Manolo logotype

Glen Allsop x Eidos Napoli hösten 2014

Glen Allsop x Eidos Napoli hösten 2014
Ett av säsongens absolut intressantaste varumärken är Eidos Napoli. Med en balans mellan italienskt skrädderi, amerikansk sportswear och en touch av skandinavisk minimalism har man tagit #Menswear segmentet med storm sen jungfrukollektionen sommaren 2013. I höst precis som i våras har man samarbetat med den mycket inspirerande fotografen Glen Allsop och höstens kollektion går under namnet "Faces of Firenze".

Eidos figurerade ju relativt nyligen här på Manolo i form av deras samarbetskollektion med Eton som lanserades i slutet av Augusti och finns tillgänglig i flaggskeppsbutiken på Sturegatan 12 i Stockholm. 

Eidos Napoli egna höstkollektion är dock det vi vill fokusera på idag och fokus för hösten har hamnat på italienska Florens. Staden som bl a huserar den omtalade Pitti Uomo-mässan två gånger per år har såklart betydligt mer att erbjuda än Pittis excentriska besökare.

Staden är en av Italiens absolut vackraste och Eidos har tillsammans med Glen Allsop verkligen fångat känslan av Florens på hösten. 

Kläderna i sig fortsätter att övertyga och för säsongen har Antonio Ciongoli hittat ett fantastiskt spektra mellan gröna uddakavajer, vintervita byxor, fiskbensmönstrade rockar och klassisk aftonklädsel. 

Vad som inspirerar oss allra mest med Eidos Napoli är inte att man erbjuder en väldigt prisvärd fullkanvas produkt för ett rimligt pris utan att det finns en otrolig bredd i kollektionerna som sträcker sig för dessa klassiska kavajer till stickade tröjor, skjortor och byxor för ett inspirerande helhetskoncept. 

Man behöver helt enkelt inte ens vara speciellt formell i sin klädstil för att uppskatta Eidos och kombinationen av american sportswear med italienskt skrädderi är extremt lyckad om ni frågar oss. 

 

Kollektionens kanske vackraste plagg i form av en grön uddablazer i härligt Donegal-inspirerat tyg och avslappnad lager-på-lager styling.

Benvita grovstickade polotröjor passar perfekt till kavaj för en avslappnad men välklädd känsla.

Mörkblå ytterrock i ull.

Ett utmärkt exempel på kombinationen kavaj & jeans?

En av säsongens snyggaste ytterrockar i ljus fiskbensmönstrad ull.

Detaljbild på kollektionens stickade polotröjor.

Toner av grönt, beige och orange.

Kollektionen innehåller precis som tidigare även lite högtidsklädsel i form av smoking.

Ytterplagg i stark färg som konstrast.

För fler bilder från kollektionen och en djupare historia om fokuset på Florens rekommenderar vi ett besök på kollektionens egen Tumblr.

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Kläder

#1 Andreas Nestor säger
2014-09-24 12:57 - Anmäl

Fantastiskt!

Eidos-tråden på styleforum är en av de bästa där Antonio ofta svarar på frågor och kommer med insikt i deras arbete.
#2 sebbe säger
2014-09-24 14:00 - Anmäl

Vart köper man Eidos någonstans? Sett Eidos-tråden på SF men har inte kunnat läsa mig till vart folk köpt sina plagg ifrån.
#3 Simon säger
2014-09-24 14:12 - Anmäl

Så galet snyggt! Lekfullt utan att vara bajsnödigt.
#4 Joakim säger
2014-09-24 14:20 - Anmäl

Älskar den gröna kavajen på första bilden. Om den går att beställa och inte är för dyr så blir det kanske att skaffa en :)
#5 gurka säger
2014-09-24 16:51 - Anmäl

