#13 Andreas Weinås säger
2014-09-25 17:05 - Anmäl

#12 - Jag vågar inte svara på det till 100% men som jag förstått det kommer den bara vara tillgänglig hos de återförsäljare som valt att köpa in den och står med i listan ovan. Sen om Cavaliere har några på sitt centrallager i Borås är mycket möjligt.
#14 Knutte säger
2014-09-25 17:56 - Anmäl

Fantastiskt. Ni överträffar er själva varje vecka!!
#15 Anton säger
2014-09-25 19:57 - Anmäl

Jag var inne och prövade den idag, och jag blev mycket positivt överraskad!

Det känns lite omotiverat bara att köpa den då jag har en liknande kavaj från Rose And Born som bara är lite marginellt ljusare blå. Ah, suck...
#16 André Svingås säger
2014-09-26 06:52 - Anmäl

En kavaj skall vara italiensk, full canvas, med handsydda knapphål och spalla napoletana. Det här är någonting annat...
#17 Klas säger
2014-09-26 08:28 - Anmäl

#16

Man behöver inte ha den största av studieskulder för att konstatera att Manolo/Cavaliere's samarvetskavaj är "någoting annat" än det du beskriver.

Har någon försökt att beskriva den så? Trevlig kavaj på bilderna att döma - idag blir det att svänga förbi Ströms för utprovning och förhoppningsvis ett köp.
#18 Jonas E säger
2014-09-26 09:43 - Anmäl

#17 Jag tippar att #16 är sarkastisk.
#19 Raderad säger
2014-09-26 09:52 - Anmäl

#1 #5 #8

Oftast (beroende på kroppstyp, givetvis) kan man även ändra en hel del på ärmens längd från axeln. Det blir något mindre i ärmhålet, vilket de flesta klarar. Det ända som krävs är en duktig skräddare.
#20 Klas säger
2014-09-26 10:02 - Anmäl

# Ja, jo. Men tröttsam ton imo!
#21 Mocka säger
2014-09-26 14:36 - Anmäl

Snygg kavaj. Till de som köpt eller provat i butik, hur styv känns konstruktionen? Har personligen svårt för kavajer med fixerad konstruktion pga. den ofta mycket dåliga rörligheten.
#22 Jonas E säger
2014-09-26 15:39 - Anmäl

#19 Absolut det är en lösning. Dock är ett av de stora säljargumenten för kavajen är att den är prisvärd. Det ingreppet du beskriver medför en kostnad, vad jag vet, på runt 500 kr per ärm, plus risken för att plagget fördärvas.
#23 Tony säger
2014-09-26 16:49 - Anmäl

Trevligt inlägg på en produkt som i mina ögon verkar prisvärd, fortsätt med dylika samarbeten och initiativ. Sedan kan man ju alltid hitta fel och brister och dessutom addera en viss portion snobberi och "jag vet bäst"-attityd, men i slutändan har jag ju ett val om jag vill köpa eller ge tusan i det!
#24 Jonas säger
2014-09-26 17:14 - Anmäl

Vad är det för slips på första bilden?
#25 Andreas Weinås säger
2014-09-26 17:37 - Anmäl

#24 - Slipsen är från Drakes i 100% ull
#26 Jonas E säger
2014-09-26 19:50 - Anmäl

#21 Jag upplevde den inte som styv. Det är värt att prova den om du är intresserad.
#27 Jonas T säger
2014-09-27 10:33 - Anmäl

Hur är det med korta storlekar för oss som är vertikalt utmanade?
#28 Andreas Nestor säger
2014-09-27 17:38 - Anmäl

Jag testade en 48'a och den var på tok för kort i både längd och ärmar för mig, jag är 188 cm. Riktigt mycket för kort.
#29 Tony säger
2014-09-27 22:16 - Anmäl

#28 Brukar du ha stlk 48? Är kanske inte så konstigt att stlk 48 är alldeles för kort för den storleken är normalt sett inte konstruerad för den som är 188 cm lång. Jag är själv 189 cm och har oftast 52 men kan pendla lite mellan storlekar beroende på tillverkare och plagg. 48 har jag nog däremot aldrig haft, men det beror såklart på hur man är byggd i övrigt men är man av den smalare typen så finns det B-storlekar!
#30 Hedåsgatan säger
2014-09-27 23:37 - Anmäl

Har provat st48 och den satt mycket bra, är 187cm och smalt byggd.
#31 Andreas Weinås säger
2014-09-28 10:37 - Anmäl

#28. 29 och 30 - Jag är själv 187cm och kan bära kavajen i storlek 48, 148 eller 50. Det handlar ju även om silhuett och vad man själv gillar för känsla. Som vi varit inne på så valde vi att inte ändra grundmodellen för mycket. 74cm är kort historiskt sett men inte extremt i dagens mode.

Känns det som för kort rekommenderar jag 148 med en korsning av ärmen. Då borde kavajen bli ca 77-78cm.
#32 Bengt säger
2014-09-28 12:05 - Anmäl

Går den att beställa i annat tyg/"ärg?
#33 Andre säger
2014-10-01 16:07 - Anmäl

Vad kommer den i för storlekar? Jag är synnerligen vertikalt utmanad.
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.