Manolo logotype

Care of Carl lanserar italiensk toppkonfektion

Care of Carl lanserar italiensk toppkonfektion
Dagens artikel handlar om en spännande nyhet för alla med förkärlek till italiensk toppkonfektion. Det är en av Sveriges mest framgångsrika webshopar; Care of Carl som lanserar ett helt nytt segment på sidan fyllt med flera av de bästa aktörerna från det sydeuropeiska landet. Det rör sig om en kvartett i form av varumärkena Boglioli, Barba, Incotex och Roda. En satsning på kvalitet som vi verkligen tycker är värd att lyfta fram.

Care of Carl har sedan starten stoltserat med ett brett utbud av starka varumärken från såväl USA, Europa som Sverige. Fokus har dock legat på plagg och produkter för en bredare massa och den nya satsningen ger sidan en ännu högre högstanivå. Man har här handplockat några av de främsta tillverkarna ur det italienska konfektionsutbudet och höjer därmed såväl pris- och hantverksnivån på sajten. 

Vi besökte företaget i deras lokaler i Borås och fick en närmare presentation av de nya varumärkena under företagets lanseringsevent.

 

Italiensk konfektion kombinerat med delikatesser från samma land.

Jon Carrington från Care of Carl och undertecknad diskuterar italiensk toppkonfektion.

Henning Källqvist, grundare av Care of Carl.

Boglioli

Boglioli är företaget som mer eller mindre skapade den okonstruerade, tvättade kavajsilhuetten som varit extremt dominerande de senaste säsongerna. Företaget grundades så tidigt som 1900 men det var först 90 år senare som företagets karaktäristiska stil växte fram. 

Care of Carl har tagit in fyra kavajer från den italienska kavajspecialisten. Det är en blå och grå Donegal-inspirerad tweedväv, en brun kavaj med tydlig överruta samt en mörkblå kavaj i tunn borstad ull. 

Gemensamt är att de alla är helt okonstruerade och ofodrade för den klassiska Bogliolikänslan. 

 

Flera nyanser och mönster i utbudet av Bogliolikavajer hos Care of Carl.

Ofodrad insida i den här kavajen i brun tweed med överruta.

Incotex

Incotex är den Venedig-baserade byxspecialisten som i många ögon anses som världens främsta konfektionstillverkare på området. Incotex utgör byxdelen i paraplyorganisationen Slowear som även består av Glanshirt, Montedoro och Zanone. Varumärket Incotex startade dock som en producent av chinos för militärer och sjöfarare och gick sedan vidare till att producera byxor på licens åt många av världens främsta varumärken. Sen ca ett år tillbaka tillverkare nu endast Incotex byxor under egna linjen. Incotex byxor består av en rad imponerande detaljer och är nästan lika vackra på insidan som utsidan av byxorna. I modellen Slim fit som Care of Carl erbjuder får man en modern och elegant silhuett med ca 18.5cm fotvidd.

 

Incotex finns i fyra nyanser av flanell hos Care of Carl men webshopen kommer även erbjuda företagets chinos inom kort.

Barba Napoli

När det kommer till skjortor är syditalienska Neapel verkligen produktens mecka. Även om det finns välgjorda skjortor från såväl Frankrike som USA eller England finns det nog ingen stad som har fler av världens ledande skjortleverantörer än just Neapel. Med stort fokus på handsydda detaljer och en tydlig italiensk silhuett har Barba Napoli skapat sig ett namn som en av de kanske 4-5 främsta konfektionsskjortorna i världen. Care of Carl har valt att ta in modeller från såväl Classic-linjen som den ledigare Dandylife som domineras av tvättade tyger i lite mer lekfulla tygval. 

 

Mörkblå skjorta från Dandylife-serien med härlig denimkänsla.

Klassisk businessskjorta i ljusblått från Barba Napoli.

Roda

Care of Carl´s italienska satsning består som sagt av fyra olika tillverkare men även produktområden. Sist men inte minst är accessoarspecialisten Roda som tillverkar fantastiska slipsar, scarves och bröstnäsdukar. Fokus för hösten ligger på produkter i ull eller kashmir och med subtila lättmatchade mönster. 

 

Scarf och näsduk från Roda.

Flera exempel på företagets bröstnäsdukar.

Stickad slips i ull från Roda.

 

Prisnivån på de nya märkena blir som sagt i en något högre nivå och det skall bli väldigt spännande att se hur detta mottages för Care of Carls befintliga kundkrets. Vi tycker det är en positiv utveckling att även webbbaserade butiker vågar ta ett kliv mot premiumsegmentet och den ökade efterfråga på välgjorda plagg. 

Enligt Henning Källkvist, grundare av Care of Carl har det funnits en efterfrågan på just något extra från många kunder och det har tagit ett tag att få fram just de leverantörer och varumärken som passar in i företagets röda tråd. 

Det ligger stor vikt vid att alla produkter man valt att satsa på skall fungera i många situationer och lägen och du behöver inte arbeta som banktjänsteman eller bära en dressad stil i allmänhet för att uppskatta produkterna. 

Mer information om priser och produkt hittar ni här i förtagets Italienska avdelning.

 

Alla de nya varumärkena representerade på en av företagets dockor.

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Kläder

Andra artiklar om varumärkena: Barba Napoli Boglioli Incotex Roda
#1 V säger
2014-09-09 13:12 - Anmäl

Snyggt.
Härligt med de höstiga färgerna.
#2 Raderad säger
2014-09-09 13:29 - Anmäl

Spännande! C0C har alltid varit väldigt duktiga på kundservice och shipping.

