Manolo logotype

Fredagsinspiration - Midsommarfest

Fredagsinspiration - Midsommarfest
Efter en hektisk vecka på Pitti Uomo-mässan kröner vi nu veckan med ett midsommarfirande följt av en välbehövlig helgledighet. Dagens inspiration går i en välklädd men avslappnad ton med lediga brogues, mörkgrön kavaj och ljusa bomullsbyxor. Klädseln kompletteras med fördel av en handplockad midsommarkrans.

Kavaj - Caruso, Skjorta - Cleeve by Drake´s, Slips - Saman Amel, Byxor - Oscar Jacobson, Näsduk - Mariano Rubinacci, Skor - Alden, Glasögon - Moscot, KlockaVacheron Constantin, ArmbandLe Gramme

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar om varumärkena: Alden Drakes Mariano Rubinacci Moscot Oscar-Jacobson Caruso
#1 DrDre säger
2014-06-20 14:57 - Anmäl

Snyggt. Det enda som saknas, är väl att man (tyvärr) bör lägga till någon form av regnskydd. Ett snyggt paraply eller om man vill fortsätta att dansa och äta utomhus en Mackintosh kanske?
#2 Joel säger
2014-06-20 16:51 - Anmäl

Verkligt trevlig kavaj. Glad midsommar!
#3 SS säger
2014-06-20 18:23 - Anmäl

Trevligt. Synd bara att byxorna är för små (fickorna på sidorna "gapar" och ligger inte plant). Men det kanske ska skrivas upp på modets konto? ;)
#4 Niclas säger
2014-06-21 14:21 - Anmäl

Väldigt snyggt, dock lite besviken på slipsen från Saman, köpte 2 stycken från kollektionen men tycker inte de andas den kvalitet man förväntar sig av en slips för det priset, framförallt tygen kändes billiga.
#5 lano säger
2014-06-22 15:45 - Anmäl

Riktigt snyggt! Gillar framförallt den fina kavajen.
#6 Marcel säger
2014-06-23 10:12 - Anmäl

#4

Kan inte rikigt hålla med om att tygerna känns billiga, däremot skulle det ju vara fantastiskt att få Samans hantverk med t ex Drakes tygutbud.
#7 Niclas säger
2014-06-23 12:07 - Anmäl

#6

Billiga kanske var fel, men jämfört med mina andra från Drakes och Viola Milano som ligger i samma prisklass är det stor skillnad tycker jag.
#8 Falcon säger
2014-06-23 13:57 - Anmäl

#7

Vad skumt, är supernöjd med mina slipsar från Saman Amel. Tycker verkligen att de håller hög internationell klass både tygmässigt och hantverksmässigt. Väntar på flera slipsar as we speak!
#9 Andreas Weinås säger
2014-06-23 15:01 - Anmäl

#7 - Märkligt...Jag äger slipsar från alla tre tillverkarna och från de flesta av premiumtillverkarna och kan inte säga att jag upplevt en sämre tygkvalitet hos Saman. Möjligtvis om du köpt slipsar precis i början från den första kollektionen då han inte hade alls samma tygleverantörer.

Viola Milanos Grenadine och Cashmere har jag testat och bägge är fina för priset men inte heller överlägsna i tygkvalitet. De tillverkaren jag tycker håller genomgående högst tygkvalitet är just Drake´s och Marinella.

Viola Milanos Grenadine och Cashmere har jag testat och bägge är fina för priset men inte heller överlägsna i tygkvalitet. De tillverkaren jag tycker håller genomgående högst tygkvalitet är just Drake´s och Marinella.

Självklart är det helt andra volymer som t ex Drake´s köper vilket gör att man kan pressa priserna men hela Samans höstkollektion var i ull/kashmirtyger från Loro Piana så det är inte direkt dussinull vi pratar om.
#10 Niclas säger
2014-06-23 16:40 - Anmäl

#9 Har ej testat ull/kashmirtygen utan endast från vårkollektionen och de tygerna var väldigt noppriga, kanske en del av charmen men stor skillnad från den jag har i samma kvalitet från Drakes, men i övrigt tycker jag de var jättefina och kul med så fint hantverkt. Sen kan man inte jämföra riktigt med tanke på företagens storlek utan var mer en personlig reflektion.
#11 Falcon säger
2014-06-23 17:13 - Anmäl

#10

Är det möjligt att det är en råsilke kvalite du har köpt? De brukar ju bete sig så, alternativt rålinne. Dessa brukar ju "noppa" en del och ha ett lite grövre intryck?
#12 Niclas säger
2014-06-23 17:58 - Anmäl

#11

Stämmer, men i detta fall var det mycket, efter användning tillsammans med vit skjorta så fick jag plocka bort smånoppror från skjortan titt som tätt. Så har inte min råsilke slips gjort från Drakes. Men visst kan det skilja från slips till slips kanske? Tyckte även tyget kändes väldigt tunt vilket gjorde det svårt att få en bra knut men. Men tycker det är väldigt bra gjort att kunna konstruera slipsen på det sätt som han gör.
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.


Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

Our first Hong Kong Symposium – please...

Läs mer

Shoegazing

Nyhet – Gaziano & Girling lanserar ny...

Läs mer

Hodinkee

Found: A Longines Retail Display Case...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen