Manolo logotype

Fredagsinspiration - Sommarblazer

Fredagsinspiration - Sommarblazer
I ett stålande sommarväder går automatiskt tankarna till en ljusare klädsel. Den mörkblå uddablazern må vara garderobens mest mångsidiga men för sommarhalvårets ljusaste och varmaste dagar är en ljusare kavaj ofta det optimala valet. Kombinera med krämvita byxor, vit skjorta och ljusbruna skor för en sober och elegant helhet utan för stora konstraster. För ett stänk av färg är en kontrasterande näsduk att rekommendera där man som bärare kan ta ut svängarna rejält.

KavajGaiola Napoli, Skjorta - Alessandro Gherardi, Byxor - Rose&Born, Näsduk - Eton, Skor - George Cleverley, Solglasögon - Maison Martin Margiela, KlockaCartier Tank Americaine

Dela på Facebook Dela på Twitter

#1 V säger
2014-07-25 14:09 - Anmäl

Härligt!
#2 erpet säger
2014-07-25 15:22 - Anmäl

Ja, detta kunde jag köpa rakt av. (Bildligt talat, alltså. Klockan kanske jag måste avstå.....)
#3 Realisten säger
2014-07-25 18:15 - Anmäl

Helt underbara inlägg, men priserna är absolut inte inom budgeten för era läsare, inte en ens för ER som läger upp alla tips och reportage.
Tråkigt tycker ja,g skulle vara kul om man kunde köpa en hel utstyrsel utan att behöva äta nudlar resten av månaden.
#4 Andreas Weinås säger
2014-07-25 19:24 - Anmäl

#3 - Jag vet inte hur många gånger vi har gått igenom det här med priset på fredagsinspirationen. Det är inte till för att vara en shoppingguide utan för att inspirera och i 9 fall av 10 är premiumprodukterna mer inspirerande.

Vi har även vid ett antal tillfällen gjort specifika Budgetinspirationer för att ge ett alternativ.

Vad som är intressant i just din kommentar är att du av någon anledning uttalar dig om vilken budget vi och våra läsare har? Varför skulle det vara avgörande hur vida vi själva kan köpa allt vi tipsar om?

Dagens inspiration tycker jag inte kan klassas som extremt dyr även om allt självklart är relativt.
Räknar man bort klockan så är det inget av plaggen som är speciellt dyra i förhållande till vad man får. En kavaj med handsydda moment från Neapel för 7000kr, en skjorta för 1200kr, randsydda skor för 6500kr och ett par italienska byxor för strax under 2000kr är inte billigt men det är fortfarande inga fantasisummor och fullt genomförbart för många av våra läsare om man prioriterar.

Vissa gillar lägger pengar på att gå på krogen, andra på bilar, vissa på klockor eller resor. Att man inte kan göra allt är fullt rimligt men jag känner och har träffat många läsare som äger plagg från just dessa tillverkare. Några är studenter, andra medelinkomsttagare.

Ingen har heller sagt att man måste köpa allt på en gång/månad. Har du ett par ljusa skor, benvita byxor eller rutig kavaj sen innan kan detta lika mycket fungera som ett tips på hur man kan kombinera dessa tillsammans på sätt man kanske nya vis.
#5 Chukka säger
2014-07-25 19:25 - Anmäl

Nu kanske jag har missuppfattat fredagsINSPIRATION men som namnet antyder så är det nog en inspiration redaktionen vill förmedla, skulle jag tro. Då kan man göra två saker som läsare: se plaggen och bemöda sig att åka till herrekiperingsställe/nätet och försöka hitta liknande plagg som passar sin egna plånbok bäst. Eller gnälla.
Till Manolo: bra jobbat i sommarvärmen och ni är alla värda vår uppskattning för inspiration och utbildningen ni ger oss män i Sverige!
#6 Rucka säger
2014-07-25 19:45 - Anmäl

#5 Bra kommentar.
#7 Realisten säger
2014-07-25 20:43 - Anmäl

#4 Du har helt rätt, och ibland kan det vara ganska gott med nudlar, om man är snyggt klädd.
Keep up the good work.
#8 kocken, tjuven eller dennes älskare säger
2014-07-26 09:08 - Anmäl

Lördagsinspiration - stekta nudlar, efter webshopping av kostsamma klädesplagg kan uppenbarligen nudlar vara lämpliga:

3 Paket snabbnudlar, à 100 g
8 st tigerräkor eller stora räkor
1 st kycklingfilé
2 msk soya
250 g fryst spenat
1 st röd paprika, strimlad
1 burk strimlade bambuskott
2 st vitlöksklyftor, finhackade
2 tsk finhackad ingefära
2 msk woksås
4 msk vegetabilisk olja
salt och peppar

1
Koka nudlarna knappt färdiga enligt förpackningens anvisningar. Häll av vattnet och skölj i kallt vatten.

2
Strimla kycklingfilén och marinera i soya, salt och lite vitpeppar. Rensa och skala räkorna, låt den yttersta biten av räkskalet sitta kvar.

3
Hetta upp en wokpanna och tillsätt hälften av oljan. När oljan börjar ryka, tillsätt ingefära, vitlök och därefter den strimlade kycklingfilén. Stek under omrörning och tillsätt räkorna. När räkorna är nästan genomstekta tillsätt paprika, bambuskott och spenat. Låt steka ihop någon minut och ta upp.

4
Hetta upp resten av oljan och tillsätt nudlarna, låt dem få lite färg och stekyta, häll sedan tillbaka kyckling- och grönsaksblandningen, rör om och häll i wok-sås och ev. lite mer soya. Låt rätten steka ihop en stund och servera genast.
#9 Raderad säger
2014-07-26 11:28 - Anmäl

Snyggt. Lite för varmt dock känner jag, haha.
#10 Kenny säger
2014-07-26 11:44 - Anmäl

Som vanligt är det grymt bra kombinerat, älskar fredagsinspirationerna. :)
#11 Hedåsgatan säger
2014-07-26 21:41 - Anmäl

Snyggt! Känns som en klädsel för ett svalare Göteborg eller Sverige (21grader) är själv i Spanien sedan en tid och tanken att ha snygga skor och kavaj hur lockande bilderna än ser ut går tyvärr bort. Linneskjorta, tunna bomullsbyxor ( inte shorts :) ) fungerar... Ser fram emot en fräsch höst i Göteborg med bra skor, snygga kavajer och där man kan fundera på en scarve!
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.