Manolo logotype

Teaser - Eton X Eidos Napoli

Teaser - Eton X Eidos Napoli
Svenska skjortspecialisten Eton lanserar i höst ett av säsongens mest intressanta samarbeten. Företaget har tillsammans med italienska Eidos Napoli tagit fram en kapselkollektion bestående av ett par unika produkter. Kollektionen kommer att säljas exklusivt i Etons flaggskeppbutiker i Stockholm, London och New York senare i höst. Manolo har som första media fått en spännande försmak i form av lite exklusivt bildmaterial från samarbetet.

Kollektionen kommer att bestå av bl a en kritstrecksrandig, tredelad kostym i flanell, en uddablazer med minimal uppbyggnad i tyg från exklusiva väveriet Carlo Barbera samt en dubbelknäppt rock i Casentinoull. 

Sebastian Dollinger; Creative Director på Eton summerar samarbetet så här:

"Eidos är det mest relevanta italienska livsstilsmärket på marknaden idag. Precis som oss producerar de högkvalitativa plagg med betoning på unik design och stil. Båda varumärkena representerar en sofistikerad klädsel och ett oklanderlig hantverk men samtidigt vågade och innovativa mönster och färger. Detta samarbete är en stor möjlighet för oss att inspirera var och en av våra kunder hur man matchar våra produkter."

Antonio Ciongoli; Creative Director på Eidos Napoli ger sin syn på samarbetet:

"Eidos är kläder med själ, skapad med integritet för att vara en modern bild av tidlös neapolitansk stil. Genom att samarbeta med Eton, talar vi till en gemensam kund - en som är intresserad av kvalitet, hantverk och värde - på ett mer meningsfullt sätt. Vi är glada att kunna presentera ett handplockat urval av vårt signatur av skrädderi och sportswear i samband med Eton fantastiska skjort- och slipsutbud. 

Vi på Manolo tycker detta samarbete känns väldigt spännande det skall bli väldigt intressant att se när kollektionen presenteras 27 augusti under Stockholms Modevecka. Manolos läsare kommer även få en unik förtur till produkterna i butiken på Humlegårdsgatan i Stockholm. 

Mer information om samarbetet kommer inom kort. 

Detaljer från samarbetet.

Tre delar av kollektionen som täcker en stor del av den manliga höstgarderoben.

Här kan ni även se ett kortare filmklipp om samarbetet där Antonio Ciongoli pratar kort om kollektionen och samarbetet.

 

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Kläder

Andra artiklar om varumärkena: Eton
#1 Jonas säger
2014-07-23 13:05 - Anmäl

Känns oerhört spännande. Vet vi ungefärliga priser?

Hoppas det blir en framgångssaga som fortsätter med fler plagg. Det vi såg från Eidos från Pitti var fantastiskt!

Säljs Eidos någonstans i Sverige?
#2 mark säger
2014-07-23 13:11 - Anmäl

Den rocker var jäkligt snygg!
kan man kolla närmare på den kollektionen någonstans?
#3 V säger
2014-07-23 13:34 - Anmäl

Härligt!
#4 Philip säger
2014-07-23 15:37 - Anmäl

Att Eidos Napoli producerar fantastiska plagg men riktigt hantverk råder inga tvivel om, men kan ej förstå att de väljer detta samarbetet med Eton. Visst är det fina skjortor men de är väldigt långt ifrån varann. Eton med sin mer massproducerade produkt, och kemisk behandlad som gör skjortan strykfri och livlös känns för mig inte som någon hantverk, innovativ visst men hur många herrbutiker av rang säljer Eton numera och hur långa av dessa butiker ställer sig positivt till deras skjortor och fantastiska slipsar som han på Eidos säger, är deras slipsar fantastiska? Eton för mig känns som en ga ska slätstruken och tråkig skjorta, som dessutom bara blir mer crazy år för år i och med deras nya design. Samt skjortärmar som är så långa så det inte går att använda dem. Var inne på Linnégatan 2 i Göteborg och de hade påpekat detta till Eton att deras ärmlängd var alldeles för långa. Visst är det kul med bra samarbeten och att det går otroligt bra för Eton är också kul, men några sexiga produkter vet i tusan. Men detta är bara min personliga åsikt och reflektion. Tack för bra jobb!
#5 erpet säger
2014-07-23 16:20 - Anmäl

#4, Jag är inte heller någon vän av Eton, men långa ärmar går att korta och är oändligt mycket bättre än för korta ärmar, som inte är helt ovanligt.
#6 FauxPas säger
2014-07-23 17:01 - Anmäl

#4 Det kallas "write-off"...
#7 Philip säger
2014-07-23 17:12 - Anmäl

#4 Allt går att ändra men varför köpa en skjorta för 1500 för att sedan lämna till skräddaren och betala över 500 för att korta dem?

