Manolo logotype

Fredagsinspiration - Prisvärd Student

Fredagsinspiration - Prisvärd Student
I studenttider som dessa känns det inte mer än rätt att lyfta fram en inspiration till hur man kan hålla stilen på examensdagen. Som student är budgeten ofta begränsad vilket gjort att vi idag valt en lite mer prisvärd klädsel. Samtidigt vill vi som vanligt klargöra att detta inte bör ses som rena köptips utan snarare som inspiration.

Kostym - Suit Supply, Skjorta&Slips - Spalla, Näsduk - Shibumi, Skor - Carmina, KlockaOmega

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar om varumärkena: Carmina
#1 Errol säger
2014-06-06 15:38 - Anmäl

Grymt snygga grejer! Klocka, skjorta, skor, och kostymen är också fin. Men det börjar bli lite väl övertydligt att någon är väldigt mån om att exponera SS på allsköns bloggar. Vore det inte för deras sexistiska kampanjer skulle jag inte säga något. Men nu gör jag det.
#2 Obeskrivlig säger
2014-06-06 15:51 - Anmäl

Man kan ju säga rätt ut att du undrar om Weinås är köpt av SS, eller vad är det du insinuerar? Att nämna SS i samband med ett inlägg som heter "prisvärd student" känns ju väldigt rimligt.
#3 Andreas Weinås säger
2014-06-06 16:11 - Anmäl

#1 - Nu kan jag inte låta bli att undra vad du menar faktiskt?

Jag har haft med Suitsupply i 2(!) fredagsinspirationer på snart 1 års tid...Jag har inte skrivit ett inlägg om företagets vårkampanj utan den diskussionen har uppstått i kommentarsfältet efter en fredagsinspiration med fokus på något helt annat? Därmed får du gärna utveckla vad som skulle vara övertydligt? Att de är med som ett prisvärt alternativ är väl ganska uppenbart. Särskilt när det rör sig om inspiration och inte konkreta köptips?

Jag har inte fått varken en krona från Suitsupply och har inte heller exponerat dem i närheten av lika mycket som andra aktörer här på Manolo. Jag har även varit tydlig med att jag inte tycker deras kampanj var speciellt trevlig. Samtidigt kan man säga att om jag skulle exkludera alla varumärken vars kampanjer kritiseras här i kommentarsfältet skulle det bli förbannat svårt att presentera någonting. Jag kommer aldrig hylla deras kampanj men jag behöver inte heller förkasta deras produkter.

Jag har träffat företaget på en presentation i Stockholm under våren precis som jag träffar mer eller mindre alla svenska företag med jämna mellanrum för genomgång av vår/höstkollektion.
Förhoppningsvis kommer vi få en möjlighet till en omfattande intervju med företaget under året där de själva kan få svara på hur de tänkt med kampanjerna.
#4 Markus säger
2014-06-06 16:26 - Anmäl

Kan man beställa skjortor från Spalla utan att kunna koreanska?
#5 Bateman säger
2014-06-06 16:57 - Anmäl

Riktigt snygg outfit. Gillar verkligen kostymen. Har dock inte lyckats hitta den pa Suitsupply's hemsida. Har de verkligen kostymer med side adjusters pa byxorna?
#6 Erik säger
2014-06-06 17:59 - Anmäl

Studenten är en högtid, och högtider tarvar vit skjorta. Annars proper och hållbar look.
#7 Hedåsgatan säger
2014-06-06 18:41 - Anmäl

Snyggt Andreas! Tycker inte du skall förklara eller ursäkta någonting, du driver den här sidan själv och detta är vad jag vet inget ställe med upphandlingsplikt :) har tack vare tips härifrån lärt mig mycket och inspirerats massor! Var hos Spiga3 förra veckan o köpte en blå ullkavaj från G.abo Napoli, fantastisk känsla, och kompletterade näsduk från altea i tvättade färger i linne...
#8 Hedåsgatan säger
2014-06-06 18:43 - Anmäl

Angående SS kampanjer så vill jag säga att de skapar Buzz precis som de vill och personligen ser jag hellre SS än fotoshopade kampanjer från märken i Italien :)
#9 Errol säger
2014-06-06 18:52 - Anmäl

#2,3: SS syns mycket på olika bloggar, inte bara Manolo. Eftersom jag är hängiven Manolo-läsare valde jag att kommentera detta här. Det var inte min avsikt att hänga ut Andreas Weinås som "köpt".

Vad jag egentligen menar är att någon på SS uppenbarligen har lyckats väl med att exponera varumärket på flera olika bloggar, trots eller tack vare deras tidigare kampanj.

