Manolo logotype

Butiksbesök hos Trunk Clothiers i London

Butiksbesök hos Trunk Clothiers i London
Vi får ofta frågan av läsare och bekanta om vilka butiker man skall besöka vid utlandsbesöket. Då och då redogör vi här på Manolo för lite kortare stadsguider eller butiksbesök för att uppfylla detta. I höstas publicerade vi en Londonguide med ett antal butiker som vi vill slå ett extra slag för. Vi nämnde då den lilla butiken Trunk Clothiers som drivs av svensken Mats Klingberg och idag får ni en mer omfattande guide till butiken från ett besök vi gjorde för några veckor sedan.

Till att börja med vill vi verkligen slå ett slag för den lilla gatan Chiltern Street i numera trendiga Marylebone där Trunk ligger. I sen tid har en rad intressanta nyöppningar skett här. Londons kanske nu trendigaste hotell, bar och restaurang, Chiltern Firehouse, öppnade nyligen. Det är André Balazs som ligger bakom detta. Han ligger även bakom The Mercer I  New York, Chateau Marmont i Hollywood och Standard Hotels runt om I USA. Sunspel har en av sina största butiker här. Dessutom ligger det en rad intressanta nischbutiker så som specialister på whisky, tidningar eller skönhetsprodukter här. Den kreddiga tidningen Monocle har även sitt café här, samt har sin lilla butik ett stenkast bort.

Trunk som vi alltså har skrivit om tidigare och som drivs av Manolo-vännen Mats Klingberg har två små butiker på Chiltern Street. Den ena och nyaste går under namnet Trunk Labs och är räddningen om någon fyller år eller om man blivit bortbjuden och letar lämplig present. Utbudet består av accessoarer, inredning, väskor, skor och skönthetprodukter. Samt pennor, lite anteckningsblock, lampor, ljus, mm. Den andra och ursprungliga butiken Trunk Clothiers har i första hand kläder samt lite skor och accessoarer.

 

Ett imponerande utbud av Aldens skor i Cordovanskinn.

Portföljer från svenska Bölö Garveri.

Trunk Labs

Avskalad och smakfull inredning i Trunk Labs.

Paraplyer från London Undercover.

Rutig kavaj från Caruso.

Det som gör konceptet unikt är förutom det trevliga bemötandet från personalen, vilket sällan är en självklarhet i London, den unika känslan man får i butikerna. Det är personligt och inbjudande med ett unikt hanplockat utbud. Fokus ligger på ofta mindre nischade märken och med en härlig mix av Italien, Sverige, Japan och UK. Det finns många varumärken representerade med ett axplock är: Alden, Common Projects, J. Panther & Co. Drakes, Glanshirt, Whitehouse Cox, Camoshita United Arrows, Valextra, Caruso, Incotex, Gitman Bros, Barena, Begg & Co och Boglioli. Lite extra roligt är att de även har portföljer från svenska Böle garveri i finaste läder. De är dessutom ensamma i Europa om att sälja Barbours jackor för den japanska marknaden. Dessa är lite smalare i modellen och ger ett mer modernt intryck av den annars så klassiska oljerocken.

 

Butikens ägare Mats Klingberg fotograferad av Jamie Ferguson.

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Guide

Andra artiklar om varumärkena: Alden Drakes Caruso
#1 Ignatius säger
2014-06-05 13:07 - Anmäl

Jag hälsade på senaste gången jag var i London. Det här är nog min favoritbutik i hela världen. Perfekt balanserat urval. Avslappnat och elegant med rätt modegrad.
#2 Joakim säger
2014-06-05 13:32 - Anmäl

Var i London i helgen och såg butiken men gick aldrig in, vilket uppenbarligen var ett stort misstag!
#3 Jan säger
2014-06-05 21:29 - Anmäl

Ensamma i Europa att sälja Barbour SL är de knappast. END och Oipolloi, bland andra, säljer den linjen sedan tidigare.
#4 Olof Bernhardsson säger
2014-06-05 22:28 - Anmäl

#3 Jan. My misstake, jag hade hört att de var ensamma om Barbour SL. Såg nu att även End och Oipolloi hade dem. Kanske även skotska Kafka säljer dem?
#5 Kevin säger
2014-06-06 01:51 - Anmäl

#4 SL Bedale ligger tilgjengelig for alle Barbour kunder nå. Ikke lenger en Japan only thing.
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.