Manolo logotype

Canali vår/sommar 2014

Canali vår/sommar 2014
En av de starkaste aktörerna inom klassiskt italienskt herrmode är tveklöst Canali. Sedan 1934 har man försett italienare, amerikanska presidenter och stilsäkra svenskar med toppkonfektion. Idag drivs företaget av tredje generationen Canalis och vi har tittat närmare på vårens kollektion.

Lite kort om Canalis historia:

1934 grundades det då lilla familjeföretaget som snabbt fokuserade på den växande efterfrågan av kostymer på marknaden. Under 1950-talet tar andra generationen i familjen över företaget och från att ha varit en stark aktör på den italienska marknaden börjar nu efterfrågan öka internationellt. 

Efter att på 1960-talet lanserat en serie ytterplagg producerade av högsta standard växer efterfrågan internationellt på allvar under 1970-talet då Canali börjar exportera till USA, England, Frankrike och Schweiz. Canali var den första italienska producenten under den här perioden som introducerade en mekanisk tillskärning för att effektivisera den storskaliga produktionen. 

I 1980-talets yuppie-era stod sig Canali starkt och expansionen fortsätter till övriga Europa, Mellanöstern och Canada. 

På 1990-talet efter en lyckad lansering av företagets första accessoarkollektion öppnar Canali sin första flaggskeppsbutik i Milano. 

Canali är idag närmast en institution inom herrmode i Italien. Företaget drivs av tredje generationen i familjen och har i nuläget så mycket som sju fabriker i Italien som producerar så mycket som 250 000 plagg om året. Mest kända är företaget för sina kavajer och kostymer i full kanvaskonstruktion som ger en följsamhet och ett oslagbart fall till kavajen. 

Även om Canali är mest kända som klassiska affärskostymer erbjuder företaget även mer kontemporära plagg som visas upp på Milanos modevecka två gånger om året. 

Nyligen lanserade man även den nya kavajlinjen "Kei" som är en helt okonstruerad kavajserie i finaste material. 

 

Canali har även lanserat ett par spännande filmer med detaljer från produktionen och en stilguide de valt att kalla Style from Hong Kong för Manifesto Magazine. 

Hands from Canali on Vimeo.

Style from Hong Kong, L'Edizione, Canali.com by Jonathan Yee of Manifesto Magazine from Canali on Vimeo.

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Kläder

Andra artiklar om varumärkena: Canali
#1 Kei säger
2014-06-04 14:05 - Anmäl

Kei jacket är inte "helt okonstruerad". De har sydda mellanlägg av canvas. Dock har de en mjukare axel, och ofodrad rygg.

En "helt okonstruerad" jacka är helt utan mellanlägg och foder, och gärna utan någon padding i axel, iallafall i min värld. Tombolinis Zero Gravity program är ett bra exempel på detta.
#2 MB säger
2014-06-04 18:50 - Anmäl

Inressat artikel! Hur ser trenderna ut gällande slagens bredd? Ser ut på dessa bilder som de rör sig mot lite bredare?
#3 Raderad säger
2014-06-05 14:00 - Anmäl

Intressant. Snygga grejer det där.
Men apropå fjärde bilden: vad är det med män i medelhavstrakten som gör att de tror att det är OK att ha skjortsnibbarna utanpå kavajen? Pågår 70-talet fortfarande i Italien?
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.