En intervju med SS angående deras kampanj skulle vara intressant.
#10 Martin säger
2014-06-06 19:20 - Anmäl

Oavsett tidens feministiska och politiskt korrekta tema så kvarstår alltid det faktum att män är sexuellt attraherade av (lättklädda) kvinnor. SS kampanj ett sätt att sälja kläder genom att förmedla en känsla eller en bild av en möjlig livsstil. Sexistisk kampanj eller ej - många män skulle nog byta plats med herrn i reklamen.

Ni som verkar ha något emot den: Vad är det som ni är emot eller blir upprörda av? Det är ett gäng snygga kvinnor i bikini/topless som omringar en snubbe i kostym.

Feminismen förgiftar allt den kommer i kontakt med. Trodde inte att ett uteslutande manligt forum som detta skulle dras med så snart.

Kan tillägga att jag tycker att SS kampanj var löjlig och gjorde att varumärket sjönk något i mina ögon.

I övrigt rekommenderar jag SS! Mycket nöjd med min "Sienna"kostym som jag köpte i deras butik i Hamburg.
#11 Joel säger
2014-06-06 19:51 - Anmäl

SS har väl lyckats med precis vad de var ute efter. Reklamen har skapat debatt, och även om mångas bild av företaget har sänkts tror jag intresset kring dem har ökat.

Nog om reklamen. Det går inte att bortse från att de tillverkar vackra kostymer och under mitt senaste besök i deras butik i London bjöd de också på verkligt god service. Absolut värt ett besök!
#12 Tweedy säger
2014-06-06 21:19 - Anmäl

Det här var riktigt snyggt komponerat. Sympatiskt att lyfta fram plagg som inte är svindyra, speciellt med tanke på de lite yngre läsarna som snart köper sin första kostym (och deras föräldrar :) )

Jag tänkte skriva något apropå kommentar #1 men jag tycker att #10 Martin sammanfattar mycket av vad jag ville ha sagt. En sak jag gillar med vackra kläder (och estetik i allmänhet) är att det är opolitiskt. En person gillar kanske kostymer från Neapel, en annan från Savile Row till exempel. Då kan man filosofera över det och enas om att vara oense. Diskussionen blir intressant men aldrig upphettad. Det tycker jag är grymt befriande jämfört med att t ex diskutera identitetspolitik med en som röstar på FI. Feministen tycker säkert likadant, att det är softare att diskutera kläder med mig som är borgerlig än att diskutera politik. Så snälla, låt oss hålla "genus" och liknande utanför min fredagsoas :)
#13 Andreas Weinås säger
2014-06-06 21:56 - Anmäl

#5 - Om du klickar på länken så kommer du direkt till kostymen i inlägget.

#6 - Det där är ju en stilregel du kombinerat ihop själv. Många säger säkert samma sak om svarta skor och lika många anser att vit skjorta och bruna skor skulle vara en för stor kontrast. Mitt råd är att man själv bär det man finner lämpligt till situationen.

Angående kampanjen vill jag tydliggöra att jag inte tycker den är snygg och jag hade förmodligen tyckt bättre om företaget om de låtit sin kreativitet och väldesignade plagg stå i fokus. Med det sagt så håller jag fortfarande med #12 att vår ambition med sidan är inte att driva en politisk diskussion. Vi har varken uppmuntrat till köp eller bojkott av något varumärke och finner man ett företags kampanjer osmakliga har vi full förståelse om man inte handlar från dem men vi har lika stor förståelse för om man väljer att skilja på produkt och kampanj.

Vår uppgift är snarare att inspirera, bevaka och upplysa om skräddat mode i olika prisklasser men med fokus på kvalitet, hantverk, estetik och prisvärdhet (även saker med högt pris kan vara prisvärda).
#14 Neiman säger
2014-06-06 22:16 - Anmäl

#10 & 12 - Blir alltid förbluffad när jag stöter på så anmärkningsvärt mossiga kommentarer.

Angående dagens outfit. När vi talar om budget. vore då inte Loake eller Meermin mer anpassade till en genomsnittlig students budget?
#15 Raderad säger
2014-06-06 22:20 - Anmäl

Riktigt bra! Kul att se Shibumi här på Manolo också. Skulle gärna läsa mer om Spalla, då de har väldigt snygga kragar.
#16 Tweedy säger
2014-06-06 22:38 - Anmäl

#14 Neiman: Tack för den kommentaren. Du stärker mig i min övertygelse att jag gjorde rätt som flyttade över till London :)
#17 Bateman säger
2014-06-07 02:45 - Anmäl

Andreas #13, jag tror att länken inte funkar för mig eftersom jag är baserad i USA. Är det Havanna?
#18 Peder säger
2014-06-07 08:06 - Anmäl

Är det nån som beställt från Spalla? Hur är skjortorna i storlekarna?
#19 Andreas Weinås säger
2014-06-07 09:26 - Anmäl

#14 - visst kunde man valt någon av dessa men jag Tycker fortfarande Carmina är ett prisvärt alternativ på 3400kr.

#17 - då förstår jag! Kostymen är från Jort-linjen och ligger på 699€. Inte gratis men den klart mest imponerande linjen tillsammans med La Spalla.
#20 riesenschnauser säger
2014-06-07 10:53 - Anmäl

Det är en sorg att se hur många som har problem med att skilja på genustokerier à la Schyman och att ta avstånd från objektifiering av kvinnor.
#21 Lars säger
2014-06-07 12:29 - Anmäl

#16 tweedy så du kan fortsätta leva i ett mindre progressivt samhälle där det inte kämpas lika kraftigt för jämställdhet och objektifiering inte motarbetas. Grattis!
#22 Oliver säger
2014-06-07 12:35 - Anmäl

Spalla skjortorna är true to size skulle jag vilja påstå. Sen om de har introducerat nya passformer är jag osäker på, jag är en 50 och har 50 i deras skjortor. Hoppas det hjälpte någon!

Tjing!
#23 Knutte säger
2014-06-07 15:13 - Anmäl

Snyggt. En sån här hade jag verkligen behövt inför min egna student. Aja, gjort är gjort. Fast jag gillar också vit skjorta till student.

#10 Nu tog vi diskussionen ganska långt förra gången, men jag hoppas fortfarande du och dina gelikar vaknar upp en dag och ser verkligheten lite tydligare. Sedan får man lära sig att skilja på attraktion och "sexualisering". Det är möjligt att en kropp "alltid" kommer att vara attraktiv, men förhoppningsvis inte ses som ett sexuellt objekt, något som SS verkar ha missat.
#24 Kalle säger
2014-06-07 15:49 - Anmäl

Stiligt! Men för det priset, ca 6,5kkr finns det väl mer prisvärda kostymer? Gabuccis egna kostymkollektion ska vara riktigt bra, Rose& Borns kostymer ligger i det prisintervallet och ska även dessa vara riktigt bra
#25 Jens säger
2014-06-07 16:42 - Anmäl

Snyggt som vanligt Andreas! Ps tack för trevlig pratstund vid södra station häromveckan :)
#26 Andreas Weinås säger
2014-06-07 17:59 - Anmäl

#24 - både Gabuccis egna linje och Rose&Borns kostymer är vettiga alternativ i samma prisklass.
Jag har provat alla alternativen och tycker det handlar mer om personlig smak än att någon av dem skulle vara helt överlägsen de övriga. La Spalla är lite längre och mer formell i modellen än R&B och Gabuccis modeller så det är mer en fråga om vad man är ute efter i silhuett

Hade R&B eller Gabucci haft frilagda bilder på sina kostymer hade de säkerligen varit med i fredagsinspirationen men tyvärr så är vi lite begränsade i vad man kan använda för produkter för dessa kollage.
#27 Tweedy säger
2014-06-07 19:03 - Anmäl

#21 Lars: Nu tycker jag ju inte att Londonborna är några sexister precis. Och det är inte jag själv heller. Jag tycker bara att Sverige blev lite tröttsamt när vänstern plötsligt blev identitetspolitisk och började fokusera på medfödda variabler snarare än klass, så att män (och i synnerhet vita straighta män som jag själv) blev tvingade att hela tiden insistera på sin arvssynd. Jag har inte sett den reklamen som det refereras till här, kanske tycker jag själv att den är hemsk. Vad vet jag.

Det jag vet är att luften känns lite lättare att andas här på andra sidan Nordsjön. Istället för att alla hela tiden måste visa hur himla medvetna dom är om "strukturer" och "privilegier" och andra trendbegrepp så fokuserar man på vad som är trevligt i livet. Som snygga kläder :)

Med det sagt så får ni som stannat i Sverige naturligtvis göra och tycka vad ni vill. Manolo fortsätter jag följa i vilket fall. Jag tycker bloggen håller högsta internationella klass, även jämfört med uppsjön av stilbloggar som vi har här i England.
#28 Raderad säger
2014-06-07 21:49 - Anmäl

