Manolo logotype

Videoinspiration - Settepieghe by Tie your Tie

Videoinspiration - Settepieghe by Tie your Tie
För den frekvente läsaren av våra texter på Manolo är det ingen nyhet att vi älskar det för många nördiga hantverket bakom en välgjord produkt. Oavsett om det är inpassningen av en kavajaxel, handsömnaden av ett knapphål eller tillskärningen av en kostym så berättar det något om personen bakom produkten och den yrkesstolthet som vi ofta möter hos dessa hantverkare. Idag skall vi titta närmare på hur produktionen av en handsydd slips i seven fold-konstruktion går till hos florentinska Tie your Tie.

Hur mycket  dessa handmoment påverkar den faktiska användingen går självklart att diskutera men återigen är det fantastiskt att se hur mycket tid, kunskap och i många fall passion som ligger bakom det vi lägger våra surt förvärvade slantar på. Ingen kommer ifrågasätta det faktum att en industrialiserad konfektionsprocess har bidragit till väldigt mycket i vår bransch men ibland är det skönt att ställa sig på bromsen och låta produktionen ta tid.

Tie your Tie tillverkar några av branschens härligaste slipsar och accessoarer och finns bl a att köpa hos Exquisite Trimmings online.

Här nedan får vi se exempel i form av ett kort filmklipp på hur produktionen av deras settepieghe eller seven fold-slipsar ser ut i den lilla fabriken i Florens.

 

Settepieghe from TIE YOUR TIE on Vimeo.

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Accessoarer

Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.


Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

Amended Friday Polos in stock – and...

Läs mer

Shoegazing

Nyhet – Ny kollektion från Skolyx

Läs mer

Hodinkee

Bring a Loupe: Two Omega Chronographs...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen