Manolo logotype

5 x Paraplyer

5 x Paraplyer
Det är fortfarande sommar i allra högsta grad men i vårt avlånga land är vädret minst sagt nyckfullt. Strålande sol kan snabbt bytas ut mot piskande regn och därför vill vi idag titta närmare på en rad olika alternativ av Paraply på marknaden. För få accessoarer är lika snyggt som ett kvalitetsparaply i handen en regnig dag.

Vi skrev tidigare i somras här på Manolo om paraplyer från Lockwood Umbrellas. Idag kommer vi titta på alternativ från flera tillverkare av kvalitetsparaplyer i olika prisklasser. 

Vi förstår att det är långt ifrån en självklarhet för alla att lägga tusentals kronor på ett paraply men det handlar ofta om prioriteringar och ett kvalitetsparaply som man tar väl hand om är en följeslagare för livet. Vi har valt ut Paraplyer i flera olika prisklasser från seriösa tillverkare på marknaden. 

 

Högkvalitativt paraply från italienska specialisten Francesco Maglia. (Mr Porter.com, Även översta bilden)

Fulton är ett av de mest prisvärda paraplytillverkarna och har i sin modell "minister" ett klassiskt svart paraply av hög kvalitet. (mossbros.se)

Olivgrönt Paraply från London Undercover. (londonundercover.co.uk)

Lockwood Umbrellas. Dyra men av ett fantastiskt hantverk.

Anrika Fox Umbrellas tillverkar några av marknadens bästa paraplyer. Här i klargult utförande. (oipolloi.com)

Ett kortare filmklipp från "My Climate and Me" som besöker Fox Umbrellas och får en genomgång i hur mycket arbete som ligger bakom varje paraply. 

 

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Accessoarer

#1 Raderad säger
2014-07-21 19:46 - Anmäl

Gillar framför allt Maglia, de har härlig karaktär på sina paraplyer. En fundering: Vad tillverkade man paraplyerna av innan nylon fanns som tyg?
#2 Martin säger
2014-07-21 20:57 - Anmäl

Som Göteborgare vet man ju hur extrema vindarna kan bli under hösten. Hur håller dessa paraplyer för stark vind (som ofta åtföljer piskande regn). För tillfället har jag ett Fulton som är "dubbelförstärkt" och har klarat sig bra hittills. Dock är det lite tungt.
#3 Helmer säger
2014-07-21 22:51 - Anmäl

Nämen, kom igen. Paraplyer? För femtielfte gången? Hur många tror ni kollar in nån annans paraply när regnet öser ner över en själv? Vad blir nästa grej på Manolo, SL-korthållare i fiiinaste mörtskinn sytt med noga utvalda fästingben? Ja, varför inte egentligen?
#4 erpet säger
2014-07-22 09:29 - Anmäl

#1, Förr gjorde man paraplyer av siden - ofta två lager tyg vars trådar svällde av vätan och därmed gjorde skärmen vattentät.

3#, Det finns andra skäl att skaffa ett bra paraply än att dra andras uppmärksamhet till sig.
#5 Oskar säger
2014-07-22 09:31 - Anmäl

Helmer, kallas utfyllnadsartiklel under semestertider. Tycker också det är mig för mycket av dessa korta och innehållsfattiga inlägg. Känns som man kan detta nu och redan fått tips om dessa tidigare.
#6 Andreas Weinås säger
2014-07-22 11:09 - Anmäl

#3 - Om du baserar dina inköp på vad andra tittar efter istället för vad du själv gillar så är nog inte ett kvalitetsparaply för dig. Samtidigt är det ett argument som går att applicera på nästan alla produkter. Försvinnande få kommer kolla in din skräddarsydda kostym, ännu färre dina bespokeskor. Vill du få maximalt med uppmärksamhet per spenderad krona är sällan ett ypperligt hantverk den enklaste vägen.

#5 - Intressant att du säger det. Om du kollar igenom vad vi skrivit om den senaste månaden har det varit 2 djupgående artiklar om B&Tailor och Zaremba, 2 artiklar från Jesper Ingevaldsson om kvalitetsskor, en butikskoll och 4 texter om vad Pitti Uomo-mässans montrar hade att erbjuda. Således har vi i allra högsta grad haft både längre och innehållsrika inlägg.