#26 Andreas, kan du komma med några snabba kommentarer angående Gabuccis egna linje? Jag var där i veckan och kikade på en utav deras egna kostymer men vågade inte ställa särskilt många frågor (det kanske är ohövligt att fråga dem hur deras egna linje står sig mot exempelvis de billigaste Caruso-kostymerna de tillhandahåller?). Av det jag såg var de riktigt fina och jag skulle vara mer än nöjd med en kostym från dem.
#29 Andreas Weinås säger
2014-06-07 23:12 - Anmäl

#28 - som jag känner Bob, Måns och killarna på Gabucci så är det absolut inte en fråga du behöver känna dig din över att ställa. Gabuccis egna linje är i min mening oerhört prisvärd med en sydd halvkanvas konstruktion till skillnad från t ex Caruso och Attolini som har full kanvas och ytterligare lite högre nivå.
#30 Raderad säger
2014-06-08 00:28 - Anmäl

#29, uppskattar svaret! Måhända tar jag en till sväng förbi där nästa vecka.
#31 Ignatius säger
2014-06-08 06:55 - Anmäl

Square: snubbarna på gabucci är otroligt trevliga och vill ha dig som kund under hela ditt liv. Därför svarar de nog gärna på mer tekniska frågor.
#32 Mattis säger
2014-06-08 12:28 - Anmäl

#22 Beställde du från hemsidan eller köpte du på plats i Korea? Mig veterligen skickar de inte utanför landet men det kanske har ändrats.
#33 k säger
2014-06-09 10:48 - Anmäl

Har SS limmade mellanlägg eller är de dyrare kostymerna, som den du tipsar om här halvkanvas?
#34 Andreas Weinås säger
2014-06-09 12:43 - Anmäl

#33 - De billigare har halvkanvas och/eller limmade mellanlägg men Jort och La Spalla har en sydd Full Kanvas-konstruktion med handsydd axel.
#35 Oliver säger
2014-06-09 15:23 - Anmäl

#32 Mattis

Jag köpte på plats! Har även surrat med katterna bakom Spalla och har förstått att shipping till resten av världen ska komma igång nu under vår/sommar förhoppningvis!
#36 Alejandro säger
2014-06-09 20:31 - Anmäl

Är det herr Weinås man ser på SS hemsida, eller har han en dubbelgångare?
#37 Henke säger
2014-06-09 20:59 - Anmäl

Ha! Så mycket för oberoendet, Andreas! Jag har läst samtliga inlägg du gjort i debatten om SS kampanj och det finns absolut INGET begripligt skäl till varför du inte redan har valt att öht inte nämna dem på din blog. Du tycker kampanjen är förkastlig och det finns 1001 andra fantastiska klädföretag du kan skriva om men ändå återkommer SS på Manolo tack vare att du uppmärksammar dem. Jag högaktar folk som vågar ta ställning. Du tar ställning men inte konsekvenserna av det. Det är mindre imponerande.
/Henkeboy
#38 Alex säger
2014-06-11 07:22 - Anmäl

Suitsupplys kostymer är halvkanvas förutom Jort och La Spalla som är helkanvas. Det som går under benämningen Blue line var förut limmade, men nu är även dessa halvkanvas.
#39 Andreas Weinås säger
2014-06-11 07:57 - Anmäl

#37 - Om du läst mina inlägg i debatten så borde du vid det här laget även läst att vad jag personligen tycker är en mindre bra kampanj och vad jag tycker är en vettig produkt för pengarna är två skilda saker. Sen är Manolo inte "min blogg". Jag är redaktör men bloggen är inte personlig och även om jag styr inriktning så har jag mer att ta hänsyn till än bara vad jag personligen tycker om en kampanj.

Kampanjen har inte heller publicerats eller nämnts i redaktionell tex här på bloggen utan debatten har startat i kommentarsfältet. Däremot har vissa plagg varit med från företaget i t ex Fredagsinspirationer.

Tidigare år har även Suitsupplys kampanjer varit klart smakfullare och känts mer aktuella och skulle höstens vara det har jag inga problem med att nämna dem.

Då Manolos ambition inte är att skapa ett politiskt debattforum utan att belysa nyheter inom skräddat mode är det konstigt att utesluta den aktören som jag tror ganska många är överens om är den mest prisvärda på marknaden under 5000kr?

Jag vet inte vad för "oberoende" du pratar om? Jag har varken fått pengar eller någon form av kompensation från Suitsupply och de annonserar inte på Manolo.
#40 Andreas Weinås säger
2014-06-11 08:00 - Anmäl

#36 - Det är jag och bilden togs under en pressdag i Stockholm tidigare i år då jag kommer medverka i deras "Editors Pick" på hemsidan. Detta var inget jag gjorde i utbyte mot kompensation i pengar för utan ett sätt att uppmärksamma Manolo.se för nya läsare.
#41 - säger
2014-06-12 11:03 - Anmäl

#10-Martin

"Feminismen förgiftar allt den kommer i kontakt med. Trodde inte att ett uteslutande manligt forum som detta skulle dras med så snart."

