Manolo logotype

Brunello Cucinelli hösten 2014

Brunello Cucinelli hösten 2014
Vi vågar nog påstå att inget varumärke haft större inflytande på det manliga modet de senaste 5 åren än Brunello Cucinelli. Med en konsekvent designfilosofi har företaget gått från liten aktör till världsledande inspiratör. Cucinelli har varit starkt bidragande till den utveckling av avslappnad elegans som växer sig allt starkare. Kavajer kombineras med lediga cargos och grova brogues och stylas ofta med företagets kashmirtröjor nonchalant knutna över axlarna.

Hösten från Cucinelli fortsätter i liknande stil. Kollektionen domineras av murriga färger i brunt, marinblått, grått och vinrött. Dock ser kollektionen något ledigare ut i såväl plagg som styling där stort fokus ligger på stickat, denim och semiformella ytterplagg. 

Självklart hittar vi såväl kostymer som smokings även i den här hösten och för året har man även valt att introducera delar av damkollektionen i några av bilderna. 

 

Cucinelli kombinerar ofta denim med mer skräddade plagg.

Stickade plagg fortsätter vara en hörnsten i Cucinellis kollektioner.

En av de mest mångsidiga ytterrockar man kan bära måste nog vara Peacoaten.

En tunn skickad kofta eller cardigan är ett bra sätt att bygga lager för kyliga höstkvällar.

Brun dubbelknäppt ytterrock från Cucinelli.

Kostym i typisk Cucinelli-anda. Avskalad styling där fokus hamnar på de exklusiva materialvalen.

Den tunn väst i lättviktsdun som kan bäras under eller över kavajen under hösten.

Större och större fokus i kollektionerna ligger på varumärkets läderprodukter. Här i form av en härlig ryggsäck i exklusivt skinn.

Accessoarer i form av grova kängor i tvåtons-utförande med skinn och tweed.

Smalt snitt på företagets kostymer.

Inslag av damkollektionen.

Elegant evening wear.

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Kläder

Andra artiklar om varumärkena: Brunello Cucinelli
#1 Olof säger
2014-08-25 13:36 - Anmäl

En rolig detalj är ju att Cucinelli köpt upp skrädderifirman D'Avanza så vi kan ju helt klart förvänta oss en hel del välskräddat från Umbriens kashmirkung framöver.
#2 Andreas Weinås säger
2014-08-25 14:23 - Anmäl

#1 - Med tanke på hantverksnivån hos D´Avenza så bådar det väldigt gott. Tidigare har ju företagets kavajkonstruktion varit si sådär i förhållande till det höga priset. Kombinationen av Cucinellis estetik och D´Avenzas produktion vore extremt tilltalande.
#3 Jocke säger
2014-08-25 15:27 - Anmäl

Fantastiskt snyggt, snudd på porr!
#4 tobbe säger
2014-08-25 15:41 - Anmäl

Sjukt fina kostymer! pinsam fråga kanske men vad ligger en "standard" kostym på ungefär?

Känns som något perfekt till "för"bjudningen till bröllopet :)
#5 Errol säger
2014-08-25 16:05 - Anmäl

Supersnyggt! Men kanske att just byxorna börjar lite väl långt ner på höften och slutar ganska högt uppe på vaden, så att säga.
#6 Ignatius säger
2014-08-25 17:18 - Anmäl

Tobbe: om du behöver fråga så är det för dyrt ;) Har varit inne i deras butiker i olika städer runtom i världen, och jag kan säga att priserna är helt astronomiska.
#7 kr säger
2014-08-25 18:06 - Anmäl

Annars kan ni hitta priser på deras hemsida. Brunello Cucinelli är verkligen en källa av inspiration :)
#8 sebbe säger
2014-08-25 19:16 - Anmäl

#3#4#5

Tycker att allt är snyggt men får inga som helst wowkänslor som ni verkar få av collectionen
#9 Raderad säger
2014-08-25 20:55 - Anmäl

Jag tycker i princip allt från BC ser bra ut, utom just snittet på deras kavajer/byxor. Framförallt byxorna med tillhörande kavajer på dessa bilder ser ju förbaskat illa ut.

Har två koftor i kashmir från dem som är underbara, och ett par byxor. Byxorna är inte alls nå märkvärdiga. Inte värda mer än en tusenlapp skulle jag säga.
#10 Raderad säger
2014-08-26 06:57 - Anmäl

Haha. Vilket skämt. Jo, jag har hört det där mantrat om inspiration och yada, yada men här går det bara inte att se förbi priserna i förhållande till vad som enligt mig ser ut som ganska medioker konfektion. Särskilt anmärkningsvärt blir det om vi tittar på sådant som skor och väskor. Några exempel: Ryggsäck för 2250€, Kängor 810€, Dunrock 3420€, Vinröd Blazer 2190€, Cardigan 1820€. Allt annat än inköp vid <80% realisation känns helt bananas.
#11 riesenschnauser säger
2014-08-26 09:28 - Anmäl

Även om kläderna är fina är det svårt att undgå #10:s poäng. För de priserna kan man ju gå full bespoke, och då få kläder som är lika fina i fråga om material och snitt men som dessutom passar ens kropp. :)
#12 Andreas Weinås säger
2014-08-26 13:45 - Anmäl

#11 - Att plaggen inte är prisvärda kan jag köpa rakt av men jämförelsen med Bespoke haltar alltid för mig....