Då kanske det är dags att börja smyga in ett nytt företagsnamn. Care of Carl känns inte helt hundra längre...
#3 Raderad säger
2014-09-09 13:31 - Anmäl

Care of Italy?
#4 Jocke säger
2014-09-09 13:52 - Anmäl

Är inte Roda även en byxproducent?
#5 Halmstad säger
2014-09-09 14:03 - Anmäl

En välkommen utvidgning av sortimentet då det alltid är samma 5-10 varumärken som dyker upp i fysiska och virtuella butiker i det här prissegmentet, men det är väl som med lunchmenyerna på vägkrogarna. Ingen vill äta något de inte känner igen.
#6 Andreas Weinås säger
2014-09-09 14:18 - Anmäl

#4 - Roda gör precis som Barba och Boglioli även andra produkter men Care of Carl har valt att fokusera på tillverkarnas kärnverksamhet vilket jag tycker är bra. Det är för mig betydligt mer inspirerande att köpa byxor från renodlade byxtillverkare, skjortor från skjortmakare etc.
#7 Ignatius säger
2014-09-09 14:24 - Anmäl

#4 du tänker nog på Rota.
#8 Niclas Andersson säger
2014-09-09 14:57 - Anmäl

Fantastiskt trevligt, kul att det går bra för dem. Måste fråga, någon som har erfarenhet av Incotex och hur de står sig mot exempelvis Oscar Jacobson, PT01, Suitsupply. Nästan 3000: - för flanell byxor känns högt men kanske är värda sitt pris... Frågan är om de är mer slitstarka då flanell är väldigt känsligt som till exempel jobbbyxa med mycket kontorssittande och bilåkande. Dessutom måste man med största sannolikhet ändra lite hos en skräddare. Bättre att köra MTM hos vettig skräddare? Typ Robin i Göteborg? Tack för bra reportage!
#9 Niclas Andersson säger
2014-09-09 15:06 - Anmäl

Står nämligen i valet och kvalet och ska inhandla lite byxor och tittar man till exempel på Suitsupply tar de 1100 för sina flanell byxor med både fronveck och sidojusterare, d.v.s. fler detaljer vilket nödvändigtvis inte är bättre men lite roligare. Också ett riktigt bra tyg från Italienska Ormezzano. Borde ändå tålas att jämföras och framförallt när det skiljer så mycket i pris. Vore kul att höra din reflektion Andreas :)
#10 Andreas Weinås säger
2014-09-09 15:33 - Anmäl

#8 - Incotex är bland det bästa man kan köpa i byxväg inom konfektion. Att jämföra det med Skräddarsytt eller MTM är i min mening lite fel då det handlar om helt olika saker och även tidsaspekt. Har man svårt att få ett par standardbyxor att sitta som man vill kan självklart en måttsydd byxa vara ett bättre val men rent kvalitetsmässigt anser jag inte att OJ eller Suitsupply ligger i samma nivå.

Sen om de är mer prisvärda är mycket möjligt men det blir väldigt individuellt beroende på personliga preferenser och budget.

Incotex är i s100 som är något mindre känsligt än de i s120 från Vitale Barberis som många konfektionstillverkare använder. Flanell kan vara känsligt i den mån att fibrerna lägger sig något med tiden men jag skulle fortfarande hävda att det är bland de mest användbara byxmaterialet för höst/vinter.
#11 Charles säger
2014-09-09 16:08 - Anmäl

46 som minsta storlek i kavajer, 48 i byxor och 38 i skjortor.

Det är inte lätt att vara 176 cm lång, ack...!
#12 Halmstad säger
2014-09-09 16:51 - Anmäl

Jag har aldrig riktigt begripit vad som är flanell och inte. Det finns i alla fall tyger som funktionellt (minus mjuk känsla) och estetiskt uppfyller flanellens särdrag men som håller för mycket långvarigt slitage, både på ruggningen på ytan och vävningen under.
#13 Andreas Weinås säger
2014-09-09 18:38 - Anmäl

#12 - Flanell är egentligen inte ett material utan en slutfinish där man ruggar ytan på tyget med små hullingar. Det finns som bekant både flanell i bomull och i ull.

Vad som menas med känsligt är att dessa ruggade fibrer på sikt kan bli blankslitna och tappa sin ruggade finish
#14 Raderad säger
2014-09-09 19:26 - Anmäl

Riktigt kul satsning. Förstod jag det rätt om detta blir något permanent, eller är det "bara" en höstkollektion de satsar på i år?
#15 Raderad säger
2014-09-09 19:43 - Anmäl

Snyggt lösskägg Jon Carrington!
#16 Raderad säger
2014-09-10 00:10 - Anmäl

Har ni några tips på riktigt snygga kavajer för runt 3000 kronor?
#17 Raderad säger
2014-09-10 00:13 - Anmäl

Snarare 2-3000
#18 Raderad säger
2014-09-10 07:13 - Anmäl

#16 #17 Jag hade rekommenderat Suitsupply då de är de vettigaste i den prisklassen. Håll även koll på Herr Judit Sibyllegatan då även de kan få in toppkonfektion för den prislappen.
#19 Mikael Vallin säger
2014-09-10 13:51 - Anmäl

Bra artikel Andreas! Ska som sagt bli riktigt spännande att se hur det hela tas emot. Jag anar succé ;D

#16 Alexander: Kolla in The Tailoring Club, hos Brothers. Så oerhört mycket mer kostym och kavaj för pengarna än vad många svenska män insett.
#20 Jocke säger
2014-09-10 14:00 - Anmäl

#7 Tack, ja det gör jag. Tyckte det var konstigt att man skulle köpa deras accessoarer istället för byxorna.
#21 Jocke säger
2014-09-10 14:02 - Anmäl

Riktigt fina byxor förövrigt, mer klassiska än incotex - men ännu bättre finish.
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.