10/10. Förbaskat snyggt
#6 Jerry säger
2014-09-24 19:28 - Anmäl

Ruskigt fint!
#7 Hedåsgatan säger
2014-09-24 20:11 - Anmäl

Varenda bild skapar habegär, kraftigt sådant!
#8 Halmstad säger
2014-09-24 22:20 - Anmäl

Jag kan klä mig ungefär sådär, men själva *stilen* kan man uppnå efter ett par rundor på second hand-butiker. Jag lägger inte en förmögenhet på att se casual ut.
#9 Hedåsgatan säger
2014-09-24 22:37 - Anmäl

Har googlat runt och kan inte hitta en online butik för detta, är det så? Var,När,Hur? Skulle vilja se priser på detta
#11 Andreas Weinås säger
2014-09-25 14:49 - Anmäl

#8 - Jag vet inte om jag personligen köper det argumentet. Stylingmässigt kan man såklart uppnå det mesta med ganska små medel men det är ju bara en del i det hela.
Man kan ju med samma argumentation köpa kostym från H&M eller Dressmann om man "bara behöver kostym". Det är ju passformen, tygvalen, snittet och kvaliteten som åtminstone jag fastnar för och om du hittar något i närheten av det i second handbutikerna får du mer än gärna höra av dig för de jag har besökt bortsett från möjligtvis Herr Judit är inte i närheten...

Du kan ju välja att bära plaggen som du själv föredrar, uppklätt eller casual. Stylingen är ju bära hur företaget själv väljer att förmedla plaggen och självklart måste man inte köpa hela stilen rakt av.

Sist men inte minst vore det väldigt intressant att läsa om varför det skulle vara mindre värt att lägga pengar på en avslappnad stil än en uppklädd? I min värld är det mest värt att lägga pengarna på det man faktiskt använder och bär man uddakavaj mer än kostym är det väl det man bör satsa på? Sen skulle inte jag påstå att Eidos kostar en förmögenhet heller.
#12 Jocke säger
2014-09-28 19:32 - Anmäl

Vad heter mönstret på kavajen som mannen med den vita stickade tröjan har? Letat febrilt men ej hittat någon sådan.
#13 Halmstad säger
2014-09-29 00:14 - Anmäl

# 11

Förstår vad du menar men för mig så ingår det i "casual" att kläderna inte behöver sitta perfekt, inte minst eftersom de nästan inte kan göra det med lager på lager, lite byltigt, etc. Det gör inte heller så mycket om det finns ett visst slitage etc. Ska min finklä sig i kostym ställer det däremot helt andra "perfektionskrav", som gör att en dåligt sydd och illa sittande kostym sticker ut rätt mycket. Däremot köper jag att själva hantverket som sådant alltid har ett värde i sig, och därför är det ju värt att köpa vintage med så bra kvalitet som möjligt.
#14 Andreas Weinås säger
2014-09-29 14:49 - Anmäl

#13 - Jag tycker inte det handlar om det då perfekt passform kan innebära olika saker på olika plagg. Oavsett så är min uppfattning att det inte handlar om den formella nivån utan om vad man själv faktiskt bär som spelar roll för hur mycket man bör spendera.

Ett exempel är att om man vet med sig att man bär smoking eller ens mörk kostym max någon gång per år kanske inte en kostym för +10 000kr är lika värt sitt pris som en kavaj man bär 1-2 gånger i veckan eller 4 skjortor/stickade tröjor för 2 500kr som används dagligen.

Arbetar man istället i kostym kanske det är tvärtom så att det är värt att investera i en kostym man verkligen trivs i då den kommer bäras frekvent. Istället är kanske en dyrare skinnjacka omotiverat om det inte är en del av den personliga stilen.
#15 Andreas Weinås säger
2014-09-29 14:51 - Anmäl

#12 - Det finns säkert flera termer för just det mönstret men enligt mig ser det ut som en guncheck med window pane överruta.
#16 linus säger
2014-09-30 21:17 - Anmäl

Någon som vet vart den blå rocken finns?
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.