Även om jag själv älskar Bespoke finns det tveklöst fördelar med konfektion för många köpare som inte går att ignorera.

1. Du överlåter design, snitt och materialval till någon annan (och ibland bättre lämpad).
Detaljer som är svåra att föreställa sig eller få ens reflekterar över förrän de ser dem framför sig. Du får vid konfektion en tydlig bild av resultatet vilket kan vara väldigt svårt med Bespoke då man börjar från grunden med mönster och snitt. Är man även ovan och inte är införstådd med hur olika tyger, mönster och färger ter sig i färdigt plagg blir det än svårare.

2. Tidsaspekten - Att göra en bespokekostym kommer alltid ge en bättre passform än konfektion då mönstret är tillverkat efter dig. Det möjliggör också för personliga val. Det innebär dock inte att konfektion inte kan sitta bra med skräddarändringar eller att man inte föredrar att någon annan gjort dessa val åt dig. Men det största problemet med Bespoke för många även om de har pengarna är tidsaspekten. Det tar i regel närmare 6-12 månader beroende på skräddare och vart i världen man bor. Det innebär också 3-4 fittings och det är långt ifrån alla som med lätthet kan lätta 30 000kr på en kostym som har tid eller lust att vänta när de hittar något de verkligen gillar och kan ha det på sig samma kväll.

Jag älskar Bespoke och hade själv valt det för +30 000kr men det beror snarare på att jag är väldigt medveten om vad jag vill ha och prioriterar hantverket framför det moderna snittet hos Cucinelli. Är man däremot ute efter Cucinellis formspråk vilket jag kan respektera fyller Bespoke helt enkelt inte den funktionen.

Även om det kan röra sig om överpris är det fortfarande inte undermåliga produkter eller material och har man råd och gillar estetiken så kan jag förstå att folk köper det.
#13 Andreas Weinås säger
2014-08-26 13:49 - Anmäl

#10 - Kan hålla med om att det finns ganska mycket som är mer prisvärt om man ser till vad man får i samma kvalitetsnivå till lägre pris. Sen tror jag det är svårt att på bild kunna uttala sig om kvaliteten på konfektionen. Men visst har du en poäng i att det är en i sammanhanget enkel konstruktion för det beloppet.

Samtidigt tror jag att man får se det som att Cucinelli är ett modeföretag snarare än ett skrädderi och även om deras stil är mer skräddad än t ex Prada eller Saint Laurent så är det fortfarande deras snitt och design som är det man som kund betalar för.
#14 Jocke säger
2014-08-26 13:50 - Anmäl

Förstår inte gnället om byxorna här inne - tycker snittet ser modernt och uppdaterat ut. Sen att byxorna är i kortaste laget får man väl förbise då det ändå är katalogbilder och dom vill visa skor och strumpor. Personligen föredrar jag detta framför en hafsigt provisoriskt uppnålad morrisbyxa alla dagar i veckan. Prisnivån är ett helt annat ämne - men inspirerad blir man ju helt klart.
#15 Wictor säger
2014-08-27 15:47 - Anmäl

#14 De är lågt skurna, med kort byxlängd och kort kavaj vilket gör att de inte ser smickrande ut och bidrar inte till någon vacker siluett.

Se till exempel tredje bilden nedifrån. Det ser ut som om han funderar på om han bör dra upp byxorna så de sitter bra upptill eller om han ska dra ned dem ytterligare för att inte frysa om sina fotleder.
#16 riesenschnauser säger
2014-08-27 16:14 - Anmäl

#12: Fair enough, jag köper ditt resonemang. (Men inte kläderna!)
#17 Jocke säger
2014-08-29 00:48 - Anmäl

#1 och #2 är Cucinellis konfektion pikerad hela vägen eller rör det sig om klistrad "lyx"?
#18 Mocka säger
2014-08-29 14:45 - Anmäl

Håller helt med om att byxorna ser förskräckligt dåligt tilltagna ut på den tredje bilden nedifrån, både i midjehöjd och benlängd. Tråkigt att lägga så mycket pengar och inte ens få tillräckligt med byxa för slanten.
Annars var det mesta väldigt snyggt och befriande "osprezz".
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.