Manolo logotype

Fredagsinspiration - Back in Black

Fredagsinspiration - Back in Black
När vi tittade igenom våra fredagsinspirationer insåg vi att det var väldigt längesen vi senaste presenterade något med innehåll av svart. Om detta beror på att sommarens sol och värme rimmar bättre med ljusa och starka färger eller vår barnsliga förtjusning för toner av brunt skinn låter vi vara osagt. Idag blir det ändring och fokus ligger på svarta accessoarer och skor som kompletteras med kalla toner av grått , blått och vitt. Sobert, enkelt och elegant.

Kostym - Caruso, Skjorta - Eton, Grenadineslips - Shibumi, Näsduk - Viola Milano, Skor - Gaziano&Girling, Glasögon - Oliver PeoplesPortfölj - Valextra, Armband - Le Gramme, Manschettknappar - Brooks BrothersKlockaVacheron Constantin 

Dela på Facebook Dela på Twitter

#1 Fredrick säger
2014-08-15 13:17 - Anmäl

Fantastisk komposition! Verkligen elegant, men inte det minsta opersonligt eller tråkigt. Har själv på senare tid börjat använda svarta skor allt flitigare. Tycker det fungerar minst lika bra till grå byxor som bruna skor. Må hända en mindre reaktion på att det, både här och på liknande siter, de senaste åren har varit så stort fokus på bruna skor. Omväxling förnöjer helt enkelt.
#2 Errol säger
2014-08-15 15:59 - Anmäl

DEN klockan är 100% i Errols stil. Men tyvärr inte alls i Errols prisklass.

För övrigt tycker jag att kombinationen svart & brunt är underskattat. Titta bara på harmonin mellan den svarta skon och den bruna lädersulan.
#3 Gustaf säger
2014-08-15 19:27 - Anmäl

Fem av fem! Fantastiskt snygg kostym och kombination i övrigt. Det här med armband... Skär i min konservativa själ. Man får väl vänja sig helt enkelt. Snart har jag antagligen ett själv.
#4 Jonas säger
2014-08-16 14:21 - Anmäl

Off topic:
Andreas,
För en som inte har erfarenhet av skräddare, vilken/vilka skräddare i Göteborg rekommenderar du för justeringar på kavajer?

Tack på förhand.
#5 Raderad säger
2014-08-18 10:37 - Anmäl

Ja, supersnyggt och det framgår tydligt att svart funkar jättebra som komplement till annat. Om svart däremot är den dominerande "färgen", blir det genast svårare med kombinationerna.

Jämför:

http://www.manolo.se/artiklar/artikel/20140228/fredagsinspiration-svart-kostym

Det blir lite väl mycket temafest över den helsvarta kostymen.
#6 Andreas Weinås säger
2014-08-18 11:11 - Anmäl

#4 - Jag har använt flera olika i Göteborg. Bland annat Cityskräddarna och Skrädderiverkstan som bägge gjort ett bra jobb.

Självklart beroende på vad man vill få gjort men enklare ändringar som byxlängd, ärmlängd och mindre ryggintag skall de flesta klara. Viktigast är en bra kommunikation så den som nålar/ändrar förstår vad du är ute efter.

Den bästa skräddaren jag vet i Göteborg heter Ghassan som gör med ändringar på Linnegatan no2. Han är pensionerad men tar emot arbete då och då och det är inte säkert att han har tid. Han har tidigare arbetat på franska skrädderiet Smalto i Paris och bemästrat allt från byxkortning till att helt plocka isär en kavajaxel.
#7 Andreas Weinås säger
2014-08-18 11:16 - Anmäl

#5 - Jag förstår hur du menar men tittar man bara 5 år bakåt i tiden hade den generella uppfattningen vart en helt annan. Förmodligen kommer även samma sak gälla om några år igen.

Ens personliga uppfattning behöver ju inte ändras men jag menar bara att t ex 10 år tillbaka så var det väldigt många som sa att svarta skor var en självklarhet då de går till allt. Samma personer förespråkar idag bruna skor med samma argument. Samma sak kan sägas om mjuka resp. markerade kavajaxlar.
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.