#5 ?
#8 Rxx säger
2014-07-23 18:57 - Anmäl

#4 För långa ärmar? :s Jag har vänner som inte kan ha flera andra märken för att de är för korta. Jag är inte en av dom, men för dom är det ju uppenbarligen inte för långa ärmar. Det är en RTW-skjorta, de kommer inte passa alla, och att korta ärmarna kostar inte över 500 kronor överallt.
#9 Philip säger
2014-07-23 19:53 - Anmäl

#8 självklart passar de inte alla men det är ett ganska stort jobb att korta ärmen och det är långt ifrån bara jag som tycker de är för långa, det är inte första gången det är uppe för diskussion och flera butiker säger samma sak, bland annat Linnégatan 2 som jag skrev om. Jag undrar bara hur det kommer sig att de valt att ha ett par cm längre ärm än de flesta andra. Men det finns givetvis många som tycker annorlunda men jag är ändå 183 cm lång och kan ha alla andra skjortor som jag köpt, Rose & Born, barba, suitsupply, finamore och borelli och tycker bara det är konstigt...
#10 Raderad säger
2014-07-23 20:33 - Anmäl

#4 Alla skjorttyger är kemiskt behandlade. Extremt få tillverkare som levererar helt ekologiska skjortor. Om inte ytbehandlingen är kemisk, så är färgningen det.
#11 Ignatius säger
2014-07-23 21:15 - Anmäl

Medan jag håller med om att de två märkena utgör ett omaka par ur ett sartorialistiskt perspektiv, så är det helt rationellt marknadsföringsmässigt. Eton har begripit att de inte ses som ett alternativ av den nya generationen av modemän som hellre köper en Truzzi. Dessa kommer i sin tur utöva inflytande på sina mindre modeintresserade vänner, som utgöra Etons egentliga målgrupp (Etons plan har nog aldrig varit att nå de verkliga finsmakarna).

Förmodligen försöker man utnyttja Eidos Napoli för att bygga kredabilitet hos grästopparna och få lite artiklar på de inflytesrika modebloggarna. Det är förmodligen av samma anledning som man gjort de där skjortorna som är sydda i Gånghester. Eidos får i sin tur en introduktion på den skandinaviska marknaden. Med detta sagt, vill jag påpeka att jag tycker att Eton gör en utmärkt produkt, även om den inte riktigt faller mig själv i smaken.
#12 Tobias säger
2014-07-23 22:18 - Anmäl

#11 Jag tycker du sammanfattar det väldigt bra, håller med om att Eton gör en utmärkt produkt, men den faller inte heller mig i smaken. Tycker att det finns så mycket bättre skjortor ur ett rent estetisk perspektiv. Dock är det ju extremt slitstarka skjortor och kanske därav de är en utmärkt produkt? Att Lano skriver att alla tyger är kemiskt behandlade stämmer säkert, men knappast på det sättet som Eton gör, då jag tycker de blir väldigt styva, glansiga och andas sämre. Sen håller även jag med om att ärmarna är väldigt korta. Det är väl ingen tillfällighet att Olof Enckell som drev Manolo rekryterades av Eton och att man sedan nämns på Manolo :). Samt att han gjort ett grymt jobb med Etons webshop.
#13 Martin säger
2014-07-23 23:30 - Anmäl

Vilka belägg har ni för att Etons skjortor behandlas med kemikalier? Vad jag har läst är Etons behandling för att få till en "non-iron"-skjorta helt ekologisk.

"The finishing process takes place in Switzerland and is performed by a joint venture between Eton and Alumo. Eton experimented with their organic finishing process in the seventies, and today they are the only one who can achieve this wrinkle reducing finish without any chemicals."