Förstår inte vad du menar? Vad är det feminismen förpestar?
Jag kan i bland undra hur de som tycker liknande tänker?
Då feminism står bland annat för att kvinnan ska vara likställd med mannen. Finns det något fel med det oavsett om man tittar från en kvinnas eller mans synvinkel?

Jag tycker att man inte ska blunda för politiska budskap eller att man inte ska ta ställning om man tycker något är fel bara för att det bara är mode. Det är just därför du ska ta ställning. Politik mm är viktigare än kläder.


Visst i detta fall kan man tycka att det är förmodligen välbetalda framgångsrika och vackra kvinnor som är med på bilderna. De gör förmodligen detta jobb 100% frivilligt men det är vinkeln från företaget som jag tycker är helt fel och känns trött.
Hade SS sålt dambikini eller om killen var själv klädd i badbrallor är det en helt annan sak. Det är inte nakenheten i sig som är fel enligt mig.

Sedan vill jag bara tillägga att trots att jag förstår att jag är en minoritet här så är jag just tjej och följer underbara Manolo dagligen. Så vi tjejer finns här med =)
#42 Rune Rebellion säger
2014-06-12 12:10 - Anmäl

#41 Väl rutet!
#43 Andreas Weinås säger
2014-06-12 12:34 - Anmäl

#41 - Håller verkligen med dig i det du säger och ser inga problem med att politisk diskussion och debatt lyfts i kommentarsfältet angående t ex kampanjer men vad jag menar är att vår huvudsakliga inriktning måste vara klädbaserad.

Problemet är ju att det finns fler moraliska gråzoner än sexistiska reklamer. Man kan ju även anse att vi bör bojkotta företag som bidrar till miljöpåverkan eller misstänks ha bristande arbetsmiljökrav i form av en u-landsproduktion. Detta är saker man självklart har en åsikt om men att bojkotta alla företag som arbetar i någon moralisk gråzon är farligt i en bransch som denna.

Däremot har vi aktivt valt att inte publicera en artikel om just Suitsupplys vårkampanj då vi helt enkelt inte gillade den. Plaggen är det absolut inget fel på men vinkeln som du säger är inte den fräschaste. Tidigare år har Suitsupplys kampanjer varit omnämnda och deras höst/vinter 2013 har inga liknande tendenser. Samtidigt måste vi kunna skilja på ett företag, deras produkter och en specifik kampanj, särskilt när företaget faktiskt är en viktig aktör inom segmentet budgetkostymer. Att ha med bilder från företaget i en fredagsinspiration är i min mening inte samma sak som att lyfta fram deras sexistiska kampanj.

Tycker du har en väldigt bra poäng i det du säger angående att det inte är nakenhet i sig och om man sålt damkläder/bikinis är vinkeln direkt en annan.

Jättekul att du gillar Manolo och att du är tjej är ännu roligare då sidan av naturliga skäl kan bli väldigt mansdominerad.
#44 Raderad säger
2014-06-16 08:44 - Anmäl

Jag går OT men känner väl ändå att frågan är besläktad med ämnet budgetkostymer/prisvärda kostymer. Är det någon här på Manolo som provat att sy upp en kostym från Dragon Inside? Om så skulle vara fallet, vad är ert omdöme?

http://www.dragoninside.com/category/custom-suits
#45 filip säger
2014-07-03 13:39 - Anmäl

#41 Ge fan i att spy ur dig din feministpropaganda och trötta plattityder som att feminismen har jämställdhet som mål.

Ja, tror du att feminismen arbetar för jämställdhet så pratar du uppenbarligen inte om den svenska feminismen som är den enda som får utrymme i media med sina manshatande artiklar och krönikor. Lady Dahmer skriver t ex. att hon hatar män. Försök du hitta liknande hat mot kvinnor i etablerad media. Hint: det finns inte.

Ja, att du inte ens kan greppa varför en del inte tycker om feminismen talar nog mer till din oförmåga att sätta sig in i andras tankesätt än för att det inte finns någon anledning. Feminister har den absolut vidrigaste retoriken av alla politiska rörelser och om det beror på oärlighet eller dumhet vet jag inte.

Att politik skulle vara viktigare än kläder på en klädblogg -- skämtar du eller? Har du ingen som helst känsla för sammanhang? Politik är alltid viktigast för dig oavsett kontext?
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.