Sen är det helt upp till dig om du inte uppskattar de kortare inköpstipsen och texterna. Vår övertygelse är att dessa fyller en viktig funktion då de i många fall har varit några av de mest lästa.
#7 Niklas säger
2014-07-22 12:45 - Anmäl

Är själv på spaning efter ett fint paraply, så tackar ödmjukast för tipsen. Funderar dock på om det finns någon butik i Stockholm som säljer kvalitetsparaplyer? Har kikat runt i city, men bara hittat standardsortimentet.
#8 Raderad säger
2014-07-22 20:46 - Anmäl

Jag uppskattar också dessa inlägg, det är bra med lite blandat av långa djupgående inlägg och korta artiklar. Paraplyer är underskattat som accessoar, bör prioriteras av fler män.
#9 Martin säger
2014-07-22 23:50 - Anmäl

Hallå pojkar, sluta bråka om vilka artiklar ni gillar och inte gillar! Fokusera istället på min fråga ovan; hur står sig dessa paraplyer i en förhållandevis stark vind? Vill ju inte gärna köpa en dyrt fint paraply som får göra resten av skräpparaplyerna sällskap i närmsta papperskorg första göteborgsstormen.
#10 erpet säger
2014-07-23 08:36 - Anmäl

#9, Hur de dyra paraplyerna står sig i "förhållandevis stark" vind?

Bättre än de billiga.

Det är rätt svårt att svara på en sådan fråga. Kanske finns det i tillverkarens specifikation en vindstyrka angiven som du sedan kan jämföra meteorologisk statistik för den ort på vilken du avser vistas.
#11 christoffer säger
2014-07-23 15:24 - Anmäl

Det olivgröna från London Undercover, riktigt bra!
#12 Helmer säger
2014-07-23 19:09 - Anmäl

Vilket paraply står sig i stark vind? En regnrock med kapuschong.
#13 Raderad säger
2014-07-23 20:36 - Anmäl

Bra artikel helt i min smak. Jag gillar att läsa både kortare inlägg av denna typ eller längre mer ingående artiklar som det finns många av här.

Det jag inte orkar med mer av är den ökande mängden av kommentarer med rätt tråkig ton i. De flesta som är intresserade av bättre herrmode borde även vara intresserade av att uppföra sig på ett trevligt sätt, så även på internet kan man tycka.
#14 Martin säger
2014-07-23 23:16 - Anmäl

#12 Mitt dubbelförstärkta Fulton har klarat varje göteborgsstorm de senaste två åren. Men som tidigare sagt så är det ganska tungt att släpa runt på, och bära utfällt. Hade velat ha ett nättare.
#15 Sven säger
2014-07-24 19:15 - Anmäl

Jag köpte två Senz, ett hopfällbart och ett "standard". Det hopfällbara har inte samma vind-rating som det större. Det hopfällbara paraplyet vände sig ut och in efter ungefär ett år av ganska flitigt användande i Danmark. Det större använder jag fortfarande, men det har inte alls blivit lika flitigt använt som när jag bodde i Danmark. Vikten besvärar mig inte för någon av dem, men jag tar mig främst mellan bostaden och kontoret och övrig tid står paraplyet i ett hörn.

Jag är semi-nöjd med mitt paraply. Det har hållit bättre än alla andra paraplyer jag haft, men den portabla varianten mötte ändå sin överman i en regnstorm. Jag hittade en ganska ny review på thewirecutter (får ej posta länk, använd google) där de rankar Senz sådär. Blunt är bäst mot vind, men EuroSchirm är nästan lika bra och skyddar betydligt bättre mot regnet. Det finns även större modeller av EuroSchirm och Blunt, så det kanske är en sådan man ska ha.
#16 Saville säger
2014-07-27 09:35 - Anmäl

Kan inget om paraplyer, men borde inte Brigg vara med?
#17 Napoli säger
2014-07-31 11:02 - Anmäl

#16: Jo, även Mario Talarico saknas
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.