Personligen har jag ganska liten erfarenhet av Eton, äger kanske 4-5 skjortor, varav de flesta är second hand, men tycker personligen att passformen och känslan är alldeles utmärkt. Nu har jag visserligen väldigt liten erfarenhet av exklusiva italienska märken, men jämfört med annat som är lättillgängligt på svenska marknaden så som Ljung, Stenströms m fl (som ligger i ungefär samma prisklass) tycker jag att Eton är helt klart skönast och verkar ha en lång hållbarhet.

Har sett kommentarer från svenskar som klagar på Eton även på utländska bloggar (som istället hyllar dem), så upplys mig gärna om varför ni tycker deras skjortor är dåliga. Det är alltid intressant med synpunkter från folk med större erfarenhet.
#14 Carmania säger
2014-07-24 07:58 - Anmäl

Har sett Eton på flera (utländska) topplistor över världen bästa skjorttillverkare. Som vanligt så nedvärderar svenskar svenska produkter och hyllar "exotiska" utländska. Tycker också den är "coolt" med ovanliga italienska skjortmärken, men objektivt så slår Eton de flesta kvalitetsmässigt. Har träffat många icke-svenskar som hyllar Etons skjortor.
#15 riesenschnauser säger
2014-07-24 09:50 - Anmäl

"För långa" ärmar är inget problem om manschetterna har rätt storlek, vilket såklart är mycket enkelt att justera.

För övrigt anser jag att Stenströms får oförtjänt lite uppmärksamhet...
#16 Olof-Ceasar säger
2014-07-24 10:06 - Anmäl

#14 Bra skrivet, kan inte annan än att hålla med!
#17 Stefan säger
2014-07-24 10:40 - Anmäl

Den kritstrecksrandiga kostymen ser galet fin ut! Någon som har en aning om vad den kommer landa på prismässigt?
#18 Andreas Weinås säger
2014-07-24 11:43 - Anmäl

#1, 2 och 17 - Mer information om vart, när och till vilket pris Manolos läsare kan inhandla kollektionen kommer inom kort. Utan att gå in på exakta summor så lär kollektionen landa på ungefär samma prisnivå som Eidos egna produkter och då det rör sig om full kanvas i vettiga tyger är det prisvärt om än inte billigt.
#19 Andreas Weinås säger
2014-07-24 12:10 - Anmäl

Det här med Etons ärmlängd har ju varit på tal tidigare och även om jag tycker att den kunde vart några cm kortare för min egen del kan jag hålla med flera i kommentarsfältet om att det är klart mycket bättre med för lång än för kort.

En för lång ärm kan du alltid korta (vilket absolut inte behöver kosta 500kr) eller så knäpper man skjortans manschett så den stannar mot handen. På detta vis blir alla skjortor lika långa även om det såklart inte är lika kul som att kunna bära manschetterna uppknäppta. Men gillar man det kanske det är värt att lägga några hundra på att korta dem.

Motsatsen med en något för kort ärm är klart värre då det är mer eller mindre kört. Har det på en av mina premiumskjortor, en skjorta jag i övrigt älskar men endast kan använda till ett fåtal kavajer med kortare ärm.
#20 Martin B säger
2014-07-28 09:58 - Anmäl

Etons skjortor görs med väldigt hög precision i sömmar osv vilket tilltalar mig. Tygerna ör fantastiska, och finishen felfri.

Men jag kan inte känna igen att Eton skall ha långs ärmar, köper contemporary fit med extra lång ärmdäremot tycker jag de lider av för mycket experimentlusta på kraghalsar, kragar, mönster osv.

Pressmaterialet drån samarbetet verkar elegant. Eton har ju ett behov att bredda sitt sortiment för att kunna växa. Vad jag undrar är om Eton kan bli av med lite av sin gubbiga image på detta sätt?
#21 kristian säger
2014-07-29 09:53 - Anmäl

Vet man ungefär hva en slik kostym vil koste?
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.


Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

Hermes silk printing, Lyon: Factory...

Läs mer

Shoegazing

Reportage – TLB Mallorca Artista

Läs mer

Hodinkee

First Photos: The Patek Philippe...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen