Manolo logotype

10 x Halsdukar för hösten

10 x Halsdukar för hösten
Den kanske mest sofistikerade accessoaren för hösten är enligt oss halsduken. Oavsett om man gillar starka färger och stora mönster eller sobert enfärgat är det en given produkt för höst och vintern. Funktionell i sitt skydd av hals och bröst mot vinterns kyla och ett utmärkt alternativ till slipsen om man vi ta ner formaliteten något. Hur man knyter halsduken är personligt men det finns minst lika många alternativ här som det finns för slipsen.

När det kommer till material är det ett par olika alternativ som vi skulle rekommendera för höst och vinter. 

En halsduk i Kashmir är förmodligen det trevligaste alternativet då kashmirfibern verkligen kommer till sin rätt i just halsdukar. Med god andningsförmåga och oöverträffad känsla mot huden är det ett utmärkt exempel på vardagslyx under de kalla vintermånaderna. Kashmir har även en väldigt vacker lyster och passar lika bra i färg och mönster som enfärgat.

Ett annat alternativ som ger väldigt vacker lyster är kombinationen Ull/Silke. Det är en kombination som ofta kan kosta precis lika mycket som kashmir pga svårigheten att väva men ger en perfekt blandning av ullens värme och silkets lyster. 

När det kommer till färg och mönster är det något väldigt personligt. En halsduk med starka färger och mönster kan vara ett välkommet, personligt inslag till den mörkblå kostymen precis som en sober nougatbrun halsduk utan mönster kan ge ett extremt lyxigt intryck där materialet får tala. 

Vi föredrar personligen halsdukar som är tunnt vävda men väldigt stora vilket ger en elegant knut utan att förlora volym. 

 

Paisleymönstrat i starka färger är ett signum för italienska Etro. Här i en mix av 70% kashmir och 30% silke. (braun-hamburg.de)

Kashmirhalsduk från Berg & Berg i så kallad Zibellino-finish. Extremt lyxig känsla till färger som brunt, blått och vitt.

Lovat & Green är halsduksavdelningen hos MAN 1924. Här i form av en grön ullhalsduk med diskret blommönster. (Exquisitetrimmings.com)

Halsduk från Italienska Di Maestro. Bindingen ger en svag pinpoint-struktur av benvitt och beige. (braun-hamburg.de)

Halsduk från Drake´s London med en marinblå bas och inslag av guld, orange och grönt i materialmixen Modal och Kashmir. (linnegatan2.se)

Mörkgrön kashmirhalsduk med orange överruta och baksida från Johnston´s of Elgin. (johnstonscashmere.com)

Überlyx från Loro Piana i Kashmir och Silkesblandning. (mrporter.com)

Takahiro Osaka från Liverano i en av företagets fantastiska kashmirhalsdukar. (thearmoury.tumblr.com)

Smakfull styling av halsduken till en dressad stil. Här från italienska Rosi & Ghezzi som man kan hitta hos bl a Hugo och Jupiter i Stockholm. (jupiter.se)

Eton erbjuder tillsammans med sina skjortor en del fina halsdukar i Merinoull. (etonshirts.com)

Översta bilden - Cesare Attolini 

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Accessoarer Halsduk

Andra artiklar om varumärkena: Berg & Berg Cesare Attolini Drakes Eton Etro Johnstons Loro-Piana
#1 Raderad säger
2014-09-15 13:34 - Anmäl

Jag tycker även att Viola Milano gör helt fantastiska halsdukar med snygga prints: http://www.violamilano.com/shop/neckwear/scarves/
#2 Fredrik säger
2014-09-15 14:34 - Anmäl

#1 Nu är ju detta Viola Milanos halsdukar från i våras så kanske inte helt passande nu :). De hade förra året 100% cashmere som var riktigt fina, dock kan man köpa exakt likadana från Berg & Berg till en bråkdel av priset. Borde väl lanserat sin höstkollektion som övriga aktörer men inte sett något än.
#3 Fredrik säger
2014-09-15 15:09 - Anmäl

Vart kan jag köpa den från Cesare Attolini?
#4 Andreas Weinås säger
2014-09-15 15:16 - Anmäl

#3 - Attolini säljs exklusivt på Gabucci i Sverige men jag tror tyvärr inte att de tar in scarfs eller halsdukar från dem. Mitt råd är att titta efter liknande estetik från någon av de renodlade specialisterna här ovan då Attolini med största sannolikhet använder någon av dem för att producera sina. Deras kärnverksamhet är kavajer och kostymer och använder sig garanterat av underleverantörer för accessoarer som dessa.
#5 Fredrik säger
2014-09-15 22:14 - Anmäl

#4 Tack!
#6 Kalle säger
2014-09-16 10:43 - Anmäl

Lovat & Greens motiv var riktigt trevligt.
Kan även rekommendera Alfredo Pria som säljs i flera butiker i Stockholm.
#7 Daredevil säger
2014-09-18 10:51 - Anmäl

Var kommer halsduken på första bilden (startsidan) ifrån?
#8 Per säger
2014-10-07 12:46 - Anmäl

Instämmer i föregående talares fråga, och efterfrågar även ett tips på en halsduk i en klarare, orange färgskala liknande den från Etro men kanske inte så fasligt dyr. Berg & Berg har några varianter i paisley, men ingen i orange. Tips, någon?
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.


Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

The best cloths of Spring/Summer 2019

Läs mer

Shoegazing

Inför London Super Trunk Show 2019

Läs mer

Hodinkee

Watch Spotting: Akrivia Founder Rexhep...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen