Manolo logotype

Oppermann - Ett prisvärt väskalternativ

Oppermann - Ett prisvärt väskalternativ
Prisvärda väskor är något som vi ofta får frågor om här på Manolo. Idag skall vi titta närmare på en londonbaserad aktör som erbjuder en såväl mångsidig som överkomlig väskkollektion nu för hösten. Det är Oppermann som inspirerar med kombinationen av svensk minimalist och klassisk londonstil. Med rena linjer och geometriska former ligger fokus på Funktionalitet, Enkelhet och Skönhet.

Projektet Oppermann drogs igång av bröderna Niklas och Mattis Oppermann 2011. Det hela började med att Niklas var ute efter att köpa en kvalitetsportfölj till sin bror i present men vart han än letade möttes han av överdesignade eller överprissatta produkter, ofta av medioker läderkvalitet. Detta ledde till att de bägge bröderna började titta på möjligheten att skapa något eget där man kan erbjuda högsta möjliga kvalitet i förhållande till priset för sina kunder. 

Affärsidén är enkel; Genom att arbeta med en vertikal värdekedja med stor transparens mot såväl kund som leverantör kan företaget producera och sälja direkt till kund utan några återförsäljare. Då företaget inte behöver lägga på återförsäljarnas marginal och den egna försäljningen är Online baserad kan man pressa priserna och erbjuda en väldigt prisvärd produkt som vanligtvis skulle vara mycket dyrare. 

Kollektionen består av väskor och mindre läderprodukter tillverkade i uteslutande vegetabiliskt skinn i en liten ateljé utanför Neapel, Italien. Då Oppermann fokuserar på en transparens i sin värdekedja kan man som kund se alla företagets leverantörer på deras hemsida där t ex Tärnsjö och Artigiano del Cuoio står för läder, Union Knopf för knappar och Raccagni för zippers.

Företagets utbud består av linjerna Core Collection och Surfaces där man blandar klassiska inslag som weekendbags och portföljer med mindre accessoarer som plånböcker och IPad-fodral.

Priserna sträcker sig från ca 395£ för de exklusiva portföljerna i Vachettaskinn till ca 55£ för plånböckerna.

 

Ipad-fodralet Murray i mörkbrunt.

Portföljmodellen Palissy finns i flera färger och produceras i ett exklusivt vegetabiliskt garvat Vachettaskinn.

Portfolio-modellen Goswell i mörkblått skinn.

Weekendbagen Hanbury i tumlat svart skinn från svenska Tärnsjö.

För tillfället erbjuder Oppermann en Preorder-rabatt på 20% för alla kunder vilket gör väskorna än mer intressanta.  

För fler produkter, priser eller information om varumärket rekommenderar vi ett besök på Oppermanns Hemsida.

Dela på Facebook Dela på Twitter

#1 Halmstad säger
2014-08-18 18:12 - Anmäl

Det är ju inte väskornas svar på brogues precis...
#2 43 säger
2014-08-18 18:37 - Anmäl

Den där portföljen Palissy är inte alls dum och priset känns också rimligt.
#3 Raderad säger
2014-08-18 22:35 - Anmäl

Ser riktigt bra ut.
#4 Kopparstaden säger
2014-08-19 21:21 - Anmäl

Trevligt tips. Ser ju mycket bra ut, hade portföljen i tumlat skinn funnits i brunt hade jag varit lite fattigare nu :-)
#5 Fredrik säger
2014-08-21 11:32 - Anmäl

Ach, Herr Hauptmann!
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.